Kampreferat: FCK vs. FCV

Med en sejr på 3-1 fik Superligaens tophold også resultatmæssigt en fin start på forberedelserne til forårssæsonen, men det var først og fremmest bare et spørgsmål om at få kamptræning til de 2 x 11 spillere, som Ariël Jacobs valgte at sende på banen i de to halvlege.

Mest opmærksomhed samlede sig omkring Daniel Jensen, da det kort før kick off blev offentliggjort, at han har skrevet en lejeaftale i forårssæsonen med klubben, hvor hans bror Niclas tidligere har slået sine folder. For at blive i det familiære noterede man også, at unge Casper Højer fik chancen på venstre back-pladsen, og Lars Højers søn spillede en fin 1. halvleg. Der var også et glædeligt gensyn med Johan Wiland, der sad ude i en stor del af efteråret med en tommelfinger-skade, men nu er tilbage i fuld vigør. Desuden var Pape Paté Diouf tilbage fra sit lejemål i Molde, men uden at komme på banen i dag.

A propos Molde, så var det på hotellet i netop den by, at jeres udsendte senest så Morten Bertolt i aktion, da hans norske klub Sandnes Ulf live på norsk TV besejrede Ull-Kisa og dermed sikrede sin forbliven i Tippeligaen. I dag tørnede eks-FCK’eren ud for FC Vestsjælland, der også har forstærket sig med Søren Berg i vinterpausen og alt i alt fremstår som et rigtig godt bud på en af de to Superliga-billetter, der er på spil i Betsafe-ligaen.

Det var dog hjemmeholdet, der satte sig på spillet i kampens start og pressede gæsterne godt tilbage, men trods flere gode tilløb til chancer, skulle man hen til det 21. minut, før der for alvor var bud efter 1-0-målet. Igor Vetokele snød Kristoffer Wichmann i højre side af feltet, satte kursen mod mål og knaldede bolden af sted, men desværre prellede den af på den fjerneste opstander, langt uden for keeper Tobias Mikkelsens rækkevidde.

Gæsternes Danni König havde en enkelt god chance lidt efter, da han sendte en nærgående flugter af sted, men de første 45 minutter sluttede som de begyndte. Efter pausen eksperimenterede Ariël Jacobs med en lidt utraditionel 3-5-2-formation, eller måske snarere 3-3-2-2 med Remmer, Stadsgaard og Søren Frederiksen i bagkæden, TK, Daniel Jensen og Delaney på central midt, Bolaños og Nicolai Jørgensen på kanterne og Cornelius og Abdellaoue helt oppe foran.

Det gav mere tyngde og power i offensiven, men det var dog vestsjællændernes Michael Christensen, der fik halvlegens første store mulighed, da han i to omgange trykkede af tæt under mål efter et hjørne, men Johan Wiland brillerede med en fornem dobbelt refleks-redning, og på returbolden missede gæsterne også målet og måtte nøjes med endnu et hjørne.

Men det varede ikke længe, før der også kom chancer i den anden ende, og først var det Abdellaoue, der var tæt på at snitte et Bolaños-indlæg fra højre i mål. Nogle minutter senere var det Cornelius, der fik en stor mulighed efter godt forarbejde af Nicolai Jørgensen i venstre side, men Thomas Mikkelsen gjorde Wiland kunststykket efter og reddede fornemt med en refleksparade.

Efter 62 minutter kunne gæsternes forsvar dog ikke længere modstå trykket, da Bolaños med et nyt fint indlæg fandt Mos i feltet, og nordmanden flugtede bolden i netmaskerne til 1-0. 5 minutter senere havde Delaney en god skudmulighed uden for feltet, men bolden strøg over mål, så vi skulle hen til det 75. minut, før det blev 2-0, og igen var det Mos, der kom på tavlen, og igen efter et Bolaños-indlæg fra højre. Denne gang lå den dog til bageste stolpe, hvor Delaney headede på tværs, og inde foran mål fik Mos i to omgange ekspederet bolden forbi Mikkelsen.

Bare to minutter efter headede Kris Stadsgaard 3-0-målet ind, og oplægget kom – selvfølgelig, fristes man til at sige – fra Bolaños’ fødder, denne gang et frispark i venstre side, som han skruede ind i feltet med højre.

Herefter løftede løverne foden lidt fra speederen, og FCV var spillemæssigt ganske godt med i det sidste kvarters tid og fik også pyntet på stillingen seks minutter før tid med et flot langskudshug af Henrik Madsen, der strøg ind helt oppe i det ene målhjørne uden chance for Wiland.

Daniel Jensen og Søren Frederiksen havde et par udmærkede afslutninger til sidst, hvor også Vestsjællands Nikolaj Hansen nåede at sende et skud tæt forbi mål, men det blev ved de 3-1 i en ganske fin og brugbar træningskamp.

Men nu til noget helt andet - næste testkamp er på torsdag kl. 16 på La Manga, hvor modstanderen er Shanghai East Asia FC.