Kampreferat: Femte Superligasejr i træk med clean sheet

31.633 troppede op en smuk solskinssøndag i København, hvor der omsider igen var fodbold i Parken efter mere end tre måneders fravær.

Før kickoff var der traditionen tro blomster fra Fanklubben til vores nye spillere, Jordan Larsson og Diogo Goncalves. Sidstnævnte startede inde sammen med ti andre fra sæsonpremieren i Silkeborg – Falk i stedet for Clem var den eneste ændring.

Holdfoto med indmarchbørn fra Klub Leo

Tæt på tidlig føring
Kickoff blev desværre forsinket 6-7 minutter, da røg fra Sektion 12 gjorde det umuligt at se noget, men da først vi kom i gang, så dominerede vi fra start og var tæt på at komme foran efter seks minutter.

Diogo løb i dybden og modtog et indkast, vendte rundt og smækkede et perfekt indlæg ind foran mål, hvor Claesson headede tæt forbi.

Vi fortsatte presset lidt endnu, men efter at Louka Prip i det 10. minut hamrede et giftigt langskud mod mål, som Grabara viftede til hjørne, så fulgte 10-12 minutter, hvor vi gik lidt ned i gear og lavede lidt for mange fejl rundt om på banen og ikke rigtig fik sat spillet oppe på AaB’s halvdel, og de havde bolden en del uden dog at komme til chancer.

Kamil Grabara

Store FCK-chancer - to på træværket
Midt i halvlegen skiftede vi gear igen, og så fik AaB problemer. Først på en kæmpe kontrachance, hvor Haraldsson sendte Diogo i frit løb mod mål, men han sparkede forbi.

Lidt efter satte vi et nyt, flot angreb op, hvor Diogo lagde bolden til rette for Daramy, som sparkede på ydersiden af stolpen med et fladt skud.

Og bare minuttet efter fik Haraldsson en udmærket chance, men fik ikke fart nok på sit flade skud, og AaB-keeper Theo Sander reddede med en fodparade.

Nu sad vi tungt på spillet, mens gæsterne stod meget lavt i en 4-5-1 med kun Helenius fremme, og otte minutter før pausen var marginalerne igen på deres side, da Vavro hamrede et langskud på stolpen fra lidt over 30 meter.

Denis Vavro

Annulleret AaB-mål
Men bedst som man sad og ventede på, at vi fik udbytte som fortjent, så scorede AaB til 1-0 ud af ingenting – men det endte også i ingenting, da VAR havde tjekket opspillet for offside og konstateret, at målscorer Allan Sousa stod offside, inden han fra nært hold styrede bolden i mål.

Vi sluttede halvlegen godt med en Falk-skudchance uden for feltet, en stor Diogo-chance, som Theo Sander reddede, og en flot soloaktion af Jelert, som driblede sig tæt ind under mål, men igen parerede Sander, og forsvaret clearede bolden.

Elias Jelert

Ujævn indledning på 2. halvleg
Vi indledte 2. halvleg lidt ujævnt, men efter små ti minutter begyndte det at ligne noget igen, og kort før vi rundede en time, headede Khocholava lige over mål fra nært hold efter et hjørne.

To minutter efter sprintede Daramy forbi Fossum og smed bolden godt på tværs, men hverken Claesson eller Lerager fik foden på. Men de to 8'ere var igen med fremme i brændpunktet, og det blev belønnet i det 63. minut.

Forløsende og fortjent
Da spillede Haraldsson fikst Jelert fri i højre side, og han serverede en direktør for Claesson, som scorede et mål, der var lige så forløsende som fortjent.

Viktor Claesson

Fem minutter efter var Daramy tæt på at fordoble føringen, da han slap alene igennem på en Lerager-fremlægning, men igen afværgede Sander med en refleksredning.

I stedet fik AaB i 69. minut sin største og – skulle det vise sig – eneste store chance til at udligne. Et langt indkast fra højre hjørne endte hos Allan Sousa i modsatte side, og han bankede til den lige uden for målfeltet, og hvis ikke Jelert havde blokeret, var bolden med stor sandsynlighed endt i netmaskerne.

Jordan Larsson

AaB forsøgte de sidste 20 minutter og smed også flere offensive folk ind, og det blev lidt nervøst – i hvert fald for os på tribunerne – selv om det aldrig blev farligt nede foran Grabara, der kun blev noteret for en redning i kampen.

Føringen holdt hjem
Men man ved jo aldrig, når man kun fører med et enkelt mål, men vi kørte en velfortjent sejr hjem, blandt andet med hjælp af indskiftninger af Roony, Larsson og Clem i det sidste kvarter.

Dermed forblev Neestrup ubesejret i 3F Superliga, og vi holdt snor i FC Nordsjælland og Viborg, der stadig er henholdsvis seks og to point foran os i tabellen.

Daramy Carlsbergs Man of the Match
Mohamed Daramy lynede især efter pausen med flere flotte offensive aktioner og blev en klar vinder af fansenes afstemning om kampens spiller.