Kampreferat: FCV vs. FCK

Løverne lagde friskt ud på Pinatar Arena i Murcia med fin boldkontrol og god bevægelse i kæderne, og efter bare syv minutters spil blafrede netmaskerne for første gang bag den rumænske keeper Catalin Straton. Vetokele i venstre side fandt Gíslason lidt uden for feltet, og han lagde bolden perfekt til rette for den fremstormende Mads Aaquist, der - i sin blot anden optræden på klubbens bedste mandskab - resolut satte indersiden til den og fangede keeperen på det forkerte ben.

Et par minutter efter måtte Kim Christensen lige uden for sit felt og heade en rumænsk fremlægning væk. Vi nævner det ikke, fordi det var en farlig situation, men fordi det var noget nær det eneste, vi fik at se til ham i de første 45 minutter…

Der stor i den grad FCK på kampen mod Vaslui-mandskabet, der tidligere i turneringen har spillet 2-2 mod Tromsø og slået Molde 1-0, men her til aften fik de simpelthen ikke et ben til jordet mod de veloplagte og velspillende løver.  Efter 12 minutter pandede Michael Jakobsen et godt hovedstød mod mål, som Straton snuppede med en TV-redning, men i de fleste situationer var han og forsvarskollegerne ellers lige så ”forskudte” som TV-transmissionen til de danske TV-seere, der først kl. 22.30 får kampen at se…

Løverne fastholdt angrebet, og da en forsvarer slet ikke fik ekspederet et Vingaard-indlæg i feltet væk, kunne Santin chippe bolden i nettet fra spids vinkel til 2-0. Herefter kunne københavnerne have scoret hvert andet minut i de næste 8-10 minutter…

Efter 14 minutter var det nemlig centimeter fra, at Vetokele fik øget til 3-0. Santin spillede ham fikst fri i feltet, og belgieren lagde elegant bolden uden om keeperen, men desværre også lige hen på den ene opstander, hvorfra den sprang i spil igen.

Yderligere to minutter efter var det TK, der fik en stor mulighed, da han temmelig uhindret kunne trække ned til kanten af feltet, men hans afslutning susede lige forbi den ene stolpe.

Og efter yderligere to minutter… en kæmpe chance til Santin efter at Vetokele havde snydt to mand langt oppe på rumænernes banehalvdel og sendt brasilianeren fri ned mod feltet, hvor han også afdriblede keeperen, men måtte se en forsvarer nå tilbage og afværge lige inden bolden passerede målstregen.

Men i det 20. minut var der gevinst igen, da Vetokele øgede til 3-0 efter en fremragende tværpasning fra unge Aaquist, der var sendt til baglinjen i højre side af en præcis, flad fremlægning fra TK.

Så slappede løverne lige lidt af et stykke tid, og henne omkring den halve time skiftede rumænerne – der allerede havde skiftet ud én gang - yderligere et par mand ud, og det gik bl.a. ud over Ousmane N’Doye –storebror til en vis hr. Dame N’Doye.

Lige lidt hjalp det dog, for københavnerne dominerede stadig massivt, og efter 38 minutter blev Vetokele dobbelt målscorer. Santin nåede ikke helt op til et indlæg fra venstre, så bolden endte hos Gíslason ved baglinjen i højre side, og han lagde bolden fladt ind foran, hvor Vetokele enkelt kunne sætte indersiden på og sende den i nettet til 4-0. Inden pausen var Vingaard tæt på at øge til 5-0, men han kom lige en anelse for sent til Gíslasons indlæg. Ingen kunne dog have indvendt noget som helst, hvis det havde stået både 5 og 6-0 i dansk favør…

Vaslui benyttede pausen til at skifte keeper Straton ud med Cerniauskas, men i spillet ude på banen kom de også bedre med i kampen, hvilket nok mere tilskrives at københavnerne gik et gear ned og holdt mere på bolden ude på banen på bekostning af det direkte målsøgende spil, der havde produceret den ene chance efter den anden i de første 45 minutter.

Efter en halv snes minutter noterede man rumænernes først forsøg på en afslutning, men den blev blokeret i feltet, og man skulle faktisk helt hen til 10 minutter før tid, inden Kim Christensen måtte hive en redning frem, da Caue da Silva testede ham med et udmærket langskud helt oppe under overliggeren.

Den nye Vaslui-keeper kom dog heller ikke på overarbejde i 2. halvleg, selv om Byens Hold pressede spillet godt frem og i lange perioder kørte rundt med bolden. Efter en god time fik Santin dog passeret Cerniauskas, da han – Cerniauskas, altså – ikke kunne holde et langskud fra Gíslason, men Santin blev vinket offside i situationen. Kort efter var brasilianeren ved at slippe fri til skud, da han fik en bold af Vetokele i feltet, men den kom for langt ud i venstre side, og hans efterfølgende indlæg blev opfanget af en rumæner.

Midt i halvlegen fik vi endnu et U19-talent i aktion, nemlig Mikkel Wohlgemuth, der kom ind på højre midt i stedet for Gislason, og samtidig afløste Abdellaoue to måls-skytten Vetokele. Lidt efter kom Pape Pate Diouf også på banen i stedet for Santin og fik dermed spilletid for første gang, siden han returnerede fra sit lejeophold i Molde. Vi kan også tage med, at Casper Højer fik de sidste 10 minutter i stedet for Michael Jakobsen, men hvad angår chancer og afslutninger, så var der ikke så meget at berette om efter pausen.

Den største tilfaldt Mos med ni minutter igen, da Vingaard fra baglinjen i højre side fandt ham inde foran, men keeperen fik med en god fodparade forhindret måltyven i at liste bolden i mål.

En 4-0-sejr, der klart var i underkanten i forhold til spil og chancer, satte et overbevisende punktum på turneringen, der startede skidt med indledningen mod Shanghai East Asia, men hvor det siden bare blev bedre og bedre – sådan skal det også gerne udvikle sig, når man endnu er relativt tidligt i sæsonforberedelserne. Næste testkamp bliver på dansk grund, nærmere bestemt i PARKEN, hvor Brønshøj kommer forbi mandag den 11. februar, kl. 16.