Kampreferat: FCK vs. Brø

F.C. København bød søndag eftermiddag op til sæsonens første dans. Brøndby var modstanderen, og med de seneste Royal League resultater mod holdet fra Vestegnen in mente, var der lagt op til en tæt fight. Det var da også præcis sådan kampen formede sig.

Allerede inden kampen stod det klart at Byens Hold ville mangle minimum fire landsholdsspillere i startopstillingen, idet Ståle Solbakken så bort fra Jesper Grønkjær, Niclas Jensen, Marcus Allbäck og Tobias Linderoth af forskellige årsager. Derudover sad landsholdsspillerne Brede Hangeland og Razak Pimpong på bænken.

Alligevel mønstrede Byens Hold ni spillere i startopstillingen, der har været med i landsholdsregi, indenfor de seneste måneder. Den store repræsentation af landsholdsspillere gav sig også udslag på banen, i den indledende fase af opgøret. F.C. København dominerede i starten, uden dog at blive specielt farlige. På trods af løvernes dominans, var det alligevel Brøndby der fik kampen første store chance, da Kim Daugaard pludselig stod helt umarkeret ganske tæt under mål. Jesper Christiansen fik dog hånden på hovedstødsafslutningen og dermed slap hjemmeholdet og de fleste tilskuere med skrækken.

De hvidklædte blev ikke skræmt af Brøndbys nærgående forsøg, men forsøgte derimod hele tiden at komme frem til den scoring der ville give arbejdsro. I den forbindelse var debutanten Ailton den helt store kreatør, med mange opfindsomme driblinger, løb, frispilninger og afslutninger. Brasilianeren fandt både Michael Silberbauer og Fredrik Berglund med flotte afleveringer, der desværre ikke resulterede i scoringer, inden han selv sluttede første halvleg af med et nærgående forsøg.

I starten af anden halvleg var billedet det samme som i store dele af første halvleg: Byens Hold dominerede, men Brøndby fik den første store chance. I modsætning til første halvleg, udmundede denne chance sig, desværre for københavnerne, i et mål. Efter et par hurtige afleveringer, kiksede løvernes offside fælde, hvilket efterlod gæsternes Martin Ericsson helt alene med Jesper Christiansen. Målmanden kunne ikke stille meget op i situationen og derfor blev det til en gæsteføring.

Efter scoringen blev kampen mere lige, men desværre også mere rodet. Mod slutningen pressede F.C. København på, men desværre var sigtekornet ikke blevet helt finjusteret efter vinterpausen. Skudstatistikken sagde 13-2 i københavnsk favør, men desværre stod præcisionen ikke mål med viljen. Det betød at de anderledes effektive gæster, kunne drage hjem med alle tre point, efter endnu et tæt opgør i den skandinaviske turnering.