Kampreferat: FCK vs. Vib

F.C. København løb ind til den sene søndagskamp mod Viborg FF med 4 ligasejre i træk samt en behagelig viden om, at weekendens øvrige resultater i SAS Ligaen havde flasket sig noget nær optimalt – set med københavnske briller. Af de øvrige hold i øverste halvdel havde OB, AaB og FCN smidt 3 point, Brøndby 2 og kun FCM havde fået fuldt udbytte ved at besejre netop OB. Uanset udfaldet af kampen var 1. pladsen dermed garanteret en runde endnu, men med en sikker 3-0-sejr benyttede mestrene lejligheden til at udbygge forspringet yderligere.

Der var kun en enkelt ændring i forhold til de to seneste kampe i Randers og Manchester, idet formstærke William Kvist afløste Michael Silberbauer, som Ståle Solbakken vurderede trængte til en lille pause med henblik på det tætte program de kommende uger. På bænken noterede man, at Dan Thomassen manglede eftersom han havde fået en hel kamp på 2. divisionsholdet om formiddagen og i stedet var der for første gang i SAS Liga-sammenhæng blevet plads til Nikolaj Hansen, som også fik chancen på banen i 2. halvleg.

Viborg døjede med skader hos angriberne Steffen Højer, José Mota og Jacob Olesen og havde i stedet valgt en angrebsduo med Lasse Kryger og Martin Åslund. På D-tribunen synede omkring 50 medrejsende ”Green Warriors” ikke af meget, da FCK-fansene og de to mandskaber markerede et klart ”Nej til racisme i PARKEN” inden kick off.

Begge hold nåede at blive vinket offside i kampens allerførste minut, men som ventet var det ikke udtryk for, at kampen blev lige… Viborg-spillerne virkede febrilske i indledningen og tabte en del lette bolde, og der var kun spillet 7 minutter, da Lars Jacobsen efter en smart 1-2-kombination med Marcus Allbäck fandt Atiba Hutchinson på kanten af feltet. Og ”Hutch” løftede smart bolden over forsvareren, men alene med John Alvbåge kiksede han en ”tunnel” og måtte se den svenske landsholdsreserve få en fod på til hjørne.

Copenhagen Air Force gentog kunststykket
Det gav imidlertid Michael Gravgaard mulighed for at gentage sit kunststykke fra sidste weekend, bortset fra at han i dag ventede 5 minutter mere før han scorede mod sin tidligere klub. Han timede sit tilløb helt perfekt, da Jacobsens hjørne kom indover, og Thomas Andie nåede aldrig op og genere ham, før han pandede bolden hårdt ind ved den stolpe, som Viborg ikke havde posteret en mand ved.

Det gav naturligvis hjemmeholdet et solidt rygstød, men viborgenserne kunne med lidt held have skabt hurtig balance i regnskabet, da Martin Åslund i det 12. minut snød Brede Hangeland og kom godt til baglinien i venstre side, men Oscar Wendt fik lige akkurat clearet det farlige indlæg for næsten af Thomas Poulsen.

Efter godt et kvarter stødte Marcus Allbäck og Thomas Andie uheldigt hovederne sammen i en nærkamp og måtte begge først til behandling på banen og siden ud i hver sit omklædningsrum for at blive syet og få bandage om hovedet, inden de var klar til at genoptage spillet. Det betød, at der blev spillet 10 mod 10 i godt en halv snes minutter.

I den periode havde Hjalte Nørregaard et udmærket langskud fra kanten af feltet i venstre side efter godt opspil af Kvist og en igen meget veloplagt Hutchinson, men Alvbåge fik afværget hans følte afslutning mod det lange hjørne.

Lidt før den halve time fik Fredrik Berglund en oplagt mulighed for at fordoble føringen, da Hutch smart spillede ham fri på kanten af offside, men alene med Alvbåge valgte han at skrue den uden om ham med højre yderside, og bolden gik en meters penge forbi den fjerneste stolpe.

Bortset fra denne oplagte mulighed til Berglund, udnyttede mestrene ikke sit spilovertag til for alvor at skabe problemer for Viborg-mandskabet, der levede i håbet om udbytte fra en kontra eller en dødbold. Og selv om det blev til et par stykker, så testede de heller ikke for alvor Jesper Christiansen før et minut før pausen, da Lasse Kryger fik afsluttet fra spids vinkel, men Gravgaard og Christiansen fik i fællesskab afværget.

Københavnsk kynisme efter Viborg faldt over egne ben
Et minut inde i halvlegens overtid fik Kryger en endnu større chance, da FCK-forsvaret snorksov efter et Viborg-frispark midt på banen, men da eks-esbjergenseren lagde an til afslutning kolliderede han med Mikkel Rask…

I stedet slog hjemmeholdet kynisk kontra - Lars Jacobsen sendte en lang bold op langs højrekanten til Berglund, som fikst og lidt heldigt fik den med forbi en noget tøvende Thomas Frandsen og fra nært hold trillede Berglund den på tværs til den fremstormende Allbäck, der let kunne sparke denne ”direktør” i det tomme mål.

Efter pausen tilkendegav B-tribunen højlydt, at ”2-0 er godt, 3-0 er flot, 4-0 så går vi amok…”, og efter en noget sløv indledning på halvlegen kvitterede mestrene ved at gå fra godt til flot…et Linderoth-hjørne fra venstre side endte hos Berglund i højre side nede ved baglinien, og han så sig godt for og spillede fladt tilbage til William Kvist, der lidt uden for feltet sparkede første gang – og hans hårde, flade afslutning strøg mellem venner og fjender i mål efter lige at have fået et sidste touch af den uheldige Thomas Andie.

Det fjernede Viborgs sidste håb om en reducering, der kunne have bragt dem ind i kampen igen, og i stedet fortsatte hjemmeholdet med at markant spilovertag og regelmæssig chance-produktion. Hutch havde en god afslutning med venstrebenet med retning mod det ene målhjørne, men Alvbåge fik reddet. Hjalte sendte Berglund til baglinien, og hans gode indlæg nåede Allbäck lige akkurat ikke at få ordentligt ram på, så han i stedet headede ved siden af mål i total fri position på kanten af det lille felt. Berglund selv forsøgte med en firsttimer fra kanten af feltet, efter Linderoth var gået godt med frem i højre side, men igen var Alvbåge på plads.

Debut til Nikolaj Hansen
Efter et kvarters tid valgte Ståle Solbakken at lade Gravgaard spare på kræfterne og en øm sene, der har generet ham lidt, og det gav unge Nikolaj Hansen chancen for debut i SAS Ligaen efter tidligere at have spillet Viasat Cup og haft en enkelt indskiftning i pokalkampen i Thisted. Han gled godt ind i bagkæden og spillede en fejlfri halv time, uden at han og forsvarskollegerne dog blev sat på de store prøver.

Med 20 minutter igen fik Berglund en ny mulighed for at få B-tribunen til at gå amok, da han og Allbäck blev spillet helt fri af Hutchinson, men”Bella” misbrugte den kæmpe mulighed ved at lobbe svagt i hænderne på den fremstormende Alvbåge.

Herefter blev Allbäck - for en sjælden gangs skyld - taget ud, og Martin Bergvold kom ind på midtbanen og skubbede Hutch frem i angrebet. Og med et lille kvarter igen blev Berglund også trukket ud efter endnu en stor afbrænder, da han skovlede et godt oplæg fra William Kvist over mål. Pimpong kom ind og dannede angrebsduo med Hutch, men man må jo diplomatisk sige, at det ikke er den mest målscorende duo. De fik dog en stor mulighed med 6 minutter igen, da Hutch kom godt fri i højre side, men Robbie Russell fik afværget, da han forsøgte at spille på tværs til en totalt fri Pimpong. Kort forinden havde Hjalte Nørregaard været endnu tættere på at komme på tavlen, da han sendte et godt langskud af sted fra ca. 25 meter, men den knaldede mod overliggeren bag Alvbåge.

Kampens sidste gode tilbud fik Lars Jacobsen, da han tog et godt ryk ind i banen og bragte sig på skudhold på kanten af feltet, men Mikkel Rask nåede lige akkurat at tackle ham, hvorefter Rask nærmest blev slået omkuld af Alvbåge, da de begge forsøgte at få bolden ud af farezonen…

Således blev det ikke til mere end de komfortable 3-0. En overbevisende indsats mod et Viborg-mandskab, som aldrig fik lov true mestrene, der vandt sin femte ligasejr i træk og nu er suverænt i spidsen af ligaen med et forspring på 4 point med en kamp mindre end forfølgerne - og det endda midt i en Champions League-tid!