Kampreferat: FCK vs. Esb

Another one bites the dust - lød det det i højtaleranlægget kort efter dommer Fiskers sidste hvæs i fløjten. Queen-sangen var ensbetydende med at Esbjerg måtte drage vestpå med et nederlag i bagagen, da det blev til en smal 1-0 sejr til Byens Hold på mål at anfører Peter Nielsen. Forårets første sejr blev til foran 21.237 glade og forløste tilskuere i PARKEN.

Grundet skader og en enkelt karantænedag til Peter Møller, havde Hans Backe i dag valgt at ændre spilsystem til 4-3-3. Dette betød at midtbanen bestod at Nielsen, Bisgaard, og "startopstillingsdebutanten" Martin Bergvold, mens Jörgen Pettersson reelt var placeret som hængende angriber lige bag Zuma og forårsdebuterende Todi.

Trods modifikationerne fra det vante system kom hjemmeholdet bedst fra start. Ole Tobiasen satte en skræk i Esbjerg, da han først med et hårdt drøn over mål og dernæst et hovedstød snert forbi, var ved at give hjemmeholdet den drømmestart folk med et løvehjerte have håbet på.

Esbjerg er et hold, der er kendt for at ville frem over stepperne, men dette var ikke indledningsvist tilfældet, da keeper Winde efter blot fire minutter holdt kaffepause med bolden ved et målspark, og Martin Jensen øjeblikke senere lossede bolden væk ved et FCK-frispark, med en korrekt advarsel til følge. Heldigvis for kampens underholdningsværdi fortsatte disse takter ikke fra Esbjergs side, som efter ti minutter kunne se Rabo lave en af mange flotte redninger, da Bechmann headede mod målhjørnet.

Morten Bisgaard, der har leveret flotte momenter i flere af forårets kampe, leverede efter tyve minutter en af de mere overraskende af slagsen, da han sendte et frispark, tydeligt ment som et indlæg, på stolpen til det, der skulle vise sig at blive F.C. Københavns farligste forsøg i første halvleg.

Skadeslisten er alenlang i F.C. København og den blev efter den halve time yderligere forlænget, da Tobiasen måtte udgå med en forstrækning i venstre læg, der holder ham ude i to-tre uger. Ind kom Bora Zivkovic, som senere skulle vise sig at få en hovedrolle, og han trådte ind i centerforsvaret, mens Svensson trak ud på højreback-pladsen.

F.C. Københavns ungarske målmand, Balászs Rabóczki, spillede som tidligere antydet et brag af en kamp, der også fortjent blev belønnet med titlen "Man Of the Match" valgt af PARKENS tilskuere. Således præsterede Rabo er feberredning, da han på det nærmeste i vandret stilling gravede et Esbjerg hovedstød fra to meters afstand ud af målet fem minutter før pausen. Denne indtraf herefter uden de store begivenheder at skrive hjem om og begge hold kunne efter en udmærket, men ikke prangende halvleg gå til den varme te.

Dødbolde har længe været et af Esbjergs varemærker, ikke mindst de lange indkast, og det var netop på et sådan at vestjyderne fik deres første mulighed i anden halvleg, men den farlige forlægning af Thorup blev ikke mødt af en Esbjergfod på sin vej tværs gennem det lille felt.

F.C. Københavns midtbane, med slidstærke Nielsen som omdrejningspunkt, begyndte for alvor at gøre fyldest og fik tillige i dag særdeles god hjælp af en oplagt Pettersson, der, så længe kræfterne rakte, var hér dér og alle vegne. Den lille svensker var dog ikke involveret i kampens afgørende situation. Det var derimod Bora Zivkovic, der ti minutter inde i halvlegen søgte et Bisgaard-frispark i feltet, men den evigt farlige forsvarsspiller, blev forhindret i dette via en del trøje-riveri og Fiskers fløjte lød og straffesparket en kendsgerning.

For anden hjemmekamp i træk kunne anfører Peter Nielsen således placere bolden på pletten, og ligesom tilfældet var mod Brøndby omsatte han den store mulighed med usvigelig sikkerhed til mål og denne gang føring 1-0.

Bagud forsøgte Esbjerg at presse spillet mod F.C. Københavns mål, og det gav et par gode tilbud, da først et frispark blev rettet af på sin vej ind mod Rabo, og da det senere i halvlegen blev det til en formidabel flugter af supertalentet Jan Kristiansen fra kanten af feltet. I begge tilfælde viste Rabo dog igen sin høje klasse og Nedre C-koret krediterede med vedvarende hyldest til keeperen.

En fordobling af føringen lå imidlertid hele tiden og lurede og den kunne snildt være indtruffet via afslutninger af Pettersson, Zivkovic og Zuma, men det blev ved lige ved og næsten.

Trods et par yderligere hæderlige Esbjerg-forsøg blev det aldrig rigtig nervepirrende og slet ikke i slutningen af kampen - dertil fightede hjemmeholdet over hele linien for godt og den fortjente forløsning, som en sejr kan sammenlignes med, var en kendsgerning efter tre minutters overtid.

Med den vigtige triumf fører F.C. København før påskens stramme program med seks point til rækkens nummer to, og spillerne kan, om ikke andet for en stund, sove en smule roligere om natten.

Næste opgave er på torsdag, hvor Silkeborg er værter i SAS Ligaens 23. runde.