Holdet samles inden kickoff

Kampdag: FCK-FC Nordsjælland

Kampdagsquiz - se svarene nederst i artiklen
1. Hvem scorede kampens første mål, da vi senest mødte FCN i Farum (16. september)?

2. Hvilke tre spillere, som ikke længere er i FCK (pga salg eller udleje), har fået spilletid i denne sæson?

3. Hvilken spiller har både scoret for FCK mod Nordsjælland og for Nordsjælland mod FCK? (PS, der er faktisk to, for der er også en FCN-spiller, der både har scoret for FCN og lavet selvmål mod os)

4. Der er scoret i vores 22 seneste kampe mod FCN (siden 21. maj 2018) - hvor mange mål er der scoret i de 22 kampe? 61 (snit 2,77), 71 (snit 3,23) eller 81 (snit 3,68)

5. Fra hvilken sæson er dette billede, som er taget efter en FC Nordsjælland-kamp i Parken?

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


>> Udlån eller frigiv din plads, hvis du ikke kan komme

Fleksible Diks
Kevin Diks har spillet alle positioner i forsvaret. I efteråret mest som stopper, og i foråret indledte han på venstre back mod Man. City og i Silkeborg som midterste stopper i et tre-mands-forsvar i Silkeborg.

I et interview med FCK TV, som du kan se i vores app og på tv.fck.dk, fortæller han, at det er ligegyldigt for ham hvor han spiller, bare han spiller.

"Jeg ved godt, det er cliché-svar, men sådan har jeg det. Selvfølgelig har jeg mine præferencer, men jeg vil bare hjælpe holdet og bruge mine kvaliteter hvor jeg kan."

Som nævnt lå den højrefodede hollænder mellem Vavro og McKenna i Silkeborg, men spiller vi kun med to stoppere, er der lidt forskel på, om han ligger til venstre med Vavro på sin højre side, eller om han ligger til højre med McKenna på sin venstre side.

"Det gør ikke så meget, det er næsten det samme. Men selvfølgelig har jeg flere muligheder i højre side, hvis jeg bliver "fanget", men hvis jeg spiller i venstre side har jeg også bolden meget, så det gør ikke så meget. Bare jeg spiller, så er jeg glad."

Kevin Diks
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Mange mål?
Stimen med mange mål i vores seneste FCN-kampe (se kampdagsquiz-spørgsmål 4) kan godt fortsætte, vurderer FCN-cheftræner Johannes Hoff Thorup.

"Hvis det falder ud til vores fordel, så kan jeg godt leve med, at der kommer mange mål i kampen," siger han til klubbens hjemmeside.

"Vi stiler selvfølgelig ikke efter at skulle lukke for mange mål ind, men vi er godt klar over nu, at med den måde, som vi forsøger at angribe foråret på, hvor vi godt vil gøre nogle kampe lidt mere åbne, så kan det blive en konsekvens, at vi kommer til at tillade lidt flere chancer imod, end hvad vi tidligere har gjort."

I vores seneste fem Superliga-møder i Parken er der dog "kun" scoret 15 mål, mens der er scoret 23 mål i de seneste fem Superligakampe i Farum.

Mohamed Elyounoussi
Mohamed Elyounoussi scorede vores seneste mål mod FCN i efteråret. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Dommerne
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Linjedommere: Denis Yurdakul og Danny Kolding
Fjerdedommer: Jesper Nielsen
VAR & A-VAR: Jakob Kehlet og Daniel R. Krogstrup


Kort og karantæner
Karantæne: Ingen
Karantænefare FCK: Elias Achouri, hvis advarslen giver mindst fire strafpoint
Karantænefare FCN: Martin Frese ved næste advarsel

TV
Du kan se kampen på TV3 Sport og Viaplay, der sender optakt fra kl. 18.00.

Svar på kampdagsquiz
1. Orri Óskarsson
2. Isak Johannesson, Mateo Tanlongo og Valdemar Lund
3. Thomas Kristensen (og Ulrik Yttergaard Jenssen)
4. 81 mål (snit 3,68)
5. 2015/16-sæsonen (16. maj 2016)

Fyld Parken

(Kilder: fck.dk, fcn.dk, nipserstat.dk, superstats.dk)