Kampreferat: FCK vs. AB

Fredag var det ABs tur til at gæste PARKEN, og for F.C. København - der gav debut til unge Christian Traoré på højre back - var det sidste test inden afrejsen til Rom og returkampen mod Lazio.

Første halvleg var meget lige. I de første 10 minutter kunne AB have bragt sig foran, men det kunne FCK også, da Zuma var alene med Jan Hoffmann i ABs mål. Sydafrikaneren skød dog over.

Generelt var første halvleg præget af meget lange bolde over midtbanen. FCK havde svært ved – med kun Zuma decideret i front – at skabe chancer. AB havde det ikke meget lettere, men det der kendetegnede ABerne i de første 45 minutter var deres fightervilje og effektivitet.

Det beviste de nemlig med to mål i de sidste 7 minutter af halvlegen, da Alex Nielsen og Jesper Falck gav AB et rigtigt godt udgangspunkt til anden halvleg.

F.C. København hjemmebanestatistik stod til at få et gevaldigt knæk, hvis der ikke skete noget drastisk i anden halvleg.

Anden halvleg stod da også på FCK-pres. Todi, der var kommet ind et kvarter inde i halvlegen, havde et par chancer, der burde have givet mål, og Peter Christiansen havde også en enkelt, der skulle have været omsat. AB levede på kontrachancer, men disse blev aldrig farlige.

FCK var ikke så stærke i nærkampene som akademikerne på dagen, og man savnede lidt kommunikation fra alle tre kæder.

FCK led derfor sit første nederlag i PARKEN i over et år, og må nu ryste det af sig og fokusere 100 % på den meget betydningsfulde Lazio-kamp. Der er masser af kampe tilbage i Superligaen, og der er ingen tvivl om, at københavnerne nok skal komme igen.