Telia Parken

Kampreferat: Frustrerende og fremragende

Det var frustrerende at tabe på eget græs efter en præstation langt under niveau - men samtidig har vi leveret et fremragende europæisk resultat i et problemfyldt efterår!

Det er med blandede følelser, man kan se tilbage på kampen, for det var - som Ståle formulerede det på pressemødet efter kampen - som at have inviteret til en kæmpe fest, som vi bare ikke selv deltog i.

Samtidig har vi endnu engang præsteret at gå videre fra et europæisk gruppespil, og det skete blandt andet, men ikke kun fordi FC Lugano her til aften tog point fra Dynamo Kyiv.

Men det sidste indtryk er nogle gange det, der fylder mest, og indtrykket af aftenens kamp i København var bestemt ikke godt.

Vi kom ellers fornuftigt i gang mod et meget afventende Malmö-mandskab, og med lidt held og præcision havde vi også bragt os foran i det første kvarter.

N'Doye var ikke langt fra at få hovedet på et Varela-indlæg i det 7. minut, efter Falk fikst havde afdriblet Innocent og spiller uruguyaneren fri i højre side. Fem minutter senere skabte Thomsen også en skudchance til sig selv, efter han var trukket ned mod Malmö-feltet, men sparkede et stykke over.

Han var foretrukket på den centrale midtbane i stedet for karantæneramte, mens Mudrazija fik chancen på højre kant. Men det var først og fremmest Falk, der havde fart i fødderne her til aften og flere gange satte Malmö-spillerne med fikse træk og vendinger.

Men efter et kvarters tid meldte Malmö sig ind i kampen og fik bl.a. tre hjørnespark i træk, som dog ikke førte til farlige afslutninger. De fik dog flere hen mod midten af halvlegen, hvor vi gradvis kom under større pres.

Forsvaret stod solidt nok og gav ikke noget væk, men i det offensive spil kom der ikke meget - og først omkring den halve time fik N'Doye en skudchance uden for feltet, som han skruede forbi mål.

Svenskerne var dog heller ikke specielt skarpe på de langskud, de forsøgte sig med, og i stedet fik N'Doye endnu en ganske god mulighed på et hjørne kort før pausen, hvor han fik lov at stå helt fri ved bageste stolpe, men headede forbi.

Carlo Holse kom ind for Mudrazija fra 2. halvlegs start, og det blev snart tydeligt, at svenskerne ville og kunne mere frem ad banen end os. Men stadig holdt vi dem helt fra chancer, og med meldingen fra Kyiv om en overraskende Lugano-pauseføring på 1-0, så kunne begge hold jo egentlig også være godt tilfredse med 0-0.

Efter en times tid satte Malmö Jonas Knudsen ind for Safari og havde stadig bedst fat i en kamp, som vi stadig ikke rigtig var kommet i gang med efter det første kvarter. Godt et kvarter før tid fik Fischer dog en skudchance i Malmö-feltet, men bolden ramte en svensker og gik til hjørne, som ikke førte til noget.

Malmös første skud på mål faldt 13 minutter før tid, da Rosenberg satte indersiden på et fladt indlæg, men Kalle var på plads og afværgede med en fodparade. Men de fastholdt angrebet, og på det efterfølgende indlæg fra højre, kom Traustason først på bolden, men havde headet forbi mål, hvis ikke bolden havde ramt Sotte, hvorfra den studsede i mål, før Kalle nåede at reagere.

Ståle reagerede ved at indskifte Santos for Thomsen i et forsøg på at udligne, for selv om Lugano stadig førte 1-0, var der trods alt ti minutter igen plus det løse. Men vi formåede aldrig rigtig at komme til noget med godt fightende og velorganiseret Malmö-mandskab, og først langt inde i tillægstiden kom muligheden, da Fischer blev nedlagt et par meter uden for deres felt.

Han trillede selv frisparket til Bartolec, men det tog for lang tid, så en forsvarer nåede 7-8 meter tættere på bolden og blokerede nærmest med en tackling.

Således fusede festen lidt ud, og man nåede lige at få sved på panden, da meldingen indløb om en Dynamo-udligning til i fjerde tillægsminut, men tættere kom de dog ikke.

Så for at gentage os selv: en skidt og skuffende indsats i dag, men set over hele vores europæiske sæson, er det mere end godkendt, at vi er med i bowlen på mandag, når UEFA trækker lod til 1/16-finalerne.