Kampreferat: FCK vs. AGF

Med en flot og særdeles dedikeret indsats lykkedes det F.C. København at besejre AGF med 2-1 i PARKEN. Første halvleg bød på to scoringer af Hoseth og Nørregaard, mens Tøfting reducerede kort før tid i anden. 19.341 tilskuere var vidner til F.C. Københavns forvandling og fuldt fortjente sejr, der giver fornyet håb, bedømt på spillernes eminente indstilling i aftenens kamp.

Ovenpå de seneste kampes pauvre indsats havde chef træner Hans Backe op til aftenens opgør mod AGF rystet spillerposen godt og grundigt. Det betød hele fem nye ansigter i startopstillingen, hvor det mest iøjefaldende var, at der efter lang tid uden i kulden, atter var blevet plads til venstrebacken Peter Christiansen, mens Álvaro var henvist til bænken til fordel for Peter Møller. I centerforsvaret også ny mand i det Dan Thomassen ikke klarede formiddagens test, hvorfor Traoré udgjorde den ene halvdel af dette. Efter henholdsvis endt skades-og karantæneperiode var der gensyn med Magnus Kihlstedt i kassen og Magne Hoseth på venstremidt.

Hos AGF var der inden kamp sået tvivl om Leon Andreasens, Jesper Sørensens og Tobias Grahns deltagelse, men startopstillingen rummede såmænd alle tre spillere, hvorfor Åkeby kunne mønstre stærkeste opstilling i forsøget på at udbygge holdets gode sæsonstart.

Med efterårsvinden susende gennem PARKEN indledte hjemmeholdet imidlertid tydeligt opsat og pirret kampen med et regulært stormløb mod gæsternes mål. Garneret med lynende tacklinger og en vilje ikke hyppigt set i indeværende sæson lagde københavnerne et tungt tryk på Åkebys tropper, hvilket resulterede i en umiddelbar kapitulering allerede efter fem minutter.

Det skete da tilbagevendte Hoseth fik en lidt løs chance fra kanten af feltet. Med det normalvis mindre varme højreben sendte nordmanden hårdt bolden i nettet, medfølgende et forløsende brøl af dimensioner i PARKEN.

Og scoringen var nøjagtig den drømmestart man kunne have håbet på. Med ubønhørlig støtte fra især Nedre C lagde Hoseths mål grunden til en kamp, der demonstrerede at spillerne i den grad havde set skriften på væggen. Med viljen lysende ud af øjnene fortsatte hjemmeholdet det gode spil og et par rigtige gode næsten identiske muligheder til Møller og Zuma var ikke langt fra at fordoble hjemmeholdets score.

En vigtig ingrediens i det københavnske opspil var backerne, personificeret ved Jacobsen og Christiansen, der med en villighed og evne til at støde med frem på de rigtige tidspunkter var stærkt medvirkende til dominansen. En anden faktor var den centrale midtbane med Nørregaard og Linderoth, der med ustoppelig boldjagt og efterfølgende igangsætning vel nok spillede deres bedste kamp i sæsonen.

Offensivt tegnede Hoseth sig endnu engang som en meget giftig afslutter med et samtidigt uhyre godt blik for sine medspillere. Således var målscoren til 1-0 en af ophavsmændene til F.C. Københavns anden scoring. Med en perleaflevering fandt nordmanden Peter Møller i feltet, der koldt lagde bolden til rette for en fremstormende Nørregaard. Fra kanten af feltet svigtede midtbaneslideren ikke og scorede dermed for anden kamp i træk. Scoringen indtraf efter en god halv time og understregede hjemmeholdets forvandling.

Selvom der stod F.C. København på det meste kan man ikke klandre AGF'erne for ikke at forsøge noget. Tidligere opgør i PARKEN har set århusianerne særdeles defensive, men i dag viste Åkebys tropper at de ikke bare var kommet til hovedstaden for udelukkende at forsvare sig, til trods for at de kun stillede med en enkelt mand på toppen. Uagtet det store pres lykkedes det et par gange de mørkklædte at komme til afslutninger, hvoraf en enkelt nok vil blive diskuteret en gang eller tre. En scoring midtvejs i halvlegen blev således underkendt for off-side og TV-billeder må vise om denne kendelse var korrekt.

Ikke desto mindre kunne hjemmeholdet gå til pause med en fortjent føring på 2-0, der uden at vække opsigt godt kunne havde været et mål større. En herlig føring skabt på alt det man havde savnet så langt i sæsonen.

Anden halvleg indledtes med en god mulighed til Sigurdsson på oplæg af Tobias Grahn, men islændingen skød, hårdt presset, i sidenettet. Herefter var det igen københavnerne der overtog dirigentstokken og i to tilfælde, begge med Hoseth som igangsætter, burde Silberbauer havde scoret. Desværre svigtede koncentrationen den unge nordjyde, der i dagens kamp kæmpede bravt, men som nævnt manglede kronen på værket på en af sine, kampen igennem, mange chancer.

Indenfor halvlegens første ti minutter måtte AGF'erne skifte ud to gange. Ind kom blandt andet stortalentet Danilo Arrieta og han skulle efter blot få øjeblikke på banen få en af spillets 100 % chancer. Spillet fri af en tværpasning inde foran mål afsluttede den unge spiller såmænd fornuftigt nok, men tilbagevendte Kihlstedt hev en feberredning frem og forhindrede reduceringen.

Hjemmeholdets chancerate faldt en anelse i anden halvleg, men fighten og intensiteten var stadig det dominerende element i de københavnske foretagender, hvorfor AGF'erne ikke som ønsket kom til at lægge det nødvendige pres for reducering.

Et par indskiftninger af friske folk som Røll og Bech gav en godt pust til det kæmpende hjemmeholdet, der langsomt stillede sig tilfredse med føringen på 2-0. Det gav mod enden lidt mere plads til udeholdet, der kort før tid fik tilkæmpet sig et frispark lidt udenfor feltet. En lettere tirret Tøfting, der kort forinden var blevet præsenteret for det gule kort for et boldslyng mod en uskyldig bandereklame, verfede Andreasen væk fra åstedet, for efterfølgende at banke bolden i kassen til reducering.

Imidlertid gik der ikke panik i hjemmeholdet der stille og roligt lod tiden gå med bolden kørende i mellem sig, indtil dommer Peter Rasmussens tre minutters overtid var passeret. Dermed var sejren en kendsgerning og mens det skal konstateres, at der i fodboldens verden findes grumme nederlag, så findes der omvendt også så vigtige og betydningsfulde sejre, som aftenens triumf alt andet lige må sættes i kategori med, set i lyset af de seneste ugers polemik.

Allerede på søndag har løverne mulighed for at bygge videre på den flotte sejr, når FC Nordsjælland søndag tager imod på Farum Park.