Kampreferat: FCK vs. Sta

Lørdag klokken 14 blev der fløjtet op til en omgang kold fodbold på Nummer 10 på Frederiksberg, da F.C. København i den sidste træningskamp inden Manchester City-kampen lagde græs til en kamp mod de norske mestre fra Stabæk.

F.C. København startede rigtig godt, og kom også foran efter blot seks minutter, da Oscar Wendt slog et fint indlæg, som Santin nemt kunne sende i mål, og dermed sørge for at den gode start blev belønnet med et mål.

Desværre kom Stabæk ind i kampen igen, da de i det 12. minut benyttede sig af lidt rod i de bagerste københavnske geledder, og så stod den 1-1 takket være Daniel Nannskogs scoring. Men for at sørge for at de ca. 600 fremmødte tilskuere ikke frøs alt for meget, så skulle sekundviseren kun en enkelt gang rundt, for der atter var noget at klappe af – og dermed hold varmen en lille smule. César Santin blev fældet – og han valgte selv at sparke straffesparket, og så var F.C. København atter foran.

Resten af 1. halvleg blev spillet i et højt tempo, og begge hold spillede – forholdene taget i betragtning – en fin omgang fodbold. Da de 45 minutter var spillet, og bedst som dommer Lars Christoffersen skulle til at fløjte til pause, så slog nordmændene atter til. Jesper Christiansen kunne kun parere et hovedstød efter et fint indlæg, og det udnyttede Inge André Olsen, og dermed var stillingen 2-2 da spillerne fik sig et velfortjent pusterum.

Anden halvleg bød på en række udskiftninger, men det virkede ikke som om det gik ud over rytmen. F.C. København spillede stadig en fin gang fodbold, og gang på gang var det lige ved og næsten – men så i det 52. minut, så kunne man alligevel konstatere at det nu var Stabæk der var kommet i front. Lidt roderi inde i feltet endte med at en nordmand blev hevet omkuld – straffe, og det omsatte Daniel Nannskog stensikkert til en norsk 2-3 føring.

Men som altid når Daniel Nannskog scorer, så skal sekundviseren blot en enkelt gang rundt før der er straffe. Dame N’Doye blev fældet, og TK blev sat til at sparke straffesparket, og så var stillingen atter helt lige.

Den sidste halve time var det F.C. København der hele tiden forsøgte at komme frem af banen, mens Stabæk for det meste slog en lang bold op til Nannskog på toppen, og begge hold havde ved flere lejligheder muligheden for endnu engang at komme foran. Med knapt et kvarter igen, så fik F.C. København en kontra, og den endte hos en hurtigtløbende Martin Vingaard, og han udplacerede køligt den norske målmand – og blev dermed dagens sidste målscorer og fik også titlen som matchwinner!

4-3 til F.C. København over Stabæk, så nu er det bare at glæde sig til på torsdag klokken 20.05, hvor PARKEN ligger græs til UEFA Cup kampen mod Manchester City.