Kampreferat: FCK vs. Køg

Uden at spille prangende formåede F.C. København at øge forspringet til konkurrenterne til ni point via en smal 1-0 sejr over oprykkerne fra Køge. 17.047 var tilstede til årets næstsidste hjemmekamp i PARKEN.

I fraværet af Lønstrup og Peter Nielsen havde Hans Backe i dag valgt, at lade Morten Bisgaard spille fra start. Det virkede som en god ide, da Bisgaard, opsat på at vise sin berettigelse i startopstillingen, indledningsvist fightede forbilledligt. Også dagens anfører, Peter Møller, havde smørret ærmerne godt op i dag og satte med flere energiske glidende tacklinger grå hår i hovedet på både køgespillerne og PARKEN’s greenkeeper, der med dagens vejr in mente, nok kommer på overarbejde inden landskampen onsdag aften.

Banens beskaffenhed indbød ikke til det polerede spil. Alligevel forsøgte hjemmeholdet at kombinere sig gennem Køges midterforsvar, og dette var efter fem minutter lige ved at lykkes for Bisgaard, Pettersson og Møller, men førstnævntes sidste træk blev for langt.

Køge er blevet rost en del for deres offensive indstilling i efterårets hidtidige kampe. Denne så man nu ikke meget til og et forsøg en 20 –30 meter over mål, var det eneste Køge-mandskabet producerede den første halve time. Det blev heller ikke bedre af, at Køges topscorer, Anders Clausen, måtte lade sig udskifte efter bare 18 minutter med ”brolæggeren”, Tommy Olsen.

F.C. København var spilstyrende, men formåede ikke at spille sig afgørende igennem. Fløjene blev brugt alt for lidt og flere af spillerne havde tendens til at trække mod midten og på denne måde lukke spillet. Meget passende for årstiden, blev det i den første halve time kun til et par forkølede afslutninger af hjemmeholdet.

Med et kvarter igen af første halvleg satte Byens Hold dog mere tryk på kedlerne. Kadencen i pasningsspillet blev øget væsentligt, og det var lige ved at give bonus, da Zuma efter en bande med Rooba, slap igennem i feltet. Desværre snittede sydafrikanerens tværpasning til Møller, akkurat en Køge-fod, hvorved bolden lå bag Møller i stedet for foran. Møller fik dog fat på kuglen og trykkede godt af mod mål, men Køges keeper Holbek afværgede flot.

Fem minutter før pausefløjtet var det så en dødbold, der førte til næste store chance. En hjørnesparksbold havnede efter lidt klumpspil hos Røll, der fra nært hold skød mod mål, blot for at se sit forsøg blive klaret på stregen af en forsvarsspiller efter at have ramt stolpen.

Den gode afslutning på halvlegen lovede godt for fortsættelsen, og det var også et hjemmehold med masser af gode intentioner, der entrede banen til anden halvleg. Desværre førte den megen boldbesiddelse indledningsvist ikke til noget konkret – nemlig chancer og i sidste ende mål. Møller havde dog et udmærket langskud efter ti minutter, men helt skarp var nummer "32” ikke i dag. Tendensen til at forcere spillet ned gennem midten fortsatte, men her stod Køges midterforsvar gang på gang i vejen, og jo længere frem halvlegen skred jo mere øjnede udeholdet muligheden for en overraskende pointgevinst.

Morten Bisgaard bidrog til at ”booste” Køgespillernes selvtillid, da han midtvejs i halvlegen for tredje gang i løbet af kampen, ødslede en frisparkschance væk ved at sparke langt over mål. Og da Røll headede ned i jorden - og over - på en stor hovedstødschance, fornemmede man en gentagelse af sidste uges 0-0 kamp mod AB.

Dette blev dog ikke tilfældet. Todi blev sendt på banen i stedet for Pettersson, og det skulle vise sig at være en god idé. Med et kvarter igen forvandlede en tilfældig FCK-chance sig til mål, da Todi Jónsson modtog bolden i feltet, og koldblodigt sparkede bolden forbi en sagesløs Carsten Holbek og i kassen til stor jubel og føring.

Målet fik Køge til at våge sig over midterlinien for stort set første gang i kampen, og det var tæt på, at de kom til et par løse chancer mod kampens slutning. En storspillende Martin Albrechtsen beviste dog i disse tilfælde, hvorfor han betragtes som SAS Ligaens største forsvarsprofil p.t.

1-0 holdt kampen ud og en smal sejr til hjemmeholdet kunne ingen sætte en finger på. Hvad underholdningsværdien angår er holdet set spille væsentligt bedre, men kendetegnede for et mesterhold er, at point bliver adderet til den samlede sum - selv på mindre gode dage.