Johan Lange stopper i FCK og rykker til Aston Villa

F.C. Københavns tekniske direktør, Johan Lange, stopper med øjeblikkelig virkning for at tiltræde hos Premier League klubben Aston Villa som ny sportsdirektør. Dermed stopper Lange efter seks år som teknisk direktør i FCK.

”Vi er stolte og glade på Johans vegne over, at han har fået den her spændende mulighed i Premier League, og vi ville selvfølgelig ikke stå i vejen for ham. Det er et bevis på, at Johan er utroligt dygtig til sit arbejde og har leveret flot i FCK gennem de seneste seks år,” siger manager Ståle Solbakken og fortsætter:

”Som klub sætter vi en ære i ikke kun at udvikle dygtige fodboldspillere, men også dygtige ledere og medarbejdere. Det er også et stærkt bevis på, at FCK med sine kraftige overpræstationer i Europa vækker opsigt i de store ligaer, og vi bliver nærstuderet, ligesom både spillere, trænere og ledere blive attraktive.”

“Det er Johan et godt eksempel på. Han kom tilbage til klubben i 2014, hvor han var træner, og er siden vokset og blevet en markant figur i den sportslige afdeling, som han har været en væsentlig figur i udviklingen af lige fra talentafdelingen til rekrutteringen af spillere til førsteholdet,” siger Ståle Solbakken.

Han har foreløbig har valgt at fordele Johan Langes opgaver internt i den nuværende sportslige stab:

”Selvom Johan efterlader et hul, så har vi mange eksperter og dygtige mennesker i vores sportslige afdeling. Derfor er vi også trygge ved, at vi både på kort og langt sigt kan udfylde de opgaver, Johan efterlader,” siger Ståle.

“I første omgang gør vi det internt, hvor Daniel Rommedahl og Frederik Leth vil få flere opgaver, og så vil vi også bruge den her situation til at se, hvordan vi kan gøre os endnu stærkere på langt sigt.”

“Både personligt og fagligt kommer vi til at savne Johan i klubben, men vi ønsker ham alle det bedste og ser frem til at følge ham i hans nye job,” siger Ståle Solbakken.

Johan Lange selv ser frem til den nye udfordring i Aston Villa og Premier League:

”Muligheden for at arbejde i en så stor og ambitiøs traditionsklub som Aston Villa i Premier League er unik. Derfor har jeg følt, at jeg var nødt til at forfølge den og drømmen om at være en del af verdens største liga,” siger Johan Lange.

”Det er selvfølgelig ambivalent, fordi jeg samtidig forlader et arbejde og en klub, jeg holder enormt meget af og som er både udfordrende og inspirerende at være en del af.”

“Jeg har fået lov til at arbejde sammen med dygtige mennesker både på og uden for banen, og jeg har lært meget af dem. Derfor ved jeg heldigvis også, at klubben står stærkt, og der er masser af kompetente mennesker til at drive den videre.”

”Jeg kommer til at savne de store europæiske aftener, men mest kommer jeg til at savne hverdagen og det daglige arbejde med gode kolleger på 10eren, på FCK Talent og i Parken, så jeg kommer helt sikkert til at følge med og komme forbi så ofte, jeg kan.”

“Jeg kommer til at savne alle mine kolleger, men særligt skylder jeg en stor tak til Ståle for det samarbejde, vi har haft gennem mange år. Han er en meget stor del af forklaringen på, at jeg kan få den her mulighed,” siger Johan Lange.

Alle i FCK takker Johan for hans indsats for klubben og ønsker ham held og lykke i fremtiden.