Rasmus Falk

Kampreferat: Ingen slinger i valsen - solid indsats mod SønderjyskE

Unik trøje til støtte for World Pride
Vi ville have skiftet tre mand fra sejren i Sivas, men et maveonde forhindrede Lukas Lerager i at afløse Zeca, så de eneste ændringer var, at Ankersen og Bøving startede i stedet for Diks og Stage.

Og så var der den synlige ændring på den hvide trøje, at regnbuefarverne var inkorporeret både på brystet i Unibets logo samt i nakken til støtte for mangfoldighed, inklusion, menneskerettigheder – og ikke mindst LGBTQIA+ miljøet her i World Pride-ugen.

SønderjyskE bedst fra start
Vi kom ikke bedst ud af starthullerne denne gang, og efter få minutter måtte Zeca til tælling, da han tilfældigt fik banket en bold lige i hovedet.

Pep Biel fik dog kampens første mulighed, men firsttimede en tilfældig nedfaldsbold lige på keeper Lawrence Thomas.

Pep Biel

Kort efter fik gæsterne en endnu større chance, da Anders K. Jacobsen slap forbi Khocholava, men Grabara gik godt ud og blokerede hans afslutning. Desværre blev Jacobsen skadet og måtte udgå til fordel for debutanten Taiwo.

Stolpeskud af Wind
Først efter små 20 minutter begyndte vi for alvor at vise tænder i offensiven, og igen var der mest fart over feltet, når Daramy foldede sig ud på fløjen. Det var også ham, der skabte vores første store chance efter at have drevet gæk med Holm og Gartenmann, men Jonas Wind sendte desværre bolden på stolpen.

Daramy fortsatte - helt upåvirket af de igangværende forhandlinger med AFC Ajax - og flænsede igen forsvaret med et hurtigt ryk og en aflevering, men Jonas styrede denne gang bolden forbi.

Mohamed Daramy

Kort før den halve time fandt Emil Holm omsider en måde at stoppe Daramy på og sparkede ham simpelthen ned, længe efter han havde spillet bolden. Ikke på benbrækkermåden, men bare et diskret spark, der fjernede benene under ham. Men til stor fortrydelse for vidneskranken på Nedre C, ville dommeren ikke følge deres højlydte kendelse om et kort af en eller anden slags. Det gule kom dog frem lidt efter, da Rilwan Hassan hamrede hensynsløst ind i Peter Ankersen.

Lidt efter den halve time kom sønderjyderne tilbage i kampen for en stund, men blev ikke farligere end et ufarligt Holm-hovedstød lige ind i Grabaras handsker.

Dramatik før pausen
I stedet var der dramatik i den anden ende fem minutter før pausen. Først blev Daramy løbet ned bagfra i feltet af Holm, hvorefter bolden sprang op og ramte Ekani på hånden. Det sidste så mere hændeligt ud end det første, men dommer Kjærsgaard så ingen ulovligheder.

Det gjorde han heller ikke, da Marc Dal Hende i næste sekvens gik hårdt i ryggen på Peter Ankersen i en duel i feltet. VAR-vognen fandt ikke anledning til at gribe ind, og det må jo betyde, at retfærdigheden skete fyldest, selv om det ikke var til at høre på reaktionerne fra tribunerne.

Peter Ankersen og Jonas Wind

0-0 ved pausen kunne gæsterne være mest tilfredse med, for selv om vi kun sprudlede i glimt, havde vi dog skabt mest og været tættest på.

Pep på pletten
Det gjorde vi også efter pausen, og i de første 2-3 minutter skød Falk lige forbi, og Pep Biel headede lige forbi. Men til sidst var den der, ikke mindst fordi Zeca stormede frem og stjal bolden fra den uopmærksomme Rasmus Vinderslev. Thomas halvklarede i første omgang Jonas Winds afslutning, men mens en forsvarer væltede ned over keeperen, prikkede Pep Biel bare returbolden ind.

Jubel efter scoring

Men hvad med Mo? Jo-jo, han var stadig i hopla, og ti minutter efter pausen var han tæt på, men hans skud blev afrettet til hjørne. Efter en ny dribletur til baglinjen satte han igen Jonas op ved forreste stolpe, men denne gang reddede Thomas flot med en fodparade.

Midt i halvlegen fik sønderjyderne en kort opblomstring, men stadig uden at blive farlige. Diks og Stage kom ind med nye kræfter, og med tanke på vores tætte kampprogram, var det forståeligt, at vi ikke holdt højt tempo i hele kampen, og vi var stadig i fin kontrol.

Det kunne dog godt ligne en af de kampe i sidste sæson, som vi endte med ikke at vinde, men nu er vi begyndt også at vinde de her kampe, hvor alt ikke kører helt, som det skal.

Jonas fordoblede føringen
Men for en sikkerheds skyld fordoblede vi føringen tyve minutter før tid efter et mønsterangreb, som Diks startede helt nede ved eget hjørneflag! Stage fandt Pep Biel på midten, og med en spansk sukkerbold spillede han Jonas, som headede bolden videre til Daramy. Han kvitterede ved at spille Jonas helt fri i feltet, hvor han rundede Thomas og sendte bolden ind til 2-0.

Jonas Wind med en hilsen til Ahmed Daghim

Mo & Jo fejrede det med at flashe hver sin undertrøjehilsen til den tidligere holdkammerat, Ahmed Daghim, som i går faldt om på banen under en kamp for Kolding IF, men heldigvis meldes i god bedring. Det er vi mange, der er meget lettede over!

2-0-målet afgjorde kampen, selv om sønderjyderne skal roses for at blive ved til det sidste – og Taiwo fik også et par chancer, der kunne have skabt lidt spænding.

Højlund-drøn på overliggeren
Men ikke så store chancer, som den Rasmus Højlund hamrede på underkanten af overliggeren i tillægstiden efter at vores nye, lille sydafrikaner, Luther Singh, havde hoppet højest og headet bolden ned til ham.

Luther SIngh

Debutanten nåede også selv at få en udmærket skudchance på en Falk-aflevering, men hans inderside-afslutning blev blokeret. Hákon Arnar Haraldsson fik Superligadebut i de allersidste minutter, inden slutfløjtet lød og spillerne kunne modtage den velfortjente hyldest fra de 17.802 tilskuere, som så os vinde den femte sejr i træk.

Én til på torsdag - eller bare uafgjort - så har vi klaret skærene og sikret en plads i Conference League-gruppespillet!