Kampreferat: Brø vs. FCK

På en råkold onsdag aften, hvor man i et kort sekund misundte maskotterne Brøndus og Nanok for deres polstrede påklædning, tabte Byens Hold slaget om semifinalepladsen i årets Dong Cup, da Brøndby foran 20.769 tilskuere på mål af Peter Foldgast sejrede med 1-0.

I fraværet af Mykland havde Hans Backe valgt at placere Bisgaard centralt, mens Fredgaard udgjorde venstrekanten på midtbanen. Ny mand i denne side var også Rooba, der afløste PC.

Kampen startede med en stor F.C. København mulighed, da et frispark fra Bisgaard inde i feltet var tæt på at blive omsat i mål, men Ole Tobiasen kom en anelse for sent, og Brøndby slap for en chockstart af gæsterne. Et halvt dusin minutter senere var det atter et par løve-dødbolde, der satte hjemmeholdet under pres, men marginalerne og de sidste centimeter manglede atter.

Brøndby forsøgte sig med gennembrud primært via venstrekanten med Mattias Jonson som initiativtager og nykonstellationen med Rooba og Fredgaard havde indledningsvist svært ved at følge med, men indlæggene fra svenskeren blev ikke behandlet efter fortjeneste af en fuglesigtende Kaspar Dalgas.

På midtbanen sled Bisgaard, på den noget uvante plads, ganske fornuftigt og han gik godt ind i sammenspillet med kollega Nielsen. Omvendt spillede sædvanen tro også Wieghorst en god kamp, og han blev i dag akkompagneret af en slidstærk Martin Retov. Derfor blev meget af opspillet ført op gennem midten, og en spiller som Zuma kom på fløjen aldrig rigtig med i spillet.

Brøndbys første store chance kom fem minutter før pausen, da Foldgast trykkede til inde i feltet, men afslutningen var decideret upræcis. Kort efter tog Jonson et godt ryk på venstrekanten og afsluttede skarpt, men kort udenom stolpen. Og det var hvad det blev til for Brøndby i første halvleg.

Omvendt væltede F.C. København sig heller ikke i chancer, hvor Fredgaard stod for de fremmeste med to afslutninger fra distancen omkring den halve time og kort før pausefløjtet.

Således gik de to mandskaber til pause med den uafgjorte stilling 0-0, og i denne måtte Brøndby erstatte en tilsyneladende skadet Kahlenberg med Mads Jørgensen. Han stod for Brøndbys første chance, da han små ti minutter inde i halvlegen, lumsk benyttede sig af kombinationen skudstyrke og vind, da han sendte et projektil mod Rabos mål, men denne årvågen og forsøget pareret til hjørnespark.

Forinden denne chance havde Fredgaard taget sig en god slalomtur mod feltet og bolden havnede via fikst sammenspil mellem Zuma og Møller hos fremstormende Bisgaard, der dog tæt for mål ikke fik afsluttet probert på den ellers gode mulighed.

De to backer Rooba og Tobiasen viste kort efter begge gode offensive takter, da de på skift tog et par gode rush op ad banen. Især Roobas initiativ var ved at give pote, da indlægget havnede hos Pettersson, men svenskerens afslutning ikke hård og skarp nok.

Efter et kvarters spil vandt Mattias Jonson en hovedstødsduel med Albrechtsen og bolden havnede hos Foldgast, der sled sig fri af både Rooba og Svensson og kynisk knaldede til kuglen med hjemmeføring til følge.

Samme Foldgast var ved at fordoble sin og Brøndbys score, da han kort efter med et godt rush op midt i banen afsluttede fra kanten af feltet, men Rabo eliminerede, om end noget usikkert, forsøget.

Med tyve minutter tilbage blev Todi sendt på banen for Fredgaard. Det gav en mindre rokering, idet færingen røg i front og Pettersson på venstremidt. Den offensive indskifting var et nødvendigt sats fra træner Backes side, men desværre skulle den vise sig forgæves.

F.C. Københavns anfører Peter Nielsen var dog lige ved at gentage kunststykket fra forleden, da han var ved at bringe balance i regnskabet med et tordnende hårdt frispark, der via en brøndbyforsvarer røg op på en måbende Ankergrens overlægger.

Kampen ud forsøgte F.C. København med mange lange bolde og massere af folk i feltet at fremtvinge scoringen og efterfølgende forlænget spilletid, men det var ret beset hjemmeholdet, der var tættere på 2-0. Således havde Wieghorst en stor chance efter et frispark, men den var intet at regne for sammenlignet med den gigantchance Foldgast med frit mål sekunder før tid misbrugte tydeligt ukoncentreret.

Trods nederlaget var der spillemæssig fremgang at spore hos F.C. København, men de berømte marginaler manglede i aftenens kamp. Dem havde Brøndby samt en god position selvtillid efter en god start på forårssæsonen og det var udslagsgivende i en ellers tæt match.

Med nederlaget kan F.C. København udelukkende koncentrere sig om SAS Ligaen og næste skridt i jagten på point tages på søndag, når Esbjerg gæster PARKEN.