Kampreferat: FCK vs. AB

Kampen vil nok ikke gå over i historien på grund af spillet, men vejrmæssigt så sniger onsdagens kamp sig op i toppen over kampe, der er blevet afviklet under de værste forhold. Konstant snefygning, og et generelt heftigt snevejr bød spillere og publikum velkommen på KB’s anlæg til træningskampen mod AB.

Men alle fik lidt at varme sig på efter små to minutters spil, da en god kombination mellem N’Doye, Grønkjær og Ailton resulterede i at sidstnævnte kunne bringe F.C. København foran 1-0. Generelt var det et FCK-hold i kontrol over kampen, men yderligere mål lod vente på sig.

Først fem minutter før pausete’en, kunne Saban Özdogan bringe løverne foran 2-0 efter godt forarbejde fra Ailton, der med en smart hælfinte spillede Özdogan helt fri, og Saban kunne afslutte sikkert via den ene stolpe til 2-0.

I pausen havde Ståle Solbakken allerede varslet 10 udskiftninger. Kun Thomas Delaney blev på banen i de sidste 45 minutter, hvor opstillingen så således ud:

Wiland
Pospech – Zanka – Antonsson – Delaney
Kvist – Hutchinson – Nørregaard – Vingaard
Santin – Zohore

15-årige Kenneth Zohore, der netop er blevet rykket op i School of Excellences U19-trup, fik dermed sin uofficielle debut for F.C. København, og den store angriber fik da også en hovedrolle kort før kampens afslutning.

I anden halvleg var det stadigvæk et FCK-hold i kontrol, og hverken Jesper Christiansen eller Johan Wiland, der kom på mål efter pausen, havde de store aktioner. En enkelt gang fik Wiland dog hjælp af den ene opstander, da et AB-langskud passerede den svenske keeper, men ramte stolpen og efterfølgende hoppede ud i favnen på Johan.

Zdenek Pospech kunne bringe FCK foran 3-0 efter godt 57 minutters spil. Et godt angreb endte hos tjekken, der fra kanten af feltet sparkede bolden op i det modsatte hjørne uden chance for Waltorp i AB-målet.

Herefter ebbede kampen lidt ud, og det gjorde det ikke bedre at vintervejret tog til. Inden det var slut fik Kenneth Zohore og tilskuere dog noget at klappe af, da den unge angriber bragte F.C. København foran 4-0 med små ti minutter igen. En afslutning fra William Kvist kunne Waltorp ikke holde, og så var Zohore over bolden som en ræv og sparkede den op i nettaget.

Alt i alt en udmærket træningskamp, hvor alle fik spilletid og fire gode mål gjorde det til en dejlig FCK-dag på Frederiksberg. Tirsdag forlader truppen det sneklædte København for at drage til Marbella, hvor den står på 10-dages træningslejr.