Kampreferat: FCK vs. AB

Ny fight, ny sejr

Mens der måske ikke blev tale om ret meget poleret fodboldspil onsdag aften, i en kamp der var action- og tempofyldt men ikke altid lige æstetisk tilfredsstillende; ja, så havde fansene på C-tribunen nu stadigvæk svært ved at skjule begejstringen over at det for anden gang i træk lykkedes at slå en af rivalerne fra Sjælland.

Det var da også fuldt fortjent, for det var F.C. København, der havde klart flest store chancer i kampen, selv om vi var nødt til at stille op uden en del vigtige spillere, først og fremmest Thomas Rytter, der havde karantæne, Todi Jónsson og Pascal Simpson. Desuden udgik Bo Svensson med en skade kort efter pausen. Ligesom mod Brøndby var der tale om en arbejdssejr mod AB, der ikke havde meget at byde på.

Normalt er AB og F.C. København kendt for helst at ville spille fodbold snarere end at fighte sig til resultaterne, men udviklingen i aftenkampen var såmænd ikke så underlig, hvis man har bare en anelse forstand på de to holds indbyrdes historie; det er meget tit, at de kampe ender med masser af nærkampe og en del advarsler, og såmænd også udvisninger.

Der var nogle omrokeringer på holdet på grund af de mange afbud, og bl.a. Thomas Thorninger, Christian Lønstrup og Michael Mio spillede på usædvanlige pladser som hhv. venstre midtbane, højre midtbane og højre back.

Første tilløb til en chance fik Harald Brattbakk efter lidt tidligt pres fra København; der blev lagt en bold om bag AB-forsvaret, men Brattbakk tøvede og kom lidt for langt ud i siden. Bagefter kom Donatas Vencevicius på skudhold og fik skudt for blødt, men det viste at F.C. København var længst fremme i begyndelsen af kampen.

AB havde ikke meget spil i starten, men var tæt på at få bragt Abdul Sule i fri position. Sule tog dog bolden med hånden og fik i stedet en advarsel, den første af seks – de andre gik til Ståle Solbakken og Harald Brattbakk fra København og Brian Steen Nielsen, Martin Albrechtsen og Peter Frank fra AB.

Gradvist kom AB så bedre ind i kampen og var ved at få scoret, da Alex Nielsen løb rundt om Mio på venstre fløj og spillede ind over; Edik Kortchaguin var få cm fra at få sat en fod på indlægget. Niclas Jensen så ud til at begå et frispark, men dommer Stadsgaard lod spillet løbe, og Brian Steen skød langt udefra med ydersiden. Rune Pedersen måtte strække sig langt ud, og fik bokset bolden udenom.

Godt og vel midt i halvlegen skabte Lønstrup en god chance for sig selv, da han gled forbi et par AB-forsvarere og kom fri inde i feltet. Han kom så med sit sidste træk for tæt på Jan Hofmann, der kom ud fik blokeret. Returen forsøgte Thorninger at heade ind, men den gik udenom.

Med fem minutter tilbage af halvlegen kom Københavns bedste chance før pausen. Det var Zuma, der modtog en helt blændende aflevering fra Ståle Solbakken i vores venstre side af feltet. Zuma trak for bi en mand og prøvede at skrue bolden i fjerneste målhjørne, men den gik vel omkring en halv meter uden om krogen.

Og med et minut tilbage var Ståle selv ved at score, da han headede et Donatas-hjørnespark ned i jorden og op mod Hofmanns overligger; Hofmanns redning var høj klasse.

Der var ikke gået mere end fem minutter af anden halvleg, da Bo Svensson måtte udgå i kraftige smerter med en lyskenskade. Han blev afløst af Diego Tur, der trådte ind på hans plads i centerforsvaret.

Chancerne var stadig ret få. AB havde et par rimelige forsøg på langskud, først et fra Edik Kortchaguin fra en spids vinkel, og siden et fladt fra Peter Rasmussen, der blev grebet af Rune Pedersen.

Efter et kvarters tid var Brattbakk ved at score, da Zuma headede en lang bold ned i fødderne på ham, men der kom en ABer imellem og fik tacklet.

Og derefter var det kun halvchancer, man så mens slaget om midtbanen bølgede afsted, og frekvensen af frispark steg.

Det næste reelle højdepunkt var også afgørelsen på kampen. Christian Lønstrup havde bolden i højre side og spillede den i nøjagtigt rette sekund til Brattbakk, der løb helt fri med Thorninger på midten. Brattbakk tøvede og endte med at komme helt til baglinien. Her fik han lidt heldigt bolden prikket forbi Martin Albrechtsen, og så derefter Zuma, der var kommet med op efter i første omgang at være gledet på den regnvåde bane. Zuma scorede fladt og sikkert.

Der var muligheder for AB i slutfasen, men både Peter Rasmussen og Nikolai Stokholm fik headet for svagt til at give problemer. Farligste mulighed var dog til AB, da fjerde minut af overtiden blev spillet: Abdul Sule fik et frispark på kanten af feltet. Det blev reddet af muren, det følgende hjørnespark førte ikke til noget, og så kunne F.C. København notere endnu en sejr efter en mandfolkeindsats.