Kampreferat: AGF vs. FCK

Det sydede af fodbold omkring Nrgi Park i Århus denne søndag aften! Hjemmeholdet har været inde i en rigtig god stime og ikke tabt i Superligaen siden 19. august 2012, hvorved de havde bragt sig op i den sjove ende af Superligaen. Og med en hjemmesejr kunne de hvi’e for alvor skabe trængsel blandt de fire bedst placerede. Men sådan skulle det ikke gå…

Københavnerne var ikke kommet til Smilets By for at blive grinet af, og man satte sig tidligt på begivenhederne med stor autoritet og tillod aldrig hjemmeholdet at komme i gang med det spil, de gerne vil spille. Løverne vadede heller ikke ligefrem i chancer i kampens indledning, men Santin slap dog fri til en ganske god skudchance efter 11 minutter, men bankede bolden over mål.

Kort efter jagtede Andreas Cornelius en bold i feltet, men det havde Steffen Rasmussen forudset, og han gik langt ud i feltet for at blokere. Det lykkedes også, men desværre kolliderede de to spillere voldsomt (og hændeligt), og det så uhyggeligt ud, da AGF-anføreren længe lå helt livløs på banen. Heldigvis var han ikke mere medtaget end at han kunne rejse sig og gå ud med en ordentlig bule i panden, og efter fire minutters spilstop måtte reservekeeper Emil Ousager tage over fra den rutinerede Rasmussen, der netop har passeret 300 kampe i AGF-trøjen.

Han gjorde ikke noget overbevisende indtryk i sine første aktioner, men det må heller ikke være nemt at blive smidt ind i sådan en kamp, når man har siddet helt kold ude på bænken og ikke haft tid til at varme op. Heldigvis for ham fulgte der en periode på ca. 20 minutter, hvor der ikke skete alverden rent chancemæssigt, men hvor gæsterne stadig holdt det noget usikre hjemmehold i et solidt greb. Først 10 minutter før pausen slap Osama Akharraz fri til AGF’s første reelle afslutning, men bragede bolden højt over mål.

Fem minutter før de 45 minutter var gået, viste Christian Bolaños større træfsikkerhed, da han i en kontra fik bolden lidt inde på AGF’s halvdel, vendte om og satte kurs ned mod feltet, hvor han relativt uhindret fik lov at trykke af, og så tordnede han bolden i netmaskerne fra små 30 meters afstand.

På grund af Steffen Rasmussens uheld var der lagt fire minutter til de 45, og dem benyttede københavnerne til at udbygge føringen til 2-0. Ragnar Sigurdsson, der var gået med frem til en dødbold, fik en bold helt ude i højre side og slog den højt ind foran mål, hvor Cornelius pressede Ousager til et halvkikset indgreb, så bolden røg lige ud til Kris Stadsgaard, der uden at betænke sig flugtede den i nettet.

Inden tillægstiden var gået var AGF’s ene georgier, Vatsadze, lige ved at blive spillet helt fri foran mål, men den var for spids til at han kunne nå den, og hjemmeholdet måtte slukørede gå til pause nede med 0-2.

Fra 2. halvlegs start viste østjyderne imidlertid, at de ikke havde opgivet at vende slagets gang, og de første 10 minutters tid fik de for første gang i kampen lagt et godt pres på gæsterne, men uden at det resulterede i specielt store muligheder. Ved en enkelt lejlighed protesterede de voldsomt for hånd på bolden i FCK-feltet, da en afslutning fra Devdariani blev blokeret, men Svendsen så ikke noget ulovligt. Det fyrede dog yderligere op under kedlerne på stadion, men det var stadig de ca. 600 medrejsende FCK-fans, der havde den bedste fest.

Kampen lå dog stadig lidt på vippen, for en enkelt AGF-reducering kunne godt vende kampbilledet, men stille og roligt fik løverne igen greb om kampen og lagt et højt pres, der tvang hjemmeholdet længere tilbage på banen.

20 minutter før tid så det grimt ud, da TK kolliderede voldsomt med Kasper Povlsen og vred sig i smerte, mens han tog sig til knæet, men heldigvis var det ”kun” et voldsomt slag, så han kunne fortsætte efter at have sundet sig lidt.

Det sidste kvarter af kampen begyndte gæsterne at dominere mere og mere mod et hjemmehold, der nu igen virkede helt ude af kampen og gav en række store chancer væk nede bagved. En stor fejl i forsvaret var lige ved at give Bolaños en gratis chance i feltet, og kort efter fik han trykket godt af efter et par kvikke kombinationer, og Santin var lige ved at styre bolden ind ved fjerneste stolpe, men den strøg lige forbi både ham og stolpen.

Santin fik kort efter en stor hovedstødschance på et Bola-indlæg, men kom ikke godt nok op til den og headede forbi. Og seks minutter før tid fik man foræret endnu en stor mulighed, da Ousager samlede en tilbagelægning op, så Svendsen var nødt til at dømme indirekte frispark 9-10 meter fra mål. Efter en del palaver med den hvide mur inde på stregen blev bolden trillet til Santin, hvis skud dog blev blokeret af en af de 11 AGF’ere.

Kort før tid hev Ousager en god redning frem på en skudchance til Bolaños, og da var de lokale for længst begyndt at sive ud af Nrgi Park,. ”Kom nu, vi har ventet på det her i 16 år”, lød det tydeligt frustreret fra én af de mange, der drømmer om igen at se de hvi’e med guldmedaljerne om halsen.

Det kan de stadig nå i år, men så skal man score på en chance som den, indskiftede Søren Larsen headede forbi lidt ind i overtiden, men spørgsmålet er om man havde kunnet score endnu engang, inden Svendsen fløjtede for sidste gang. Det får vi aldrig svar på, og 2-0-sejren er der nok heller ingen der kan indvende noget imod. Løverne var bare en klasse bedre i aften!