Kampreferat: FCK vs. Sli

Så indledte F.C. København årets europæiske kampagne og dét med en pligtsejr over upåagtede Sliema Wanderes fra Malta. Zuma, Todi og 2 x gange Røll stod for fuldtræfferne i den 4-1 sejr F.C. København nu kan drage til returopgøret med om en uges tid. 14.197 tilskuere var vidner til sæsonens første hjemmekamp i PARKEN.

Hans Backe havde foretrukket samme opstilling som tilfældet var mod AaB forleden, men samme drømmestart som i Aalborg fik Byens Hold nu ikke. Selvom boldbesiddelsen var klart i københavnernes favør evnede holdet indledningsvist ikke at komme til nogen nævneværdige chancer.

Omvendt producerede et udmærket taktisk indstillet Sliema-hold efter ti minutter kampens første store chance, da off-side fælden kiksede med en efterfølgende friløber og benhård afslutning til følge. Her viste Rabo i målet sig dog mere end klar, og han afværgede chokstarten med en god parade.

F.C. København forsøgte sig over kanterne, men selvom både Rooba og Tobiasen leverede fine tiltag, manglede der lige den sidste skarphed i afleveringerne.

Frugtesløst forløb første halvdel af halvlegen, men så tog tingene fat. Zuma, der til aften gav mange prøver på sin blændende teknik, modtog bolden et stykke uden for feltet. Et langt træk så ham fri og fra tyve meter udplacerede han flot keeperen med et skruet skud, der sejlede op i fjerneste målhjørne.

Få øjeblikke senere spillede veloplagte Zuma bolden op til Todi, der på imponerende vis spillede sig selv fri med en retningsbestemt brysttæmning, men hans hårde afslutning fri foran mål, flot pararet af Akanji.

Tredje farlige aktion inden for få minutter havde også Zumas aftryk. Jonglerende inde i feltet blev han tacklet, men da han i liggende position forsøgte at komme op igen begik en Sliema-forsvarer straffespark ved tilsyneladende at holde ham nede.

På straffesparket steppede Røll op og med stor kynisme bankede han bolden op i trekanten til føring 2-0.

Herefter slappede hjemmeholdet af og lod bolden gøre det berømte arbejde lige indtil to minutter før pausefløjtet. Her stak Myggen en aflevering til Todi der så ud til at blive en anelse for lang, men energisk løb færingen bolden op, driblede uden om målmanden, hvorefter han fra en spids vinkel kantede bolden, via en forsvarsspiller, i nettet til pauseføring på behagelige 3-0.

Anden halvleg startede som lyn og torden, Desværre for F.C. København producerede man selv kun torden i form af gode chancer til Hjalte, Todi og Zuma, mens Sliema leverede lynet i form af en kontrascoring fem minutter inde i halvlegen. På kanten af off-side slap Danilo Doncic således fri og han udplacerede sikkert Rabo.

Målet fik ikke løverne til at ryste og en gedigent pres blev lagt på malteserne, men der skulle gå hen ved et kvarter, førend der atter kom udbytte af anstrengelserne. Det skete da et perfekt slået Hjalte Nørregaard indlæg mødte Thomas Rølls pandebrask midt for mål og Rølls andet mål og stillingen 4-1 efterfølgende en realitet.

Jagtende den femte scoring udmærkede især Nielsen og Mykland sig ved at stresse malteserne gevaldigt til mange boldtab, der førte til flere farlige situationer. Omkring et kvarter før tid burde måltavlen havde lyst igen, men en komplet fri Møller kunne blot se måbende til, da Zuma ubehændigt og i en langt dårligere position end Møller tyvstjal chancen, der endte med et målspark til malteserne.

Fem minutter senere var det så Møller selv, der fik folk til at græmme sig, da han formøblede en friløber ved nonchalant og unødvendigt at drible i stedet for at afslutte mens tid var.

Tilfredse med 4-1 kørte F.C. Købehavn slutteligt sikkert sejren hjem og dermed er et ganske godt udgangspunkt forud for returopgøret om en uge skabt.

Inden denne kamp venter dog OB, der kommer på besøg på lørdag klokken 17:00 i SAS Ligaens anden runde.