Kampreferat: Esb vs. FCK

Gejsten var blevet i København

Onsdag aften formåede F.C. København endnu engang at tabe 3-0 til et jysk hold. Denne gang var det Esbjerg der fortjent vandt opgøret i midtugen.

I optakten til kampen havde vi påpeget, at det var iveren til at bevise der skulle føre til sejr i det vestjyske. Den iver - eller gejst - var åbenbart blevet efterladt på KBs anlæg, for der var ikke gået mere end tre minutter før Esbjergs Jess Thorup kunne bringe hjemmeholdet foran, da FCK-forsvaret stod og sov, efter en glimrende redning af Rune Pedersen.

Dagen i dag - den 11.september - blev ikke mindet på banen, men alligevel virkede specielt Esbjergspillerne opsatte på at vise deres støtte til USA efter angrebet for præcis ét år siden. Jyderne kæmpede i samme stil som brandmændene i New York gjorde det for et år siden - det var prisværdigt at se på.

Derfor var det heller ikke spor ufortjent, at Tommy Bechmann kunne bringe EfB yderligere foran. Det var en tilfældig chance som Bechmanns tå sparkede i kassen, men forskellen på Esbjerg og FCK var, at man troede på ALT hvad man lavede - det skulle vise sig at blive afgørende for kampens udfald.

F.C. København led dog også af uheld. Tomas Antonelius måtte udgå midt i første halvleg med en knæskade. Morten Bisgaard kom ind og Thomas Røll blev rykket ned på backpladsen.

Først i slutminutterne af første halvleg viste Løverne tænder. Et hjørnespark resulterede i et hovedstød fra Bora Zivkovic på Martin S. Jensens overligger. Tættere på kom FCK ikke i første halvleg.

Pausen var åbenbart blevet brugt på store ord fra Hans Backes side, for F.C. København kom ud som forvandlet til anden halvleg. Holdet viste langt mere gejst og gå-på-mod, og det førte også til en stor chance, som blev reddet på stregen af en Esbjerg-spiller.

Man begyndte stille og roligt at fornemme, at FCK ikke skulle score i dag. Den følelse blev forstærket senere i halvlegen, da Peter Nielsen kanonerede et frispark på overliggeren - bolden ville bare ikke ind. Og som om det ikke var nok. Jörgen Pettersson formåede også at brænde en gigantchance. Alene med målmanden lobbede Pettersson bolden perfekt over Martin S. Jensen, men de fem meter fra mål som lobbet blev udført fra var åbenbart for langt væk, for bolden hoppede et pænt stykke uden om stolpen...

Det hele gik op i en højere enhed for Esbjerg, da Hans Henrik Andreasen kunne bringe jyderne yderligere foran på et flot hovedstød som ramte stolpen - og gik ind. 3-0 til Esbjerg var sådan set ganske fortjent.

Det var ikke en herlig dag som FCKer i Esbjerg. Normalt snakker man om at, man skal finde det positive frem. Det prøver Deres Udsendte også...men er der nogen der gider hjælpe med at lede?