Kampreferat: Lil vs. FCK

F.C. København indledte årets skandinaviske tronforsvar med uafgjort mod Lillestrøm efter en regnfuld og ikke særlig opsigtvækkende affære i det norske. 2.289 tilskuere var vidner til en kamp, hvor remissen 0-0 virkede som logisk konsekvens af slagets gang.

Hans Backe måtte i sidste øjeblik inden afgang til årets første Royal League kamp se bort fra både Linderoth og Thomassen, der begge var ramt af influenza, mens Allbäck og Røll endnu ikke blevet deres skader kvit. Det gav plads i start-elveren til unge Morten Bertolt, der indtrådte centralt ved siden af Silberbauer.

Kampen på den udmærkede, men dyngvåde grønsvær indledtes med et veloplagt norsk mandskab, der fra første fløjt viste mod og vilje til at komme frem over stepperne i jagten på en hurtig scoring.

Især hjemmeholdets nr. 18, Sundgot, viste ved flere lejligheder fornemme kundskaber, men en hovedstødschance efter seks minutter til den lange nordmand forblev frugtesløs.

Energisk løbearbejde og overvægt i boldbesiddelse cementerede de norske debutanters overtag, selvom en kvik kontrachance skabt af Elrio og Lars Jacobsen med en dertilhørende afslutning af Álvaro skabte noget modvægt.

Helt fjerne billedet af et lidt for passivt dansk mandskab kunne chancen dog ikke og med et kvarter rundet måtte Jesper Christiansen diske op med en redning, hvor kun reflekser synes at tjene som keeperens eneste kompas. Det skete da Mouelhi med 100 i timen bragede et umiddelbart utageligt forsøg mod kassen fra 20 meter. En uvirkelig lab af Christiansen forhindrede imidlertid scoringen.

Med spillet primært centreret omkring midtbanen fortsatte halvlegen med at have de norske værter i teten og en gylden mulighed til Sundgot efter 25 minutters spil burde have resulteret i et mål til Röslers tropper.

Det norske tryk blev imidlertid langsomt udlignet af danskerne, der med mere overblik og mere substans i afleveringerne fik kæmpet sig tilbage i opgøret. Et fornemt opspil i venstresiden resulterede efter en halv time i en flugter med højrebenet inde i feltet af Møller, men Lillestrøms keeper fik smidt sig vandret og afværget forsøget.

Halvlegen ud delte de to mandskaber sol, vind og regnvejr lige og det var småt med ophidsende momenter i den norske aftenkulde.
Meget bedre blev det ikke i anden halvleg, hvor den regntunge bane satte sit præg på spillets udførelse.

En hurtig indskiftning af Koren - en på papiret farlig herre - ændrede ikke meget på den norske offensiv, der som kampen skred frem mest beroede på lange bolde fremover stepperne.

En afslutning af Møller, der i bedste fald henfaldt i kategorien halvfarlig, blev løvernes første chance i en anden halvleg, hvor gæsterne trods alt kom mere til fadet.

Den tiltagende københavnske boldbesiddelse resulterede dog ikke i oplagte chancer, selvom Silber omkring midtvejs i halvlegen var ved at tromle sig igennem to forsvarsspillere med en godkendt afslutning som resultat.

De mere og mere møre nordmænd løb en del forgæves i de danske trekanter, men der savnedes vildskaben og spontaniteten i Backes mandskabs spil. Derfor blev store dele af anden halvlegen afviklet på nordmændenes defensive midtbane, hvor løverne havde svært ved at trænge igennem.

Med ti minutter igen bragede først Elrio og dernæst Álvaro af fra distancen, men i den styrtende regn måtte begge spillere sande af et amerikansk fodboldmåls dimensioner havde været at foretrække.

Et par indskiftninger mod kampens ende af Backe ændrede ikke slagets gang, selvom de friske folk, Kvist og Fredgaard, gjorde deres til at bevare den tilkæmpede københavnske dominans.

Tilstrækkeligt med chancer blev der imidlertid ikke produceret nok af og tre minutter inde i overtiden fløjtedes den ikke synderligt æggende kamp af.

Dermed noteredes de forsvarende skandinaviske mestre for et point, hvilket ovenpå kampens ud-og afvikling virkede rimeligt.