Indmarch

Kampreferat: En hård nød at knække

Viktor Fischer var tilbage efter sin skade og startede inde i stedet for Thomsen, mens Bengtsson erstattede skadede Boilesen. Vejle havde Mads Greve i karantæne og manglede også Branko Ilic, Wang Zhenao og Adam Jakobsen. Desuden blev Ylber Ramadani skadet under opvarmningen, så alt i alt havde de seks nye med i forhold til deres seneste kamp.

Gæsterne fik dog kampens første gode chance i det 3. minut, men Allan Sousa sparkede forbi fjerneste stolpe. Ellers pressede vi dog udmærket på i indledningen, og det var ved at give bonus efter ti minutter, da Ankersen fandt Jonas Wind i feltet, men Bajza snuppede hans flade afslutning.

Flot Jonas Wind-scoring til 1-0
Minuttet efter måtte Vejle-keeperen dog give fortabt. Skov drev bolden frem, mens Ankersen sprintede i overlap og lagde et perfekt indlæg til bageste stolpe. Her havde Jonas Wind positioneret sig klogt, og han tæmmede indlægget og hamrede bolden fladt ind i modsatte side af målet.

Jonas Wind

Vi fortsatte med at dominere spille godt, og efter 25 minutter var N’Doye uheldig med at Mølgaard tacklede ham i skudøjeblikket lige uden for målfeltet, så bolden strøg over mål.

Minuttet efter var Finnbogason tæt på at udligne, da han slap fri på en kontra, men han sendte bolden fladt forbi den fjerneste stolpe. Fischer kom også til afslutning i den anden ende, men vinklen var spids, og skuddet kunne ikke overliste Bajza.

Henne omkring den halve time mistede vi det greb, vi havde haft om spillet, og det sidste kvarter kom Vejle meget på bolden, men uden at sætte Joronen på prøver.

Skovs 22. Superliga-mål
Men bedst som man forberedte sig på 1-0 ved pausen, fik vi straffe i en ellers ufarlig situation. Vavro slog en lang bold frem i deres felt, og i duel med N’Doye havde Mølgaard hånden på bolden. Dommer Morten Krogh stod tæt på situationen og dømte omgående et straffe, som vejlenserne ikke protesterede mod.

Fischer lagde bolden til rette på 11-meter pletten, men overlod uden sure miner sparket til Robert Skov, der hamrede den utageligt op i det ene kryds til sit 22. Superliga-mål i sæsonen.

Robert Skov scorer på straffe

Tæt på 3-0 efter pausen
Umiddelbart en komfortabel pauseføring, men vi havde ikke spillet op til vores bedste, og Vejle lignede ikke en nød, der allerede var knækket.

Derfor var det også godt, vi kom aggressivt ud til 2. halvleg, og efter få minutter var vi tæt på 3-0. Skov prikkede bolden til Ankersen, der kom i fuld galop ind i feltet, men hans skud/indlæg var for hårdt til at Fischer nåede frem og for upræcist til at gå indenfor målrammen.

Vi fortsatte dog med højt tempo og masser af ideer i opspillet, og N’Doye fik blokeret et skud, inden Fischer fik en stor mulighed for at lukke kampen definitivt, men Bajza reddede mesterligt hans forsøg fra kanten af feltet.

Jesse Joronen

Vejle kom godt igen
Men efter det første kvarters tid formåede vi ikke at holde trykket, og stille og roligt arbejdede gæsterne sig ind i kampen. Der opstod også et par tilløb til chancer nede foran Joronen, men vejlenserne manglede den berømte ”sidste skarphed” i feltet.

Med godt et kvarter igen havde vi ikke selv skabt noget siden de gode chancer i starten af halvlegen, og da Vavro lod et ellers ufarligt Sousa-skud passere, var det lige ved at snyde Joronen, som dog nåede stærkt ned og snitte bolden til hjørne.

Dem fik Vejle en del af, og de skal have ros for at gå helhjertet til værks og spille deres chance. Det kan undre, at de kun har hentet fire point på udebane hele sæsonen, men det kneb som sagt med skarpheden, når chancerne bød sig. En reducering kunne ellers have skabt fornyet spænding i en fase af kampen, hvor vi kommet lidt for langt ned i gear.

Pieros Sotiriou

Mod slutningen brændte det for alvor på et par gange, da først Vilhelmur Davidsen slap fri på en dødbold og bankede bolden forbi fra spids vinkel, og inde i overtiden da Louati forlængede et hjørne, som Finnbogason lige akkurat ikke nåede at prikke ind ved fjerneste stolpe.

Trods to-måls-føringen måtte vi således arbejde for sagen i 2. halvleg, inden vi kunne trække os tilbage med de tre point, der alt i alt var fortjent nok.