Kampreferat: Dyn vs. FCK

Reserver til dagens kamp:
Johan Wiland, Niclas Jensen, Mathias Zanka, William Kvist, Martin Vingaard, Ailton Almeida og Morten Nordstrand.

-------------------------------------------------------------------------------

Søndag var det tid til træningslejrens første træningskamp. Modstanderen var det russiske tophold Dynamo Moskva. Kampen blev spillet på russernes træningsanlæg godt 45 minutters kørsel fra La Manga, men turen i bus havde absolut ikke tæret på kræfterne for F.C. København. Gennem samtlige 90 minutter viste Byens Hold solidt forsvarsspil, masser af gode offensive aktioner, og en perle af et mål af Cesar Santin. Eneste malurt i bægeret var, at selvsamme Santin måtte udgå kort efter målet på grund af en svinsk, russisk tackling, der slet ikke hører hjemme i fodboldens verden.

Til trods for nogle lidt for hidsige russiske tacklinger i ny og næ, så viste københavnerne, at de sagtens kan holde fokus på eget spil. Det betød også, at spillet i store dele af kampen flød flot, og Dynamo Moskva måtte ofte lade sig overspille grundet nogle meget bevægelige offensivspillere i især Santin, N’Doye, Sionko og Hutchinson.

Første del af kampen var meget frem og tilbage, hvor begge hold kom til afslutninger. Især Cesar Santin trak ofte ud mod venstrekanten, udfordrede og lagde op til meget. Det var derfor heller ikke overraskende, at det var brasilianeren, der blev noteret for kampens første – og eneste – mål. Og hvilken perle! Efter et Moskva-hjørnespark blev bolden sendt ud til Santin, der fra egen banehalvdel satte to russere af, tog turen over 70 meter for til sidst at kunne placere bolden uden om målmanden i det lange hjørne.

Efterfølgende faldt kampen en smule i intensitet, men københavnerne beholdte kontrollen over opgøret, og det var først da der var optræk til en lignende kontrasituation med Santin som kreatør, at der for alvor skete noget igen. På midterlinien havde Cesar sat den første russer af, men en voldsom tackling, der burde have medført direkte rødt, stoppede F.C. Københavns nummer 11. En direkte stempling på skinnebenet og et vrid i ankelen var resultatet af den voldsomme aktion, der tvang Ståle Solbakken til en tidlig udskiftning.

Efterfølgende blev det blevet konstateret, at det umiddelbart ikke ser så slemt ud. Det ligner et skrub, der hurtigt går over. Den skade følger FCK.DK op på i de nærmeste dage.

Resten af første halvleg forløb uden de store chancer til nogle af holdene. F.C. København var dog klart mest i kontrol, og nyankomne Dame N’Doye gjorde det fornuftigt i angrebet, hvor han konstant forsøgte at gøre sig spilbar.

Fra anden halvlegs start kom Martin Vingaard og Ailton Almeida på banen i stedet for Dame N’Doye og Atiba Hutchinson. Begge spillere fik hovedroller i de sidste 45 minutter, da de to tilsammen nok som minimum skulle have lavet to kasser. Morten Nordstrand, der var kommet ind i stedet for Santin, skylder nok også en enkelt.

Men baggrunden for chancerne for helt i orden. Vingaard arbejdede stenhårdt, og den største af hans chancer kom efter godt forarbejde af Hjalte Nørregaard og Zdenek Pospech, hvor Martin fra 10 meters afstand midt for mål desværre sendte bolden over mål fra en helt fri position. Ailton stod selv for forarbejdet til sin chance, da han tørrede et par russiske forsvarer, og derefter havde frit løb mod mål. Afslutningen gik dog lige uden om den ene stolpe. Sidst men ikke mindst måtte Nordstrand også tage sig til hovedet efter en friløber, der ligeledes blev sendt forbi mål.

Men alt i alt, var det også i de sidste 45 minutter et FCK-hold, der defensivt stod utrolig solidt, og offensivt havde mange strenge at spille på. Sionko var som en ren Duracell-kanin ude på højrekanten, og Martin Vingaard var også en konstant trussel i den anden side. Samtidig sørgede især Hjalte Nørregaard for at balancen på midtbanen var intakt, og F.C. Københavns nummer 4 var absolut en af banens bedste sammen med hans midtbanekollega Thomas Kristensen.

1-0 var en al for lille sejr, men Ståle Solbakken fik set et hold i god balance, og med en stærk defensiv. Hvis blot effektiviteten havde været større, så kunne det være blevet helt perfekt. Men 1-0 over et tophold fra den russiske liga er absolut godkendt – der er åbenbart noget med russiske hold (især dem fra Moskva!), de er lige vores kop te!

------------------------------------------------------------------

KAMPEN MINUT FOR MINUT

90' En fuldt fortjent københavnske 1-0-sejr efter en helt igennem stærk indsats, hvor man stod stærkt og solidt rent defensivt og fremad banen skabte masser af chancer, der med lidt held og præcision havde resultateret i en langt større sejr.

90' Slut!

87' Endnu et godt FCK-tilbud, der stryger over Dynamo-målet. Sionko står for godt opspil fra højre side og finder Vingaard midt for mål, og denne gang afslutter han med venstre, men altså igen uden at ramme målet.

82' Fremragende soloangreb af Ailton, der snyder 2 mand omkring midten af Dynamos banehalvdel og har frit løb ned mod mål, men han sparker desværre fladt forbi den ene stolpe.

80' Russerne er lidt mere med her mod slutningen og er kommet længere frem på banen. De har også haft et par afslutninger mere, der dog ikke har været specielt farlige.

75' Så kan vi notere Dynamos første afslutning i 2. halvleg, da et langskud går ca. 15 meter forbi Jesper Christiansens mål. Russerne har i januar også været i træningslejr i Tyrkiet, og her på La Manga tabte de forleden deres første træningskamp mod FC Basel med 1-3. Det trækker op til endnu et nederlag i dagens opgør.

74' 100 %-chance til Nordstrand... Efter et godt Sionko-raid i højre side finder han Nordstrand i feltet og i fri position chipper han bolden over keeperen, men desværre også forbi mål.

69' Dobbeltudskiftning i forsvaret, hvor Zanka og Niclas Jensen afløser henholdsvis Pospech og Oscar Wendt. Stadig FCK-dominans, og man venter egentlig bare på 2-0-målet, som der har været bud efter flere gange. Russerne har stadig ikke meget at byde på, mens de bevægelige FCK'ere, især Ailton, Sionko og Vingaard, skaber en hel del ravage i den modsatte ende. Men altså stadig kun 1-0.

63' Vingaard sparker over mål på kæmpe tilbud! Optakten er en flot bold fra Hjalte ud til Pospech i højre side, han trækker ind i banen og finder Nordstrand, der sender den videre til Vingaard, men fra en fri position lige omkring straffesparkspletten sparker han bolden over mål.

62' Thomas Kristensen, en af banens bedste aktører, er gået ud til fordel for William Kvist, der overtager hans plads på den centrale midtbane.

56' Efter den første halve snes minutter er det stadig F.C. København i fin kontrol og fortsætter dermed linien fra 1. halvleg. En god og påpasselig defensiv betyder, at Dynamo ikke kommer frem til noget som helst. Offensivt har især Vingaard haft flere gode aktioner efter han kom ind.

48' God aktion de to nyeste spillere. Ailton presser Moskva-keeperen godt, så Vingaard får en rigtig god mulighed, og selv om han har tid til at placere sin afslutning, sparker han desværre bolden over mål.

46' 2. halvleg er i gang. Ailton har afløst N'Doye i angrebet, og Vingaard er kommet ind på venstre midtbane i stedet for Hutch.

45' Pause. En helt fortjent københavnsk føring efter en halvleg, hvor man gennemgående har vist gode takter og haft kontrol over begivenhederne, selv om russerne dog har haft et par gode halvchancer. Ærgerligt at Santin måtte udgå, men det ser nu ikke ud som om, han er blevet skadet efter det hårde sammenstød. Vi følger op på det senere. Martin Vingaard skal efter planen i kamp efter pausen.

38' Helt unødvendig dramatik, da endnu to moskovitter laver svinestreger på henholdsvis N'Doye og TK. Selv om de får advarsler, appellerer FCK-bænken harmdirrende til både modstander-bænken og den lokale spanske dommer om at få dæmpet gemytterne i en kamp, der på ingen måde har inviteret til hårdt spil og bataljer. De tre grove frispark kommer nærmest ud af ingenting!

33' Nordstrand er kommet ind i angrebet, efter at FCK har spillet ca. 5 minutter 10 mod 11. Derfor har spillet været lidt rodet og afventende, uden at nogen af holdene har produceret nogle chancer.

32' Santin blev stemplet frontalt, direkte på skinnebenet, men heldigvis på benskinnen. Men det er meget ømt, og derfor er der ingen grund til at tage nogen chancer. Det er for tidligt at sige, hvor slemt det er.

30' Santin kan ikke fortsætte, og Nordstrand gør sig klar til at komme ind ved næste stop i spillet.

26' Santin groft nedlagt på midten i et kontraløb, der lignede det der førte til målet. Synderen, Andrey Karpovic, har korrekt fået gult, men Santin lider og får behandling på banen.

21' FCK har grebet om kampen lige nu og står meget stærkt i defensiven, så russerne har meget svært ved at komme frem til noget offensivt i øjeblikket.

18' Dynamo Moskva blev i øvrigt nr. 3 i den russiske Vischaya-liga sidste sæson efter mestrene Ruben Kazan og CSKA Moskva. Dermed skal de for første gang nogensinde ud og spille Champions League-kvalifikation til efteråret.

16' Efter scoringen er kampen dalet lidt i tempo efter den hektiske indledning, hvor begge hold hurtigt kom til afslutninger. Nu er det en lige kamp med mere kontrollleret spil fra begge sider og med længere angrebsopbygninger. Ingen chancer siden scoringen.

10' Russerne havde ellers et ganske godt forsøg inden den københavnske kontra, og Jesper Christiansen måtte fiste et godt forsøg fra kanten af feltet til hjørnespark. Men det førte altså ikke til noget, og i stedet kunne Santin-ekspressen slå kontra.

9' 0-1 Santin!! Efter et Moskva-hjørne slår vi kontra, og Santin tager turen fra ca. 15 meter inde på egen banehalvdel og sætter først én modstander, siden to mere, inden han nede i det russiske felt sætter bolden over keeperen i det lange hjørne. Fantastisk solopræstation af brasilianeren!

7' Moskva-frispark i deres venstre side, og bolden får lov at passere hele vejen gennem FCK-feltet, men i sidste ende er Jesper Christiansen på plads med et hurtigt indgreb og sikrer sig bolden.

4' Godt ryk af Santin på venstrekanten og et godt indlæg, men TK og Sionko misforstår hinanden lidt i feltet, men i stedet kommer N'Doye til afslutning, men sparker over mål. God dansk begyndelse på kampen med meget boldbesiddelse.

3' Sionko har en god halvflugter fra kampen af feltet, men lige på den russiske målmand.

1' Så er kampen i gang...

0' Der er nu ca. 10 min. til kickoff, og regnen der er faldet over området er så småt ved at stilne af. Luften er kun 8-10 grader, men det er fint fodboldvejr, og banen er meget fin og velplejet. Tilskuere er der ikke ret mange af, her hvor de to hold stadig er ved at varme op. Løverne spiller i dag i den hvide kampdragt.

0' Velkommen til FCK.DK's liveupdate af træningskampen Dynamo Moskva - FCK. Kampen fløjtes op klokken 17.00.