Pep Biel og Denis Vavro

Kampreferat: Fuldt fortjent Derby-sejr på Peps to træffere

I forhold til Silkeborg-kampen i torsdags startede Roony og Babacar i stedet for Mukairu og Haraldsson. Brøndby havde Heggheim tilbage fra karantæne, men startede som senest mod AaB.

Sektion 12 og Fanklubben opfordrede inden kampen til boykot af organiseret stemning i den første halve time på grund af beslutningen om, at udefans ikke havde adgang til dette og det næste Derby i Brøndby.

Sektion 12

Aggressiv start
Vi var fra starten tydeligt opsatte på at revanchere torsdagens nederlag i Silkeborg og blæste til angreb lige fra starten og pressede Brøndby langt tilbage.

Allerede i første minut headede Claesson over på et Ankersen-indlæg, og to minutter senere svenskeren var lige ved at slippe fri i feltet efter en smart hælaflevering fra Pep Biel.

Viktor Claesson

Efter ti minutter begyndte gæsterne så småt at komme ind i kampen og havde et par indlæg, som dog ikke førte til noget. Til gengæld havde Vavro efter et kvarter en god skudchance på kanten af feltet, da han gik med frem og spillede 1-2 med Roony, men sendte bolden et par meter forbi.

Flere gange tæt på 1-0
Vi trykkede dem igen godt tilbage, og i det 18. minut var det meget tæt på et føringsmål. Først fandt missede Claesson en god skudposition midt i feltet, hvorefter Roony fulgte op og tvang Hermansen til en god redning - og på Pep Biels efterfølgende hjørne headede Lerager på ydersiden af stolpen!

Det stod nu 6-0 i afslutninger mod et hårdt presset Brøndby-hold, og kort før den halve time var vi igen tæt på. Først blev et Roony-skud blokeret, og fra kanten af feltet flugtede Falk returbolden lige på Hermansen med venstre.

Rasmus Falk

Den første halve times kulisse om kampen var okay, men stemningen steg selvfølgelig betragteligt, da alle fans skruede op for lyden.

Lidt rodet mod slutningen af 1. halvleg
De næste ti minutter blev dog en lidt rodet affære, hvor Brøndby også havde en del spil oppe på vores halvdel og fik nogle hjørnespark, men uden at komme til afslutninger mod vores påpasselige defensiv.

Inden halvlegen sluttede – med fem minutters ekstratid på grund af diverse spilstop – havde Babacar en hovedstødschance på et fint Ankersen-indlæg, og alt i alt var første halvleg klart godkendt, selv om det selvfølgelig havde lunet at føre med et mål eller to.

Nedre C

Det vigtige første mål
Her bagefter ved vi jo, at det gik alligevel, men det var måske gået anderledes, hvis Brøndby var kommet foran på deres første egentlige chance i kampen efter 50 minutter. Khocholava mistede bolden til Hedlund i en dribling på midten, men kontraen endte med, at Kvistgaarden flugtede forbi mål.

I stedet fik vi to minutter senere det vigtige første mål. Her-og-der-og-alle-vegne-Falk fandt Claesson i feltet med en fornem fremlægning, og da svenskeren ikke kunne komme til at afslutte, spillede ham præcist på tværs til Pep Biel, der tæmmede kuglen og sparkede den ind mellem Hermansen og Maxsø inde på stregen.

Jubel efter scoring

To minutter efter var Babacar uheldig, da han resolut bankede på mål efter et langt Diks-indkast, men bolden ramte Rosted og gik til hjørne.

Vi fortsatte vores aggressive belejring af Brøndby-feltet, og på et Pep Biel-hjørne hamrede Babacar et hovedstød mod det fjerne målhjørne, men Hermansen hev en mirakuløs refleksredning frem og holdt scoren nede på 1-0.

Legede lidt med ilden
Temmelig ufortjent, men igen kunne det have kostet point, at vi ikke for længst havde lukket og begravet kampen, for kort efter fik Slimane en stor skudchance efter en Brøndby-kontra. Grabara reddede dog med en fodparade, og ellers stod Vavro og Khocholava inde på stregen. Men da Slimane fik endnu en skudchance fra spidsvinkel, så legede vi alligevel lidt med ilden.

Mukairu, der havde afløst Roony, mistede også en bold til Hedlund lige uden for eget felt, som de heller ikke var skarpe nok til at udnytte, men for en stund var det blevet en lidt for rodet, hektisk og urolig kamp.

David Khocholava

Ny kanonredning forhindrede Babacar-scoring
Tyve minutter før tid burde vi dog igen have lukket kampen efter et forrygende angreb, der endte med at Claesson spillede Babacar helt fri i feltet, men igen reddede Hermansen fremragende med en fodparade.

Vi skulle åbenbart holdes på pinebænken til det sidste! Nicolai Jørgensen og Bøving kom lidt efter ind for Babacar og Claesson, og et kvarter før tid fik Pep Biel muligheden for at flugte med venstre i udkanten af feltet, men kunne ikke holde bolden nede.

Khouma Babacar

Brøndby forsøgte stadig at kæmpe sig tilbage, men energien stod ikke mål med kvaliteten i de sidste afleveringer, og da vi ikke mere gav noget væk selv, blev det heldigvis ikke farligt foran Grabara.

Men midt i deres offensiv slog Ankersen et giftigt indlæg i deres felt, som vi imidlertid ikke fik lov at afslutte på, da dommeren undlod at bruge fordelsreglen og i stedet gav et frispark til Lerager midt på deres halvdel.

Pep Biels gyldne venstrefod afgjorde kampen
I stedet fortsatte Brøndby med at være mest på bolden, men fem minutter før tid faldt den definitive Derby-afgørelse. Nicolai Jørgensen chippede elegant bolden ud af et mindre klumpspil i højre side, og Mukairu gav den videre til Pep Biel en 5-6 meter uden for feltet. Her fik han – uden noget tilløb - perfekt træf med venstrepoten, og Hermansen kunne bare stå og se på, mens bolden skruede op i målhjørnet.

Pep Biel

Nu var der ikke mere tvivl om udfaldet – kun sejrens størrelse, for lidt inde i tillægstiden bankede Ankersen et flot langskud på overliggeren, men det blev ved 2-0 over et Brøndby-hold, der nu har tabt fem kampe i træk uden at score. Sejren kunne og burde have været større, men det vigtigste var trods alt at få de tre point!