Jess Thorup jubler med fansene

Kampreferat: Niende sejr i ti kampe på en måned med en målscore på 32-7

Vild måned
Da spillerne løb på banen i smukt solskin over Nørreskoven i Vejle var det den tiende kamp på præcis en måned. Den 29. juli slog vi Torpedo i en by i Rusland, og en måned senere kan vi se tilbage på ni sejre og en enkelt uafgjort ude mod Plovdiv – og en målscore på 32-7!

Mo var solgt til Ajax, Falk var skadet, og Wilczek blev heller ikke klar, men vi kværnede ufortrådent videre med endnu en knusende sejr, under tre døgn efter at Sivasspor blev kørt ud af brættet i Parken.

Denne gang gik det ud over bundproppen Vejle, som aldrig fik et ord at skulle have sagt i dag, hvor Kim Christensen igen skal lede længe på videoen, når han skal evaluere Grabaras aktioner. De var få, og i øvrigt upåklagelige.

FCK-fans i Vejle


Dominans fra første fløjt
Lerager og Bøving afløste Mo og Falk, og selv om de ikke er samme typer, gik de ubesværet ind på holdet med deres egne kvaliteter og viste, hvorfor Thorup er tryg ved jævnligt at skifte et par stykker fra kamp til kamp og i øvrigt skifte flittigt ud i kampens sidste fjerdedel.

Allerede efter 10 minutter affyrede vi det første varselsskud, da Bøving elegant løftede bolden over et par Vejle-forsvarere, hvorefter Victor Kristiansen hamrede den på overliggeren!

Da var kampen allerede ved at sætte sig med os som de klart toneangivende, mens Vejle stod meget lavt i kæderne og lurede på kontraer. Efter 18 minutter kom vi foran, da Lerager havde en halv tønde land for sig selv uden for Vejle-feltet, hvorefter han hårdt og præcist skruede bolden op over Brunst og ind via underkanten af overliggeren!

Jubel efter scoring


Endnu et lækkert Pep Biel-mål
Kort efter fik Pep Biel en stor chance i feltet, men piskede bolden lige over målhjørnet, men i det 24. minut ramte han plet. Jonas sendte Lerager afsted i højre side, og Pep Biel tog det rigtige løb, mødte det flade indlæg perfekt med venstrefoden og dirigerede bolden fladt ind ved nærmeste stolpe. Det var hans ottende mål i de seneste otte kampe - og det så nemmere ud, end det var!

Nogle minutter senere var vi tæt på 3-0 efter en energisk bolderobring af Bøving nede i hjørnet, og igen kunne vejlenserne ikke hænge med, da vi spillede bolden kvikt ind i feltet, hvor Jonas Wind ikke fik ramt den hårdt nok til at passere Brunst.

Jubel efter scoring


Resten af halvlegen kørte vi bolden meget rundt i rækkerne, men hele tiden opmærksomme på mulighederne for at sætte et lynangreb ind. Vejle havde enkelte kontraløb fra Sousa og Faghir, men med fysik og finesse sørgede Khocholava og Boilesen med veltimede indgreb for, at det aldrig blev farligt i feltet.

Vi fastholdt det offensive mindset
2-0 ved pausen var fortjent og komfortabelt, men det offensive mindset blev ikke i omklædningsrummet. Allan Sousa havde dog et langskud, som tvang Grabara til at give hjørne, men det slog de for langt og til målspark.

Så var der mere saft og præcision i vores dødbolde, og Khocholava var lige ved at nå frem, da Jonas headede et Pep Biel-frispark på tværs af Vejle-målet. I stedet så Zeca sit snit til at heade et Pep Biel-hjørne i mål, da han ved forreste stolpe kom først på bolden foran Drammeh, den ene af Vejles to indskiftninger i pausen.

Kæmpe jubel i vores fanafsnit: Zeca-honnør - sikke't humør!

Carlos Zeca


Nye kræfter fastholdt dominansen
Stage og Jonas var tæt på at øge til 4-0 på en dobbeltchance, men efter en times tid gik vi lidt ned i gear i 5-10 minutter, men uden at miste det jerngreb, vi havde om kampen. Vejle fik lidt mere spil, men med 20 minutter igen sendte Thorup friske folk på banen i form af Pierre Bengtsson for Victor Kristiansen og debutanten, Andri Baldursson, for Zeca. Og snart flyttede vi igen spillet op på deres halvdel og trykkede på.

Andri Baldursson


Pep Biel var tæt på et par gange, men 13 minutter før tid splittede vi Vejle-forsvaret, da 4-5 mand var strandet langt oppe på vores halvdel. Jonas og Pep kombinerede, og Kolinger snittede uheldigt bolden det sidste stykke til en helt fri Jens Stage, der enkelt passerede Brunst til 4-0.

Ankersen, Singh og Højlund fik de sidste ti minutter for Diks, Bøving og Pep Biel, og bortset fra at Singh – og vores fans – gerne ville have haft et straffe, da han måske blev kantet lidt ved baglinjen, så blev det ikke til flere scoringer, selv om vi ufortrødent pressede på til det sidste.

Magtdemonstration
En regulær magtdemonstration sikrede den syvende sejr på stribe, og det giver en god fornemmelse før de to ugers landskamppause, hvor der herefter venter en spændende uge med udekampe mod Randers FC og Slovan Bratislava og et brag af en hjemmekamp mod FC Midtjylland.

Spillerne jubler efter kampen