Kampreferat: FCK vs. Lok

Så indledte F.C. København sit europæiske eventyr og efter en famlende start, hvor lokomotivet fra Tbilisi havde mest damp på kedlerne, kom Byens Hold på skinner og kørte en velfortjent 3-1 sejr hjem foran 10.692 tilskuere i PARKEN.

Kan i huske disse tre legender: Diego Maradona, Hugo Sanchez og Hristo Stoichkov? Disse tre spillere var på det nærmeste på banen i aftes personificeret i én skikkelse nemlig Lokomotivis nr. 10 Zaza Janisha. Med en kropsfigur som Maradona, en måde at juble på lig Sanchez og med en gestikuleren, som selv Stoichkov ville have været misundelig på - ja så udgjorde Janisha et meget farverigt indslag på et ellers noget tamt og defensivt indstillet Lokomotivi-mandskab.

Og netop denne ener stjal hurtigt billedet. I det tiende minut fik han tæmmet en bold med brystet lidt udenfor feltet og halvt flyvende fik han tæsket til læderet, der uden chance for Rune Pedersen, strøg i mål. Et flot mål og noget af et chok for favoritterne.

At spillet ikke fungerede i første del af halvlegen illustreredes ved, at det første bifald der lød ned mod banen, var da helten fra i søndags Peter Møller, af nogen bedre kendt som Nr. 32, varmede op på sidelinien. Til trods for stor fightervilje hos især Peter Nielsen og Erik Mykland på midtbanen, blev det i denne fase aldrig rigtig farligt, dertil stod Lokomotivi for tæt nede i forsvaret, hvor de gang på gang fik afværget de tiltag der var.

Efter en halv time sad man og frygtede at det bare ville blive en af de dage, hvor tingene ikke ville lykkedes. Men så fik løvernes publikum lidt at glæde sig over. Mykland fandt med en flot aflevering Pettersson inde i feltet, der meget resolut fra en spids vinkel hamrede til bolden. Uheldigvis for den lille svensker og F.C. København prellede bolden af på overliggeren. Men det var som om at denne chance for alvor satte gang i Byens Hold.

Et vedvarende pres blev lagt på Lokomotivi, og det førte til en meget smukt mål fem minutter før halvlegen. Lønstrup fandt med en perleaflevering Todi inde i feltet, der som det letteste i verdenen flugtede bolden fladt langs jorden over i højre side af målet. Et befriende mål, der indikerede at rollerne de to hold i mellem, var ved at være fordelt. Og det var vel at mærke roller der havde FCK’erne som lokomotivførere, mens Tbilisi spillerne højst kunne kalde sig blinde passagerer…

I minutterne efter målet var både Todi og Pettersson meget tæt på at gøre det til 2-1, men stillingen 1-1 holdt halvlegen ud. Halvlegsfløjtet fra den udmærkede dommer og den efterfølgende pause, var dog kun en stakket frist for Lokomotivi. Straks fra anden halvlegs start satte Byens Hold damp på kedlerne, og der var ikke spillet mere end et minuts penge inden bolden lå i nettet. Denne gang var det Thomas Røll der brugte hovedet og bragte F.C. København foran efter hjørnespark.

En herlig start på en anden halvleg, hvor hjemmeholdet virkelig demonstrerede klasseforskellen. Men der var også meget tid og plads. Hvor ofte ser man en spiller på midtbanen, der stiller sig op - træder på bolden og giver sig tid til at fjerne noget papir, han har fået viklet om støvlen? Dette gjorde Erik Mykland og det fortæller lidt om Lokomotivis indstilling og formåen.

3-1 målet var en uundgåelig konsekvens at det presspil F.C. København lagde for dagen. Tomas Antonelius spillede flot på tværs til Todi, der kynisk smækkede til bolden som tordnede ind i nettaget. Endnu et flot mål fra den veloplagte færing, der i dag gjorde sit til at beholde en stamplads. En af dem han kæmper om denne med er Jörgen Pettersson og til trods for det udeblevne mål, leverede svenskeren en flot indsats i aften, hvor han gav mange prøver på sin fine spilforståelse og kompetente afslutninger.

Alligevel var det en helt tredje angriber, der stjal publikums opmærksomhed et kvarters tid før slutfløjtet. Ikke fordi han scorede, men fordi han blev skiftet ind! Peter Møller alias Nr. 32 blev mødt med stående bifald fra et publikum, der aldrig vil glemme hans mere end sublime mål fra forrige kamp.

Desværre for Møller og målscoren, virkede det som om at de andre lokomotivførere var tilfredse med togets kurs. I al fald blev farten sænket lidt og toget futtede på perron med en 3-1 sejr i lasten. At det var lige ved at blive afsporet til sidst, da Lokomotivi slog en farlig kontra, er hurtigt glemt.

3-1 er ikke et fantastisk resultat, men det burde bestemt være så godt et udgangspunkt inden returopgøret, at vi inden længe kan pifte i fløjtet og sætte kursen mod nye destinationer.