Kampreferat: Brø vs. FCK

Sløj københavnsk dag på Vestegnen

Det blev en lidet mindeværdig national forårspremiere for F.C. København, der led et nederlag på 3-0 til Brøndby. Sløset forsvarsspil kostede kasserne, mens offensiven aldrig for alvor kom op i omdrejninger. Thomas Rasmussen, Martin Ericsson og Martin Retov stod for målene foran 26.018 tilskuere.

Livlig start
I fraværet af Tobias Linderoth havde cheftræner Solbakken valgt Michael Silberbauer som direkte afløser af løvernes anfører på den centrale midtbane. Det gav et tvivlspørgsmål på Silbers normale position som højre midtbane, hvilket blev svaret ved navnet; William Kvist.

Hos værterne noteredes der to ændringer i forhold til pokalkampen i søndags, idet den centrale forsvarsspiller, Trond Andersen, havde overvundet sin skade, mens Kim Christensen indtrådte helt i  front, som det overraskende moment i Brøndby-opstillingen.

Kampen på den tilsandede bane begyndte ganske livligt og godt set med københavnske briller. Begge mandskaber afslørede sædvanen tro mod og evner til at forsøge sig offensivt, og det gav et par hurtige chancer til hvert hold. Først til at true modstanderen var Allbäck, der efter blot to minutter var ved at løbe en Gravgaard-forlængning i kassen, men Zaza fik reddet på stregen. Hernæst var det Elmanders tur i den anden ende efter et kiks af Lars Jacobsen, men den svenske landsholdsspiller virkede overrasket over den pludselig mulighed foran mål.

Selvom det var koldt, smittede det intense tempo varmende af helt oppe på tilskuerrækkerne og en myreflittig Michael Silberbauer på midtbanen påkaldte sig positiv opmærksomhed både som bolderobrer og igangsætter.

Et kvikt og direkte angreb af SAS Ligaens førerhold efter ti minutter var ikke langt fra at resultere i et mål, men William Kvists hårde afslutning inde i feltet blev ærgerligt blokeret af Allbäck.

I denne fase af kampen var det gæsterne der var mest konstante på bolden og bedst til at holde den indenfor egne rækker, og det gav et par halve chancer til Álvaro, der dog manglede præcisionen. En større end af slagsen tilfaldt midtvejs i halvlegen Atiba Hutchinson efter et fornemt dybdeløb, men den gode chance midt for mål overraskede tilsyneladende den canadiske landsholdsspiller, der ikke fik nok kraft i afslutningen.

Kold dukkert
Den gode københavnske start på kampen blev imidlertid afløst af noget af en kold dukkert efter 27 minutter. Et frispark blev her forlænget af garderhøje Kim Christensen og ud af ingenting dukkede Thomas Rasmussen, der med en flugter bragte sit hold foran 1-0.

Målet var ikke en logisk konsekvens af kampens forløb, men ikke desto mindre et faktum Ståle & Co. måtte forholde sig til. Det resulterede i overvægt i boldbesiddelse, men desværre virkede københavnernes gennembrudskraft ikke overbevisende nok. Hertil stod Brøndbys defensiv en kende for godt og en godt spillende Trond Andersen fik afværget en del.

Presset for udligning gav dog en enkelt chance inden pausen, da Silberbauer fik en mulighed inde i feltet. Desværre kom Rytters fod i vejen og dermed kunne hjemmeholdet ånde lettet op og gå til pause med en smal føring.

Ukoncentreret indsats
Mens første halvleg spillemæssigt var godkendt af F.C. København blev anden halvleg en lidet mindeværdig forestilling af løverne.

Således skulle der blot gå fire minutter førend upåpasselige forsvarsspil ledte til hjemmeholdets anden scoring. Et hjørnespark blev sendt ind i feltet af Thomas Rasmussen og ved bagerste stolpe stod Martin Ericsson helt og aldeles umarkeret med noget nær fem meter til nærmeste mand, og den svenske midtbanespiller havde absolut ingen problemer ved at heade bolden i det tomme mål. Dermed dobbelt op for danmarksmestrene, der med den behagelige føring i ryggen sad solidt på kampen.

Et enkelt fremragende forsøg af Álvaro få sekunder efter Ericsson mål, kunne dog have pustet liv i forhåbningerne, men Zaza reddede og så gik gassen for alvor ud af ballonen for de københavnske gæster, der slet ikke formåede at lægge det nødvendige pres for reducering.

Det gjorde hjemmeholdet til gengæld og Laudrups tropper dominerede. God hjælp til dette fik værterne såmænd også, da endnu et kiks ramte den ellers så solide defensiv. Det skete da Silberbauer lagde for kort tilbage til Gravgaard - en situationen Retov opfangede og fra 35 meter trillede midtbanespilleren bolden i mål via stolpen.

Nede 3-0 var der ikke meget lys forude for gæsterne, der virkede febrilske. En dobbeltindskiftning af Bertolt og Ijeh med tyve minutter tilbage ændrede ikke på meget og en pyntning på resultatet virkede ikke som et realistisk tema.

Tættere på 4-0 var værterne faktisk også, men på en trippel-chance delt mellem Rasmussen og Kamper viste Jesper Christiansen klassen.

Yderligere skete der ikke i kampen, der for københavnerne hurtigt - hvis ikke allerede - må gå over i glemmebogen. SAS Ligaen føres stadig med tolv runder tilbage og mulighed for revanche i den nationale liga opstår på søndag, når FC Nordsjælland gæster PARKEN.

Jesper Christiansen:

- Udover de tre mål vi giver dem, så har Brøndby ikke det store i dag, til trods for at vi hverken vinder andenbolde eller viser den samme aggressivitet. Vi var klar men ikke aggressive nok.

Michael Gravgaard:

- Vi bilder os selv ind at vi er gode, men det viser vi ikke i dag. Det er personlige fejl der koster i dag, og det er frustrerende at tabe sådan en kamp, for vi er egentlig godt med og starter fornuftigt. Men mål afgører fodboldkampe og dem er vi ikke særligt gode til at lave i øjeblikket.

Ståle Solbakken:

- Det er sjældent at jeg ser så tre store fejl i én kamp som vi leverer ved deres mål. Brøndby var bare bedre end os i dag, og ville lige det ekstra. Selvom de kommer foran, så synes jeg dog vi har styr på kampen, men målet til 2-0 punkterer det hele. Silberbauer og Kvist holdt niveau, men resten af holdet ikke fik ordentlig gang i spillet. Vi fik aldrig sat os på kampen.