Kampreferat: AGF vs. FCK

F.C. København var søndag på besøg i Århus Idrætspark, hvor AGF ventede. Jyderne havde hårdt brug for tre point de den tætte bundstrid, mens F.C. København med en sejr kunne sætte sig på førstepladsen, da Brøndby først spillede senere på aftenen.

AGF havde lovet 15.000 tilskuere og de mødte da også op i pænt antal. 12.648 var på. Hjemmeholdet formåede bare ikke at underholde tilskuerne i første halvleg - FCK var simpelthen for gode til AGF.

Til gengæld kunne de medrejsende københavnske fans have fået noget at lune sig på allerede efter 16 sekunder (!!), hvor Tdi Jónsson kunne have bragt FCK foran, da han kommer alene med Erik Boye i GFs mål. Todis afslutning bliver bare ikke skarp nok og Boye kan redde situationen for hjemmeholdet.

Efter 10 minutter røg bolden dog ind forbi AGFs Erik Boye. Zuma fik presset Jacob Laursen nok til at sydafrikaneren kunne sparke bolden i mål. Til ærgelse for FCKs fans dømte kampens dommer, Steen Petersen, frispark til Laursen, og set fra tilskuerpladserne virkede den kendelse noget tynd.

Hvis jeres udsendte skulle remse samtlige FCK-chancer op i første halvleg, ville dette referat kunne udgives i 28 ringbind og sælges i Super Shoppen. Derfor vil vi nøjes med at konstatere, at F.C. København spillede AGF ud af banen. Jyderne havde et skud på mål langt udefra - det var alt. FCK tillod sig i den anden ende at misbruge 10-12 oplagte scoringmuligheder. Halvlegsresultat forblev derfor ligesom kampen startede: 0-0.

Hvad første halvleg manglede af dramatik blev udlignet efter de første to minutter af anden halvleg. Søren Andersen fik en gratis chance som Magnus Kilhstedt flot reddede, og minuttet efter blev AGFs Liam Miller sendt tidligt i bad med et direkte rødt kort. Ireren havde kampen igennem lavet små frispark på de københavnske spillere, men denne var alt andet end lille: Stempling med begge fødder direkte på Peter Christiansens ankler.

Herefter blev det ganske naturligt endnu sværere for Århus drengene. 10 mod 11 er altid svært, men FCK tillod sig stadig at misbruge scoringsmuligheder. Forløsningen kom endelig, da Thomas Røll efter 61 minutter headede Christian Lønstrups glimrende indlæg i netmaskerne.

AGF SKULLE have point. Og med en mand nede lignede det en umulig opgave. Det århusianske publikum fik mdog håbet tilbage, da deres nye sydafrikanske stjerne, Josta Dladla, kom på banen.

Og det gav da også bonus - ikke på Dladlas forarbejde men istedet på Jacob Laursens. Et frispark fra Laursen blev hurtig sendt ind i feltet til Søren Andersen der resolut afsluttede forbi Kihlstedt og ind i målet. De 12.000 jydske tilhænger gik i ekstase og med meldingerne fra Vejle Stadion over højtalerne var AGF næsten i den syvende himmel.

Men men men...Så kom Peter Møller på banen, og trods et godt fightende AGF-hold i den sidste halve time, så var det endnu engang Møller der scorede det afgørende mål fire minutter før tid på nærmest akrobatisk vis. Tæt inde under må for han sidste fod på bolden og slukkede håbet for holdet fra Smilets By.

Smilet kom næsten frem igen i dommerens overtid. AGF pressede på og Erik Boye gik også med frem på kampens sidste hjørnespark. Dødbolden endte med et skud lige uden for feltet som strøg centimeter for Magnus Kilhstedts ene stolpe. Få sekunder efter fløjtede Steen Pedersen af, og F.C. København kunne notere sin ottende sejr i træk.