Når vi møder OB på søndag kl. 18, dystes der i den grad om en plads i top-6 og en plads i forårets slutspil. Vi er inden weekenden på 5. pladsen, et point foran OB.

Kampe V U T Målscore
I alt 75 34 23 18 109-82
Hjemme 36 17 15 4 59-35
Ude 39 17 8 14 50-47

Sæsonens første indbyrdes opgør i Odense var målløst i ca. 92 minutter - det ærgerlige var bare, at fynboernes Anders K. Jacobsen scorede til 1-0 inden det første minut var gået, og det blev kampens resultat, selv om vi havde spil og chancer til mindst det ene point.

Verbic
Sten Grytebust holder bolden på den rigtige side af stregen for næsen af Verbic

Status på OB
OB’s forårssæson blev skudt i gang mod FC Helsingør, og når vi skriver ”skudt i gang”, er det i høj grad sandt, for fynboerne vandt en stensikker 6-1 sejr.

Inden pausen havde Rasmus Festersen og to gange Anders K. Jacobsen bragt OB foran 3-0, og i 2. halvleg fik Festersen også scoret sit mål nummer to. Anders K. Jacobsen var dog ikke færdig, og 10 minutter før tid scorede han igen – og dermed var hattricket en realitet. Fem minutter før tid blev det 6-0 på et straffespark af Nicklas Helenius, men et clean sheet blev det ikke til, for OB’s keeper Sten Grytebust måtte i tillægstiden se Nicolas Mortensen reducere til 1-6.

I forårets 2. Superligarunde måtte OB dog gå skuffede fra banen, for her tabte de 1-2 på udebane til FC Nordsjælland.

Fynsk topscorer er Anders K. Jacobsen med 10 mål i Alka Superligaen, herefter følger Rasmus Festersen med seks mål og Nicklas Helenius med tre træffere.

OB har henover vinteren styrket truppen med Troels Kløve (SønderjyskE), Andre Rømer (FC Midtjylland), Mohammed Fellah (FC Nordsjælland) og Marco Lund (Esbjerg fB), men har også måttet sige farvel til blandt andet Izunna Uzochukwu og Frederik Tingager.

Et historisk tilbageblik – husker du det også?
Den 17. oktober 2010 mødte vi OB hjemme i Telia Parken, og kampen endte med vores hidtil største sejr over OB.

Der var ikke spillet mere end små fire minutter, før Cesar Santin havde bragt os foran 1-0, og et kvarter senere lagde Santin en perfekt aflevering til Martin Vingaard, der tog et godt træk og øgede til 2-0. Efter 37 minutter var Santin igen på pletten, da han var sidste mand på bolden i et meget flot FCK-angreb.

Efter pausen gik der et lille kvarter uden scoringer, men så slog William Kvist et perfekt indlæg til Santin, og så var brasilianerens 2. hattrick for F.C. København en realitet. I kampens 4. tillægsminut ramte Dame N’Doye overliggeren, men var først over riposten – og scorede stensikkert til 5-0, kampens slutresultat.

Santin sætter et af sine tre mål mod OB i 2010

En lille slutnote: Cesar Santin har lavet to hattrick for os i Alka Superligaen, begge er faldet i 5-0 sejre mod henholdsvis AaB og OB.