Kampreferat: FCK vs. FCM

Efter den flotte sejr for to uger siden over AGF, kom Byens Hold ned på jorden igen, da det i dag blev til et smalt nederlag til FC Midtjylland på det mål Thomas Frandsen satte ind i anden halvleg. 14.665 tilskuere var vidner til de danske mestres andet nederlag på hjemmebane i denne sæson.

Hans Backe havde foretrukket samme opstilling som fra kampen mod AGF og det burde - en anelse romantisk forestillet - give løfter om noget stort. Forskellen fra den kamp var blot at modstanderholdet var kommet til PARKEN for at spille fodbold og med udgangspunkt i en god organisationen centreret omkring Frandsen og Hansen i maskinrummet på midtbanen kom midtjyderne godt fra start uden dog at producere de åbne chancer, selvom frontduoen Zidan og Pimpong momentvis lagde et godt pres på københavnernes fire-backkæde

Også hjemmeholdet spillede indledningsvist fornuftigt med god boldomgang og boldfordeling af især Erik Mykland. Første store chance stod der også Byens Hold på, men Todis kraftfulde hovedstød med retning mod det nederste målhjørne, blev ærgerligt blokeret af en forsvarsspiller.

Uheldigvis skulle den udmærkede indledning på kampen hurtigt blive afløst af noget af et dødvande. Især savnede hjemmeholdet præcision og tempo i afleveringerne og gennemspillede angreb var i dag en mangelvare. Zuma, der på det seneste nærmest har leveret magiske præstationer, var i dag en skygge af sig selv og da ingen andre viste tegn på at tage ansvaret, blev initiativet langsomt overladt til midtjyderne, der med fornuftig omtanke i spillet satte sig på kampen.

Det førte til et par giftige situationer omkring den halve time, da højt profilerede Zidan i flere tilfælde kunne have bragt sit hold foran, men årvågne Rabo i målet og sidste øjebliks-blokeringer hindrede dette.

Mod slutningen af halvlegen blomstrede hjemmeholdet en smule op og en enkelt godt opbygget angreb så dagens lys. Det skete da Røll tog teten - spillede bane med Zuma, hvilket bragte førstnævnte fri i feltet, blot for at se sig tacklet/fældet af Rasmus Daugaard, med en oplagt straffesparksmulighed til følge. Desværre forblev Fiskers fløjte tavs.

Kort inden halvlegens ende afsluttede henholdsvis Røll og Zuma mod jydernes mål, men begge muligheder afværget.

Fra anden halvlegs start fortsatte den kedelige tendens med overvægt i spillet til jyderne, der ved en gigantisk Pimpong-chance fem minutter inde godt kunne have bragt sig foran, men den vævre ghanesers afslutning på en friløber endte lige udenom om stolpen.

Der skulle dog ikke gå længe inden de sortklædte ulve kunne strække armene i vejret. Det skete efter et kvarters spil, da Thomas Frandsen fik en løs chance uden for feltet. Kynisk sparkede han bolden direkte ned i det ene hjørne til en ikke ufortjent føring til udeholdet.

Målet burde få F.C. Københavns spillere op i gear i jagten på udligningen, men det ventede presspil udeblev. I stedet var Zidan kort efter tæt på at øge føringen, men igen viste Rabo smukt målmandsspil og hjemmeholdet slap med skrækken.

I forsøget på at vende spillet blev Álvaro og kort efter Peter Møller skiftet ind og sidstnævnte var efter kun få øjeblikke tæt på at komme til en stor afslutningsmulighed. Indskiftningerne gav noget mere tynge oppe foran, og da Zuma med et kvarter tilbage var tæt på at udligne, lignede det for alvor noget for hjemmeholdet. Denne fornemmelse varede dog kort, idet midtjyderne sekunderne efter Zumas mulighed producerede en friløber til Farlige Frank, der dog tabte duellen med en godt spillende Rabo.

Endnu en friløber blev det til for FC Midtjylland da Bo Hansen blev sendt af sted fem minutter før tid, men en regulær nødbremse af Bo Svensson forhindrede den tidligere Boltonspiller i at komme til afslutning. Forseelsen blev ikke observeret af Fisker, hvorfor Svensson fik lov at færdiggøre kampen.

I et sidste desperat forsøg på at vende billedet blev Zivkovic skiftet ind og smidt op i front. Denne indskiftning var lige ved at vise sig genial, men kold som en dybfryser misbrugte Bora den friløber han fik serveret af Møller to minutter inde i overtiden.

Og da selv samme Bora et minut senere headede forbi på en stor chance var ballet forbi for københavnerne, der måtte indse at årets andet nederlag på hjemmebane var en kendsgerning.

Muligheden for genoprejsning forelægger allerede på onsdag, når Viborg tager imod i SAS Ligaens ottende runde.