Kampreferat: FCK vs. Bor

Dortmund var torsdag på besøg i PARKEN. Grunden var UEFA Cuppens tredje runde, hvor første kamp skulle spilles i København.

F.C. København stillede op uden en sygemeldt Magnus Kihlstedt, så Rune Pedersen vogtede løvernes bur denne aften. Ellers var der ingen overraskelser i Hans Backes startopstilling.

Det var svært at se forskellen på tysk topfodbold og dansk topfodbold. I hvert fald var det danskerne der dominerede store dele af første halvleg, men en svag engelsk dommer valgte at ødelægge
kampen – især for F.C. København.

Heine Fernandez fik tilkendt et frispark et sted hvor der normalt dømmes straffespark – nemlig inde i feltet. Dommeren mente dog at det var udenfor feltet, selvom TV-billederne klart viser noget andet.

Ellers stod første halvleg på flere gode FCK-angreb, mens Dortmund levede på kontrachancer, og lange bolde op til den store Jan Koller.

Kort før første halvlegs slutfløjt gik netop Jan Koller og Christian Poulsen ned i en tackling – faktisk ganske harmløs. Koller blev dog så irriteret, at han sparkede til Poulsen – ikke så meget at snakke – direkte rødt kort. Poulsen derimod fik sit andet gule kort – noget uforståeligt – og blev dermed også udvist. Det skulle få betydning for resten af kampen…

Anden halvleg blev ikke nær så intens og underholdende, men på sin måde lige så spændende. Med 20 mand på banen blev der lidt mere plads. Specielt centralt var der plads efter Christian Poulsens udvisning.

Det blev dog end mere lige anden halvleg, men som minutterne tikkede, pressede københavnerne mere og mere. Til tider gik der adskillige minutter før bolden røg over på FCKs banehalvdel. Det gav også gevinst efter 67 minutters spil: F.C. København fik tilkendt et straffespark efter hånd på bolden. Jacob Laursen skulle bringe danskerne foran, men han sparkede bolden langt over mål til stor ærgrelse for de næsten 19.000 tilskuere.

FCK blev dog ved med at presse det tamme Dortmund hold. Ikke mange gange fik tyskerne noget ud af det, og der blev også løbet offside adskillige gange.

Tilskuerne havde da også regnet med en 0-0 kamp, men i overtiden leverede Dortmund endelig noget der minder om europæisk topfodbold. Et par hurtige kombinationer, og to mand er alene med Rune Pedersen. Først leverer Rune en klasseredning, men kan intet gøre, da Heiko Herrlich i hel fri position bare kan prikke bolden i mål til en ufortjent Dortmund-sejr.

Syndt for F.C. København der havde leveret en flot indsats, men igen havde problemer med at få omsat chancerne til mål. Dortmund viste klassen da de skulle, og kunne rejse hjem med en 1-0-føring i bagagen.