Kampreferat: FCS vs. FCK

God københavnsk indledning på kampen
Da de to hold gik ind på det imponerende Arena National i Bukarest var det med Rúrik Gíslason i startopstillingen stedet for den ankelskadede Christian Bolaños. Thomas Delaney indledte på venstrekanten, så Nicolai Jørgensen kunne agere hængende angriber bag Andreas Cornelius, hvilket sendte César Santin ud på bænken. Pierre Bengtsson havde døjet med influenza siden weekenden, men var blevet frisk nok til at starte inde.

Selv om der ikke var helt udsolgt, var der var virkelig tryk på kedlerne på stadion, da den italienske dommer Antonio Damato fløjtede opgøret i gang, og det ansporede også de rødklædte rumænere til at prøve at sætte sig på kampen fra starten. Det lykkedes bare ikke rigtig. De sendte kampens første hjørne over baglinjen, og lidt efter også smed de en let bold væk nede på egen halvdel, og bortset fra enkelte defensive skønhedspletter stod københavnerne godt og solidt i kæderne og fik lagt et godt pres på hjemmeholdet, når de forsøgte at bygge spillet op.

Løverne skabte også en okay mulighed efter seks minutter, da Delaney sendte Pierre Bengtsson fint til baglinjen, men Chiriches nåede i sidste øjeblik ned og tackle. I den anden ende testede Tanase Johan Wiland med et fladt langskud, men det var keeperen godt nede og holde ved den ene stolpe. Desværre kom hans rumænske kollega ikke på arbejde, da Pierre Bengtsson efter et kvarters tid sendte et direkte frispark lige i muren efter at TK var blevet nedlagt lige uden for feltet.

Og fem minutter senere var det igen kun lige ved og næsten, da Nicolai Jørgensen kunne have serveret en kæmpe chance til Delaney, men desværre fik for meget fart på tværpasningen lige uden for Steauas felt.

Jævnbyrdig 1. halvleg
Det havde givet hjemmeholdet noget at tænke over, men det fik de ikke meget tid og plads til, når gæsterne stressede dem med højt boldpres og et afsindigt arbejdsraseri. Men rumænerne stod heller ikke tilbage for aggressivt presspil, så det var absolut heller ikke fordi, FCK-forsvaret fik fred og ro til at trille rundt med kuglen.

Kort før den halve time indkasserede Delaney et gult kort for en hård tackling på Prepelita, der måtte ha’ en gang behandling, før han var klar igen. Det samme måtte Cornelius, da den store midtstopper Gardos kom til at træde ham på foden efter en duel, men efter et par minutters kyndig behandling af Morten Boesen og Jørn Tychsen, var topscoreren klar til at komme med i spillet igen.

Mod slutningen af halvlegen fik rumænerne lagt et ganske godt pres og tilkæmpede sig en håndfuld hjørnespark, men heller ikke de førte til afslutninger, og i stedet kunne gæsterne køre bolden lidt rundt i rækkerne i de tre minutter, dommeren havde lagt til de første 45 minutter.

Set med danske øjne var 0-0 en absolut godkendt pausestilling, hvilket i høj grad også kan siges om den måde, man rent taktisk gennemførte halvlegen på. Fornemmelsen af at rumænerne ikke var helt så tilfredse med deres offensive udbytte – et enkelt skud inden for rammen - fik man bekræftet, da de kom ind til 2. halvleg med to helt nye folk oppe foran.

Selv om de forsøgte at rykke spillet længere frem, så stod københavnerne stadig klogt og fornuftigt, og først da der var spillet en lille times tid viste hjemmeholdet tænder, da indskiftede Nikolic halvt liggende flugtede et indlæg lige i favnen på Wiland.

Gode københavnske muligheder
Indtil da var det nu heller ikke fordi løverne havde spillet sig frem til noget særligt, men få minutter efter begyndte det virkelig at brænde på nede foran Tatarusanu i Steaua-buret. TK sled sig fremragende fri i højre side og slog et fladt indlæg ind foran mål, men Matei nåede lige akkurat at komme først på den for næsten af Cornelius, der ellers havde haft en 100 % chance.

Bare et par minutter senere var det igen meget tæt på, da Lars Jacobsen gik med frem i højre side og fandt Cornelius med et langt indlæg, og han headede på tværs til Nicolai Jørgensen, men fra hans pandebrask sneg bolden sig lige forbi den ene opstander.

Efter en halv snes minutter med solidt københavnsk overtag svarede rumænerne igen med endnu en offensiv udskiftning, og knap 20 minutter før tid var Nikolic igen på færde, da Chipciu blev spillet godt fri i højre side af feltet og fandt ham inde foran med et fladt indlæg, men han hamrede bolden langt over mål.

Efterhånden som trætheden begyndte at melde sig kom Vingaard på banen i stedet for Gïslason, og Wiland blev straffet for at trække tiden. Dels med et gult kort, og dels med en overhængende risiko for tinnitus af den konstante hylen fra det mere og mere ophidsede hjemmepublikum, der sørgede for en infernalsk lydkulisse.

Bizarre tilfældigheder afgjorde kampen
Og som tiden gik lagde rumænerne mere og mere pres på, og nåede op på deres ottende hjørnespark uden at få udbytte af anstrengelserne. Men med 8 minutter igen smilede lykkens gudinde over Arena National og viste sit sande ansigt, der uheldigvis var rumænsk denne aften. Tanase trak ind fra højre side i feltet og trykkede af, Stadsgaard fik hovedet på, men styrede bolden lige ind i bærret på Nikolic, og derfra gik den via Sigurdssons knæ med retning mod netmaskerne, hvor Wiland nåede at få handsken på, men ikke kunne forhindre et af de mest bizarre (og heldige...) mål, der længe er gået ind på københavnerne.

Men det nytter ikke at tude, for de tæller alle sammen, så der var kun ét at gøre: fuld fart frem i jagten på det ene point! Og de var faktisk tæt på... Santin kom ind for Bengtsson, og han var få minutter efter meget tæt på at nå frem til et langt Claudemir-indkast, som Cornelius forlængede i feltet, men han missede bolden med en støvleknop tæt under mål, og nærmere kom gæsterne ikke.

Selv når den værste skuffelse har lagt sig, vil det ikke stå som et helt retfærdigt resultat i en pulje, der tegner mere jævnbyrdig end forventet efter Moldes flotte 2-0-sejr over Stuttgart her til aften.