Spørg Grønkjær – og vind signeret fodbold

Jesper Grønkjær stopper karrieren

Siden debuten i Superligaen tilbage i 1995 er det blevet til mere end 500 kampe for AaB, Ajax, Chelsea, Birmingham, Atletico Madrid, Stuttgart og F.C. København. Derudover er det blevet til 80 A-landskampe for Danmark og fire VM- og EM-slutrunder. Efter sæsonens sidste kamp i PARKEN mod AaB vil det være slut med fodbold på topplan for Jesper, og en fantastisk karriere har nået sin afslutning.

- Efter grundige overvejelser er jeg nået frem til beslutningen om at indstille min fodboldkarriere på topplan efter søndagens Superligakamp mod AaB. Jeg stopper med lysten og glæden intakt, som har været min drivkraft gennem alle årene - dette har været vigtigt for mig. Jeg er og har været umådelig glad for min tid i F.C. København, og jeg er stolt over at have fået muligheden for at vende hjem til en klub, som inderligt ønskede at indtræde på den internationale scene, og som gjorde det. Rejsen med F.C. København har været eventyrlig, og jeg har fået oplevelser, der er printet ind i min hukommelse, siger Jesper Grønkjær.

- Jesper kom til F.C. København i sommeren 2006 og har i de seneste fem sæsoner været en væsentlig faktor i den fremgang, vi har opnået i perioden. I det hele taget har Jesper været en fremragende repræsentant for klubben. Jesper har på alle måder sat en ny standard for niveauet på ”udenlandsproffer”, der vender hjem, og vi kan kun glæde os over, at Jesper valgte F.C. København, da det var tid til at returnere til dansk fodbold. På trods af et par svære skadesperioder undervejs, har Jesper formået at kæmpe sig tilbage, og har på sine bedste dage leveret præstationer på højeste internationale niveau. Det er sådan, vi alle ønsker Jesper skal huskes, og derfor er hans beslutning rigtig. Jesper indleder snart et nyt kapitel i sit liv, og F.C. København ønsker Jesper og familien held og lykke med det, men heldigvis får vi god lejlighed til at tage en flot afsked med Jesper på søndag i PARKEN, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen.