Kampreferat: BKF vs. FCK

Boldklubben Frem havde i dag indkaldt til klassekamp, men fraset de nærmest komiske underliggende politiske og sociale undertoner i dette budskab, var det stort set F.C. København der var alene om at levere klassen. I silende regn og i alt andet end forårsvejr formåede løverne således at udnytte overvægten i spil og chancer, hvilket udmøntede sig i to scoringer ved Røll og Álvaro, mens Frems bedste, Søren Larsen, leverede oprykkernes enlige scoring.

I vinterpausen har F.C. København som bekendt skrevet kontrakt med Lars Jacobsen og Michael Silberbauer. Begge disse spillere fik i dag debut for løverne, idet Jacobsen varetog pladsen som venstreback, mens Silberbauer var placeret som højremidt. Og netop midtbanen må siges at være den kæde der har undergået størst forandringer i forhold til efteråret. På denne er karismatiske Peter Nielsen stoppet, mens norske Erik Mykland samtidig er dømt ukampdygtig på uvis vis. Det har fået cheftræner Hans Backe til at ændre midtbaneformationen til den såkaldte diamantform og til dagens kamp var Røll udset til at ligge som den centrale offensive skikkelse, mens Hjalte Nørregaard, som modvægt til Røll, var forhåndsudnævnt til at forvalte de mere defensive opgaver. På flankerne var der, som indledningsvist skrevet, givet plads til nyerhvervelsen Michael Silberbauer, mens Morten Bisgaard var foretrukket på venstreside. I front var der dømt samba og rytme i form af brasilianske Álvaro og sydafrikanske Zuma.

Snigpremieren på forårssæsonen blev indledt i silende regn og på den tunge og glatte bane havde begge hold ikke overraskende svært ved at finde det polerede spil frem. Optimismen og ivrigheden kunne man dog ikke klandre spillerne for at mangle, og det gav et par velmenende afslutninger fra distancen i kampens indledning. Et godt hovedstød af hjemmeholdets Lars Brøgger efter et kvarter indikerede at Frem havde mod og kræfter på tilværelsen.

Med den nye midtbaneformation og nye type spillere end tidligere set var det spået at F.C. København fra denne kant ville fremstå med flere dybdeløb og generelt mere direkte spil. Første smagsprøve på dette leverede Røll midtvejs i halvlegen, da han modtog bolden i dybden og efterfølgende spillede Zuma fri foran mål. Desværre afsluttede sydafrikaneren lige på Jørgen Nielsen og kampens indtil da bedste mulighed forspildt.

Hvis indledningen havde fremstået lidt tilfældig for begge hold begyndte spillet så småt at tage form for ikke mindst løverne. Et højere pres blev lagt på hjemmeholdet og i tempo og teknik fremstod Backes tropper stærkere end Skovdahls ditto. To gode Zuma-muligheder understregede forskellen, og da Frem'erne hurtigere blev bremset i deres indledningsvist næsvise kontrastød, var F.C. København-dominansen klar.

Således formede broderparten af første halvleg sig som forventet og især i øjenfaldende i det offensive var Røll, der dels som afslutter dels som oplægger, underbyggede det korrekte i valget af ham som offensiv styrmand. Flankerne derimod havde i første halvleg sværere ved at sætte sig igennem, men omvendt bidrog disse til at holde trykket på modstanderne og ikke mindst hindre deres forsøg på at komme til fadet.

En naturlig udgang på halvlegen ville havde været en scoring til F.C. København og en gylden mulighed for dette opstod, da Zuma tilsyneladende spillede sig selv fri med en fræk dribling. Men en gigantisk brøler af linievogteren frarøvede Zuma friløberen kort før halvlegsfløjtet, idet en fuldstændig passiv Álvaro blev inddraget i spillet og dermed i off-side position.

Fra anden halvlegs start fortsatte det bombastiske spil- og chanceovertag i F.C. Københavns favør. Igen var det Røll der svang dirigentstokken og i to omgange kunne han havde forårsaget føringsmålet, men i første tilfælde var Jørgen Nielsen i vejen, mens stolpen tog sig af den anden. Også Hjalte Nørregaard ville lege med og et enkelt af hans dybdeløb var ikke langt fra at kaste kapital af sig men igen demonstrerede Nielsen keeperspil i solid klasse.

Bedst som man blot sad og ventede på en F.C. København scoring der nærmest var ligestillet med det uundgåelige, indtraf det der burde have været undgåeligt. Således fandt det lunefulde i fodbold sted og ordsproget om at selv en blind høne kan finde korn blev bragt til live. Det skete da Søren Larsen stak af sted efter tyve minutter i anden halvleg i en tilfældig kontra og efter at havde brugt Søren Krogh som mellem station kunne den langlemmede angriber ufortjent heade hjemmeholdet i front, til trods for at Kihlstedt var tæt på parere med en refleksredning.

Med modgangen lysende klar handlede Backe hurtigt og indskiftede kort efter Bergvold for Bisgaard og Møller for Zuma. Det gav nøjagtigt det ekstra saft og kraft i det fremadrettede som ønsket, og kort efter kunne de to indskiftere med resten af F.C. Københavns hold strække armene i vejret, idet Álvaro fornemt fandt Røll, der med et kraftfuldt hovedstød sørgede for den fortjente udligning.

At klasse ikke fornægter sig blev understreget i kampens sidste kvarter, da Danmarksmestrene fra F.C København tydeligt ikke ville lade sig nøjes med ét point mod oprykkerne fra Frem. I et ubønhørligt pres mod bundholdets bagerste rækker blev rollerne fra løvernes første scoring byttet om, da Røll i endnu et af sine gode fremryk, fandt Álvaro inde i feltet. Kynisk og koldblodigt klappede brasilianeren til læderet første gang og bolden strøg utageligt i kassen til fortjent 2-1 føring.

Retfærdigvis skal det dog nævnes at scoringen ligeså godt kunne have været en udligning frem for føringsmål, da Søren Larsen øjeblikke forinden på Frems anden store chance i kampen kunne havde scoret på en friløber, men Kihlstedt denne gang fremme med en fornem fodparade.

Kampen ud demonstrerede løverne solidt pasnings- og forsvarsspil, hvor nyudnævnte anfører Bo Svensson sikkert dirigerede sine tropper, mens kampens bedste spiller Thomas Røll trak ned og spillede side om side med Nørregaard på den centrale midtbane. Det forhindrede dog ikke den tidligere Silkeborg-spiller i at være lige ved at øge føringen, men på et frispark fik Jørgen Nielsen akkurat fistet bolden væk foran Røll, da denne i overtiden på ny var søgt med op i feltet.

Kort efter lød fløjten og tre fortjente point til en kendsgerning. Dermed blev det perfekte afsæt til forårets jagt på Esbjerg og Brøndby, der i øvrigt mødes i morgen, en herlig realitet. Næste kamp vil være søndag d. 21 marts, når FC Midtjylland kommer på besøg i årets første betydningsfulde kamp i PARKEN.