Kampreferat: FCK vs. FCN

Med den tiende sejr af lige så mange mulige over FC Nordsjælland i SAS Liga-regi, tilføjede F.C. København endnu tre point til kontoen. Det holdt dog hårdt i dagens kamp, der først fandt sin afslutning med ti minutter tilbage, da indskiftede Møller fandt netmaskerne. Álvaro scorede kampens andet og sidste mål med to minutter igen. 17.206 tilskuere overværede opgøret, der samtidig gav debut til de to unge løver, William Kvist og Morten Bertolt.

Cheftræner Hans Backe måtte til rundens fremskudte kamp mod bundproppen FC Nordsjælland undvære ikke færre end otte spillere grundet skader og karantæner. En noget vingeskudt trup, der dermed gav plads til Janne Saarinen blandt de elleve startende placeret som venstremidt, mens bænken talte både Morten Bertolt og William Kvist som det unge modstykke til garvede Gall og Møller.

Hos FC Nordsjælland afslørede dagens holdsopstilling ikke de store overraskelser om end det noteredes, at nordsjællændernes normale anfører, Jacob Rasmussen, for anden kamp i træk var henvist til lægterne grundet en skade.

I bragende flot forårssol forsømte løverne at fange bedst an i dagens kamp, som tilfældet ellers har været i majoriteten af hjemmeholdets kampe i PARKEN i foråret. Tydeligt var savnet af stærke kræfter som Linderoth, Thomassen, Svensson og Silberbauer, hvilket gav en noget broget københavnsk indledning.

Da dagens modstander med simple, men ineffektive, midler leverede godkendte takter blev det en temmelig stillestående start på kampen, hvor ingen af de to mandskaber formåede at tilkæmpe sig et overtag.

Omkring det rundede kvarter begyndte sagerne dog at tage form for værterne. De to centrale midtbanespillere, Nørregaard og Hoseth fandt ind i en arbejdsfordeling med nordmanden som den offensive kræft, hvilket gav mere støtte til opfindsomme Álvaro og Zuma i front. Et par kvikke opspil gav på denne konto to gode chancer til Jesper Bech, men uden vanlige præcision formøblede højrekantsspilleren mulighederne.

For FCN's vedkommende synes parolen at være skyd på alt, hvilket gav en håndfuld lidet håbefulde forsøg fra distancen, hvoraf de bedste med nød kunne indgå i skudstatistikken, mens resten var nærmere indkast end målspark. Et hjørnespark omkring det 20. minut resulterede dog i en ubehagelig næsvis chance til Allan Olesen, der dog måtte se sit forsøg blokeret af en liggende københavnsk forsvarer.

Herefter kæmpede dagens værter med at holde initiativet i kampen og tilfældig slagudveksling blev udfaldet for de 17.206 ikke særligt imponerede tilskuere.

Et par godkendte muligheder til udeholdets løbestærke Thomas Kristensen omkring den halve time mindede om sværhedsgraden af kampen, men med uskarpe aktioner af den tidligere Lyngby-spiller, forvandledes overraskelsen til ingenting.

En meget ivrig Jesper Bech var i halvlegens slutning ikke langt fra at pådrage sig en advarsel efter et par hårde tacklinger. Ikke just hverdagskost fra den lille teknikers side, men en mulig forklaring på dette kunne være at Bech på det nærmeste fremtonede som en ren "smed" i højde og drøjde ved siden af sin direkte modspiller på midtbanen i dagens kamp - Peter Benjaminsen.

Mod halvlegens slutning burde tavlen havde blinket i københavnsk favør, men Ole Tobiasen måtte se sit kraftfulde hovedstød efter et hjørnespark eminent pareret af Kim Christensen i FCN-målet. Et glimrende udgangspunkt for anden halvleg blev dermed forhindret, men en konsekvens af overvægt i spil og chancer ville et mål på dette tidspunkt nu heller ikke havde været.

Fra anden halvlegs start blev billedet på kampen mere skarpt, forstået på den måde at Backes tropper med mere aggressivitet og fart i både bold og ben fik skabt sig et vedvarende overtag. Derfor formede store dele af halvlegen sig som et godkendt københavnerpres skabt ud fra en kollektiv vilje til sejr. På chancefronten gav det sig udslag i muligheder til Zuma og ikke mindst Álvaro, der kampen ud voksede ved hver aktion den vævre brasilianer deltog i.

Forinden det dog skulle blive rigtig sjovt i PARKEN, stak udeholdet ved to kvikke muligheder til Tommy Olsen næsen frem, ligesom der efter en times spil snildt kunne være blevet slået kapital af udeholdets foretrukne våben - kontraspillet. Det skete da en lang bold frem mod Mads Junker ikke blev clearet ordentligt, hvilket medførte en pludselig fri FCN's topscorer alene med Rabo, men den ungarske keeper hev en klasseredning frem og forhindrede mesterligt den kolde dukkert.

En fremskreden urviser mindede om - sammen med de ubønhørlige tilråb om "Attack" fra Nedre C - at hjemmeholdet var i bekneb af tid, hvis sjette sejr af lige så mange mulige skulle være en realitet i foråret. Da Ole Tobiasen samtidig blev skadet, hvilket gav debut til William Kvist, og et Álvaro-skud kort efter tog stolpen, begyndte tankerne så småt at kredse om at dette var en af de kampe, der ville ende med et uafgjort resultat.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå, for F.C. København og især indskiftede Peter Møller holdt hoved koldt, hvilket nøjagtigt er dét, der kendetegner et tophold, der, talrige skader til trods, altid søger sejren.

Med godt ti minutter tilbage havnede et indlæg således lige i panden på Møller, der uden problemer styrede læderet ind bag en ellers velspillende Kim Christensen i FCN-målet.

En super forløsning for løverne, der på baggrund af anden halvleg havde fortjent føringsmålet. Som et umiddelbart modtræk satte FCN "The former artist known as Ali Akida" på banen , men på dette tidspunkt var kræfterne sivet ud af dagens gæster efter en hæderlig fight og jagt på de overraskende point.

Omvendt gav målet løverne flere kræfter og et ihærdigt forsvar, hvor en anden debutant, Morten Bertolt, gjorde sit for at lukke af. Med en solid defensiv var der samtidig plads til kontraløb mod kampens slutning og et af disse resulterede med to minutter tilbage i et hjørnespark. Dette sparkede Hoseth giftigt mod nærmeste stolpe, hvor Møller udækket fik lov at heade videre ind i det lille felt. Her stod københavnernes vel nok bedste mand i dag, Álvaro, forudseende placeret og med hovedet dirigerede den skarpe angriber bolden i kassen til 2-0.

Derved blev det og F.C. København kunne takke kynisme og et flot kollektiv i anden halvleg for dagens sejr, der bringer holdet tre point efter rækkens tophold, Brøndby, der dog har spillet en kamp færre.