Viktor Claesson

Kampreferat: Fremgang i spillet, men bittert pointtab

Det lignede længe tre velfortjente point i løvernes jagt på topholdene, men tre minutter inde i tillægstiden udlignede FC Nordsjælland på deres kun anden afslutning inden for målrammen.

Før kickoff: Corner-skade og Zeca-hilsen
Vi fik ikke den bedste optakt til opgøret, da Cornelius udgik under opvarmningen og blev erstattet af Ísak Jóhannesson, men de 28.442 i Parken kogte af forventning, da spillerne gik indmarch i blå adidas-trøjer med en Zeca-hilsen på brystet og nr. 10 på ryggen.

Spillerne går på banen

Fra onsdagens Man City-udekamp fik Grabara fik genvalg i målet, Jelert og Chr. Sørensen afløste Diks og Kristiansen på backerne, og Haraldsson startede for Karamoko, der stod på en længere skadeliste, der også talte Zeca, Amoo, Boilesen, Falk, Óskarsson og Babacar.

Fint fra start
Vi kom fint fra start og allerede i 7. minut headede Claesson tæt forbi den fjerneste stolpe på et præcist Jelert-indlæg, efter at han energisk havde tacklet bolden fra Frese ude på kanten. En af flere fine aktioner, som fansene huskede, da de i 2. halvleg stemte ham ind som Carlsbergs Man of the Match.

Elias Jelert

I 10. minut kørte gæsterne dog en giftig kontra, hvor Schjelderup havde fire medspillere med i feltet, men Stamenic afværgede til det første af deres to hjørnespark i kampen.

Minuttet efter havde Claesson et fladt skud forbi mål, og kort efter og en god mulighed, hvor Daramy spillede ham i feltet, men Andreas Hansen blokerede hans forsøg på at lobbe bolden ind fra hjørnet af målfeltet.

God fremdrift i holdet
Vi lagde godt tryk på dem i denne periode og med en helt anden fremdrift, end i de første 45 minutter mod AGF for en uge siden, selv om det stadig kneb med selv at spille os til store chancer.

Nordsjællænderne virkede lidt mærkede af kulissen og lavede en del defensive fejl, f.eks. i det 15. minut, hvor Villadsen kiksede en tæmning i feltet, så Claesson var tæt på at prikke bolden ind med en lang tå.

Mads Bidstrup havde også flere boldtab i opspillet, og vores presspil fungerede godt i denne periode, men trods dominansen kom vi som nævnt ikke til de helt store muligheder.

En opspilsfejl af Khocholava i det 22. minut gav FCN en kontramulighed, men Jelert og Lerager bremsede den, så Grabara heller ikke denne gang blev sat på prøver.

Zeca-hyldest på Sektion 12

Holdt FCN fra chancer
Da vi nærmede os den halve time stod det 5-0 i afslutninger til os, men stadig 0-0 på måltavlen, og herefter fulgte en kort periode, hvor nordsjællænderne var mest på bolden, men vi stod godt og solidt i kæderne.

I 34. minut gav endnu en Bidstrup-fejl en kontrachance til Jóhannesson, som Nagalo dog tacklede til vores første hjørne i kampen, og minuttet efter serverede Frese en stor mulighed til Claesson med en fejlaflevering, men svenskeren afsluttede for upræcist.

Spillet blev mere jævnbyrdigt frem mod pausen, og Haraldsson fik et gult kort for en tackling på Diomande, som sender ham i Derby-karantæne næste søndag.

Hákon Arnar Haraldsson

Stor Sørensen-chance efter pausen
Nordsjælland kom bedst ud til 2. halvleg og fik et enkelt hjørnespark, men skabte ellers ikke noget særligt, og i stedet skabte vi en stor mulighed i 51. minut.

Christian Sørensen spillede Claesson godt i venstre side af feltet, gik selv med i feltet og fik bolden igen med en hælaflevering, tog et træk og afsluttede i rigtig god position, men desværre over mål.

Vavro ud med skade
Ti minutter efter pausen udgik Vavro desværre med en skade, og hans håndtegn til bænken indikerede et riv i baglåret, og han blev erstattet af Valdemar Lund.

Valdemar Lund

Kampen var på det tidspunkt nogenlunde jævnbyrdig, men snart satte vi os tungt på spillet igen, og præcis da vi rundede en times spil, var Jóhannesson meget tæt på at prikke bolden i tomt mål.

Igen kom forarbejdet fra et Daramy-ryk i feltet og en flad tværaflevering mod den helt fri islænding, som bare ikke nåede helt frem til den.

Fantastisk ramme om kampen
På tribunerne skruede fansene nu endnu mere op for lydtrykket og skabte igen en fantastisk ramme om kampen, og vi svarede igen med at øge presset på gæsterne. Roony kom ind for Haraldsson og gik ud i højre side, men Jóhannesson trak ind som 8’er og Claesson kom op i front.

Det varede ikke længe, før et skudforsøg fra den unge svensker ramte en forsvarer og på en god dag (for os) kunne have snydt Andreas Hansen i målet, men i stedet endte bolden i hans handsker.

Roony Bardghji

Kort efter tog Lerager et løb i feltet og blev temmelig kraftigt væltet af en Frese-albue i siden, men dommeren så ikke noget ulovligt.

I stedet var Lerager selv ved at straffe gæsterne i det 71. minut, da han skød på stolpen efter et fantastisk flot opspil, hvor der dog forinden var offside på Claesson.

Roony slog til på Daramy-oplæg
De næste ti minutter blev præget en del af en del spilstop på grund af krampe hos Nagalo og en tredobbelt FC Nordsjælland-udskiftning, men da den var gennemført, slog vi til!

Igen satte Daramy scenen med et ryk i venstre side og et indlæg, som Svensson styrede mod eget mål, så Hansen kastede sig og slog bolden på tværs af mål – hvor Roony kastede sig frem og styrede bolden i nettet!

Parken eksploderede i begejstring over det fuldt fortjente føringsmål, og Neestrup sendte Diks og Kristiansen ind for Jelert og Sørensen.

Udligning i tredje tillægsminut
Nordsjælland forsøgte nu at presse spillet frem, men vi afviste dem resolut – lige indtil det tredje af de seks minutters tillægstid.

Et langt indlæg fra højre sejlede over vores forsvar, og Daniel Svensson sendte bolden ind midt i feltet, hvor Stamenic og Kristiansen for sent opdagede det frie rum, som Oliver Antman udnyttede til at banke bolden op i nettaget.

Ísak Jóhannesson

Frustrationerne bredte sig, og vi fik endnu et spilstop, efter Diks nedlagde Coulibaly, som måtte behandles på banen.

Det var hektisk med flere hårde frispark rundt om på banen, og i aller sidste minut fik vi et hjørne, som Kristiansen sendte ind over – og Khocholava kom højest ved fjerneste stolpe og headede LIGE forbi mål. Og mere nåede vi ikke.

David Khocholava

Kostede dyrebare point
En ærgerlig udgang på Neestrups genopretningsprojekt, som ellers viste mange lovende takter i dag med vilje og energi til at dominere spillet og i lange perioder af 2. halvleg kværnede vi nærmest modstanderen på klassisk FCK-facon, hvilket – i lighed med AGF-kampen for en uge siden – til sidst også udløste et fortjent føringsmål.

Denne gang kostede et splitsekunds uopmærksomhed i den anden ende bare sejren og dermed dyrebare point, for i stedet for at reducere afstanden til FCN til fem point, så er vi nu stadig otte point efter dem.

Men kan vi bygge videre på det, vi har set mod AGF og FC Nordsjælland, så ligger der mange point og venter forude.