Kampreferat: FCK vs. Brø

Forrygende stemning i PARKEN
New Firm lever stadig! Selv om der aldrig har været større forskel i tabellen på de to ærkerivaler, så viste 28.828 tilskuere, at det klassiske opgør mellem F.C. København og Brøndby IF stadig kan trække folk af huse. Og stemningen i PARKEN op til kick-off var præcis så intens og inspirerende, som man husker det fra de gode, gamle dage… Den ene mere flotte tifo efter den foldede sig ud i Nationalarenaen, og de to holds fans havde skruet volumenknappen helt op – jo, der var virkelig derby-stemning i PARKEN!

Hjemmeholdet måtte undvære den skadede Nicolai Jørgensen, men kunne ellers mønstre stærkeste hold, og det var også dem, der kom bedst fra start. Allerede efter syv minutter var der bud efter netmaskerne, da et langt Claudemir-indkast via Santin endte hos Bolaños i højre side, og han sparkede bolden meget tæt Brøndby-målet, hvor Tørnes stod klistret til stregen og bare håbede det bedste.

Kris Stadsgaard matchvinder
Man ved ellers, hvor vigtigt det første mål ofte er i denne type kampe, og der skulle kun gå fem minutter før man fik syn for sagen… OK, ingen kunne på det tidspunkt vide, at det skulle vise sig at blive den altafgørende scoring, men vigtigt var det i hvert fald for hjemmeholdet at få den første scoring. Den kom, da , Claudemir forlængede et Pierre Bengtsson-hjørne fra højre side, hvorefter Kris Stadsgaard tæt under mål kunne sætte venstrefoden på, og via Tørnes’ handsker endte bolden oppe i nettaget.

Desværre kunne topholdet ikke helt følge succesen op rent spillemæssigt, for selv om man havde et markant boldovertag i de første 15-20 minutter, kom der aldrig rigtig flow i det etablerede angrebsspil. Det var farligst på dødbolde, men 2-0-målet hang ikke ligefrem i den lune efterårsluft. Kort før den halve time fik Lars Jacobsen dog kombineret sig frem til en god skudchance i udkanten af feltet efter 1-2 med Cornelius, men han fik ikke rigtig træf på den med venstrebenet.

Da kampuret rundede den halve time havde Brøndby efterhånden fået kæmpet sig godt ind i kampen, der nu var meget mere jævnbyrdig end stillingen i tabellen umiddelbart lagde op til. Men det er ingen floskel, at disse kampe lever deres eget liv, og det sidste kvarters tid var det faktisk gæsterne, der havde bolden mest, dog uden at Johan Wiland for alvor blev udfordret i FCK-målet.

Flere muligheder for 2-0
2. halvleg var ikke mange minutter gammel, da Claudemir spillede Andreas Cornelius helt fri i dybden, men flaget gik for en noget tvivlsom offside-kendelse. Og da Santin lidt efter fik et frispark imod sig efter en skuldertackling på Stenderup i feltet, haglede protesterne igen ned over grønsværen.

Begge de store frontløbere, Makienok og Cornelius, måtte en tur i græsset og behandles, men det var trods mange intense dueller generelt en fair spillet kamp, og man skulle langt hen i opgøret, før de første kort kom op af Jakob Kehlets lomme.

Mellem det 54. og 58. minut producerede hjemmeholdet flere gode afslutninger, der med lidt held kunne have fordoblet føringen. Først blev et Bolaños-forsøg rettet af og var ved at snyde Tørnes, og kort efter fik Lars Jacobsen serveret en kæmpe chance tæt under mål af Santin, men på kanten af det lille felt headede bolden forbi.

Om 2-0 her havde knækket Brøndby får vi aldrig opklaret, men det havde unægtelig lunet med en to måls-føring, ikke mindst med tanke på, hvordan det gik senest, da de to hold mødtes i PARKEN og Brøndby kæmpede sig tilbage og fik udlignet mod slutningen.

Midt i halvlegen, efter Thomas Delaney havde afløst Martin Vingaard, var det igen tæt på københavnsk scoring efter et fremragende kontraangreb, hvor Bolaños i højre side fandt Santin i feltet, men Mike Jensen var fuldt godt med ned og fik i sidste øjeblik blokeret, da brasilianeren trykkede af midt for mål, og på returbolden hamrede hans landsmand Claudemir bolden langt op på Unibet-tribunen.

Kortvarigt Vetokele-comeback
20 minutter før tid blev der comeback til Igor Vetokele, der afløste Santin, og efter få minutter på banen blev han headet helt fri af Cornelius efter en Bengtsson-fremlægning, men igen gik flaget for en offside, som ikke alle var lige enig i, hvis man skal ømme efter det klassiske ”Jens Larsen, åh-åh-tilråb” fra folkedomstolen.

Men midt i det hele viste gæsterne pludselig tænder, da Mike Jensen vendte rundt uden for FCK-feltet og sendte et giftigt hug af sted, der kaldte på en klasseredning af Johan Wiland, der lynhurtigt dykkede ned til sin venstre side og parerede.

Meget nærmere kom de heldigvis ikke, hvorimod Bolaños fik en ganske stor mulighed kort før tid, da Cornelius spillede ham fri i højre side af feltet, men Tørnes tog godt for sig i den situation. Kort forinden havde Vetokele desværre måttet forlade banen igen med noget, der lignede en ny fiberskade, og ind kom i stedet Rúrik Gíslason.

I de døende minutter holdt løverne rutineret fast i bolden langt oppe på Brøndbys halvdel og tillod dem aldrig at komme ned og lægge pres på for udligningen, og den ene gang der var optræk til en kontra, så trak Delaney lige et gult kort med en eftertackling, der også sparer ham for en mandagstur til Horsens, eftersom han nu må afsone en spilledags karantæne for at have rundet 15 strafpoint.

Det tager vi gerne med en aften som denne, hvor løverne havde alt at miste, og gæsterne havde alt at vinde. Og når spillet ikke fungerer helt som det skal, skal der kæmpes til det sidste, og det blev der gjort, og dermed holdt Byens Hold afstanden til forfølgerne i toppen af tabellen, mens Brøndby stadig indtager sidstepladsen i tabellen med tre point op til en plads over nedrykningsstregen.