Kampreferat: Flot fight i fornemt comeback

I forhold til Vejlekampen i søndags stod Kalle Johnsson i stedet for karantæneramte Kamil Grabara, og Lukas Lerager startede i stedet for Hákon Arnar Haraldsson. PAOK havde fire ændringer fra deres start-11 i København, bl.a. på grund af skader til Sidcley og Mitrita.

Perfekt PAOK-start
Der var godt fyldt op i G4-kurven med de mest aktive PAOK-fans, og stemningen var fed og lagde op til en hektisk affære. Og det fik vi!

Hjemmeholdet kom godt og aggressivt ud til kampen og fik fire hjørnespark på fem minutter. Dem håndterede vi dog fint, mens kanonslagene regnede ned over den ende af banen, hvor vi forsvarede os.

I stedet blev vi helt overspillet i det 7. minut, da en hurtig PAOK-kontra satte 5-6 mand, og på et indlæg fra Biseswar fik Swiderski lidt tilfældigt lagt bolden til rette for Zivkovic, der let sparkede den ind.

Det gjorde godt for stemningen hos de græske fans, men ikke for de græske spillere, som måske troede, at det ville blive ”a walk in the PAOK”. Men vi reagerede godt på den tidlige modgang og meldte os ind i kampen med modent og velovervejet spil.

Kæmpe chance til udligning
I det 13. minut burde Pep Biel have udlignet, da Lerager stjal bolden fra Mihaj og spillede på tværs, men fra 11-meter pletten sparkede spanieren forbi mål i helt fri position.

Pep Biel

Vi holdt dem godt beskæftiget med meget spil på deres halvdel, mens de ikke så tit var nede i vores ende. Og når de var, manglede de skarphed i de sidste pasninger.

Lidt efter den halve time slog Pep Biel et godt indlæg mod bageste stolpe, hvor Lerager mente, at han blev væltet i feltet, mens Jonas og Bøving kom for sent til indlægget.

I det 34. minut viste vi høj klasse med et fremragende opspil, der endte med, at Ankersen udlignede med et fladt skud mellem benene på keeperen. Victor spillede Lerager, der lagde bolden med hælen til Jonas, der spillede videre til Diks, som satte Ankersen i scene. Smukt, smukt spil, og en helt fortjent belønning for vores fine comeback i kampen.

Peter Ankersen

Nu svarede PAOK dog også godt igen frem mod pausen med en farlig dødbold uden for feltet, som endte i muren, og i sidste minut med et hovedstød fra Schwab på overliggeren, hvorefter Victor clearede til hjørne.

Pep på pletten
2. halvleg var kun fem minutter gammel, da vi tog teten med en effektiv udnyttelse af en usikker aktion af Vierinha, der sammen med Jonas jagtede et langt Kalle-udspark. Bolden ramte ham i nakken, og Diks spillede straks Pep på kanten af feltet, og han tog et træk og sparkede den fladt ind under keeperen.

Pep Biel

Dommeren troede vist, at Pep Biel efter jubelscenerne kastede håndtegn efter PAOK-fansene, men han sendte jo bare en Zeca-hilsen til vores fotograf!

Pep Biel med en Z-hilsen til Zeca

Fem minutter senere blev Paschalakis i PAOK-målet lettere overrumplet af en lumsk Jonas-afslutning, men slog dog bolden væk til, der viste sig at være vores sidste chance i lang tid. For nu vågnede PAOK op og lagde snart et større og større tryk på os.

Ikke uventet, for fansene var også ret utålmodige nu, og kort efter fik Swiderski en kæmpe chance, da han opfangede et forkølet skud tæt under mål, men Boilesen afværgede i allersidste øjeblik til hjørne.

Efter en times spil fik polakken også en god hovedstødschance, men headede lige på Kalle, der så småt var ved at spille sig varm.

FCK-fans i Thessaloniki

I det 68. minut fik Biseswar en stor chance, da El Kaddouri fandt ham på grænsen til offside, men han overplacerede skuddet, der gik forbi den fjerneste stolpe.

Vild dobbeltredning af Kalle
Presset fortsatte med stigende intensitet, og det virkede som om, at tiden sneglede sig afsted. Med et kvarter igen brændte det for alvor på, men så vakte Kalle minder om United-kvartfinalen med en livsvigtig dobbeltredning.

Først slog han et giftigt indlæg væk i to omgange, hvorefter han headede en bold væk, der var på vej i mål. (OK, i virkeligheden ramte den ham nok bare i hovedet, men han stod i hvert fald det rigtige sted!)

Kalle Johnsson

Kort efter satte vi Gabrielsen ind for Ankersen og trak Diks ned i en fem-mands-bagkæde, som Thorup bagefter begrundede med, at han ville stå bredere for at dæmme op for deres kanter, som lidt for ofte voldte os problemer.

Strategien lykkedes, for siden kom de ikke til de helt store chancer, men spændingen og intensiteten var absolut intakt lige til det sidste.

Drama til det sidste
Vi forsvarede os fantastisk flot under det enorme pres fra tribunerne, og selv om de sværmede omkring vores felt flere gange, så holdt vi dem fra deciderede chancer. Langt inde i overtiden kogte det helt over i den græske lejr, da Michailidis blev udvist, og der udbrød en større palaver på sidelinjen med en ophidset græsk bænk.

Men vi stod for presset, og efter fem lange tillægsminutter lød det befriende fløjt fra den polske dommer. Vi har spillet mange gode europæiske udekampe i denne sæson, men denne sejr var alligevel noget særligt – og den sendte os desuden tilbage på førstepladsen, inden de to sidste gruppekampe mod Lincoln Red Imps og Slovan Bratislava.

Det lugter lidt af flere europæiske aftener efter nytår, men lad os nu lige gøre arbejdet færdigt!