Kampreferat: FCK vs. MyP

F.C. København tog et bekvemmeligt skridt mod samlet avancement, da de danske mestre, uden at folde sig helt ud, sendte finske MyPa mod nord med et 2-0 nederlag i bagagen. Efter en times spil kom der for alvor pres på finnerne, og i den sidste tredjedel af kampen sørgede forsvarsspillerne Bergdølmo og Gravgaard for den fortjente sejr med henholdsvis en scoring på straffe og et hovedstødsmål i overtiden. 17.523 tændte tilskuere overværede den ensidige forestilling.

Årets første kamp i PARKEN var samtidig den sidste for brasilianske Álvaro, der efter tre år i klubben nu fortsætter karrieren i fransk fodbold. Den målfarlige angriber startede i front sammen med Allbäck, mens der var hjemmebanedebut til Jesper Grønkjær.

De offensive københavnske kræfter var dog ikke meget for at stjæle billedet i kampens indledning. Et defensivt godt organiseret finsk mandskab stod stærkt og tillod ikke hjemmeholdet at komme til fadet. Et par dødbolde til dagens gæster gav endda en rimelig chance til Taipale, men nedfaldsbolden efter et hjørne blev sendt langt over.

Med ti minutter afviklet tog afløseren for karantæneramte Silberbauer, Razak Pimpong, chancen lidt udenfor feltet, men den dykkende flugter manglede en halv meters penge i at blive rigtig problemfyldt for den finske keeper, Korhonen.

Imidlertid blev der ikke fulgt op på den pæne mulighed til Pimpong og københavnernes opspil manglede fart og kreativitet i denne fase. Trods stor boldbesiddelse blev læderet oftest sendt sidelæns i stedet for fremad.

En lækker sekvens omkring det tyvende minut skulle dog for en stund gøre op med dette, da hjemmeholdets bedste kampen igennem, Jesper Grønkjær, satte turboen på i venstresiden. En fin bande med Allbäck efterlod landsholdswingen med en stor mulighed, men det hårde dask med ydersiden af poten blev flot klaret af den finske ankermand.

Chancen var københavnernes bedste i første halvleg. En enkelt episode fik dog publikum helt op af stolene igen, da Pimpong måtte lægge bentøj til en uhyrlig glidende tackling af Timoska. Heldigvis slap Pim med førelsen i behold og heldigt for finnen slap denne for et rødt kort.

Samme Pimpong forsøgte ved flere lejligheder at give prøver på speed og teknik, men det kneb for ghaneseren med at bevare koncentrationen i den sidste afgørende aktion. Således blev trækkene en anelse for lange og et par af afslutningerne udefra manglede saft og kraft..

Et kikset udspark af Korhonen var ved at give en gratis chance, inden Allbäck på egen hånd skabte én med ti minutter tilbage af halvlegen. Desværre manglede Álvaro en størrelse 44 i at nu frem til svenskerens fine flade indlæg.

Defensivt var der ikke meget at lave for hjemmeholdet og de få gange gæsterne vågede sig over midten, viste københavnernes bagerste kæde skræmmende fysisk styrke. En tendens der fortsatte i anden halvleg, hvor især Gravgaard brugte kroppen effektivt.

En blodfattig slutning på første halvleg førte ikke til nogen udskiftninger fra Solbakkens side, men det var nu også et københavnsk mandskab med en smule mere fart i, der startede anden omgang,

Især Jesper Grønkjær gav prøver på sin hurtighed, og som halvlegen skred frem var løvernes nummer 10 en evig kilde til uro for de hårdt kæmpende finner.

Med ti minutter spillet fik netop Grønkjær en stor mulighed for at bryde isen, men det hårde skud blev flot klaret af den finske målmand.

Med et klart spilmæssigt overtag nærmede værterne sig sikkert den finske fæstning, men et par overilede afslutninger gjorde at det i denne fase ikke blev til et rigtig vedvarende og tungt pres.

Efter en god time afviklet fik hjemmeholdet dog endelig udbytte af anstrengelserne. Kampens klart bedste spiller, Jesper Grønkjær, indgik i en fin bande med Álvaro og den aktion måtte finnerne bremse med ulovlige midler, da Grønkjær blev tacklet uregelmæssigt.

Straffesparket trådte rutinerede Bergdølmo frem for at tage, og usvigeligt sikkert bragte nordmanden sit hold foran. Et jubelbrøl på lægterne af de større afslørede den tydelige og forståelige lettelse, der var at spore i PARKEN.

Målet gav hjemmeholdet ro og pasningerne flød i en lind strøm uden særlig mange indblandende finske fødder. Tempoet var samtidig en kende højere og en udbygningen af føringen lå og lurede.

Mand for denne blev nu ikke Álvaro, idet det brasilianske angrebses med tyve minutter igen blev skiftet ud med Berglund. Stående ovationer afslørede alt om ”Verdens flinkeste mands” popularitet i klubben og tre gensidige gode år blev dermed afsluttet på flotteste vis.

Afløseren Berglund gjorde hurtigt opmærksom på sig selv, men efter at have vristet sig fri måtte den svenske hurtigløber se sit skud pareret til hjørnespark..

Kort efter fik tårnhøje Hangeland en fin mulighed på et hjørnespark, men tæt ved det lille felt fik nordmanden ikke ordentlig ram på bolden i en ellers gunstig position.

Heldigvis skulle endnu et hjørne, skabt på et fantastisk raid af Grønkjær, blive optakten til endnu en scoring. Denne gang fik Gravgaard muligheden og så styrede forsvarskrumtappen bolden ind med pandebrasken.

Hovedstødsmålet og den herlige og betryggende fordobling af scoren var samtidig kampens sidste aktion, da dommer Davíla fløjtede af umiddelbart efter.

Dermed sikrede Solbakken og Co. sig et gunstigt udgangspunkt forud for returopgøret om en uge i Finland.