Elias Jelert og Roony Bardghji

Jelert fik sine første 90 minutter: Fint i både højre og venstre side

I vores fire første træningskampe er Elias Jelert en af tre markspillere, der har spillet 90 minutter - Valdemar Lund mod AGF, og Elias og David Khocholava i lørdags mod Elfsborg.

Her indledte Elias som højre back og skiftede til venstre back, da Christian Sørensen blev udskiftet med Kevin Diks efter en time.

"Som jeg har sagt et par gange før, så har jeg ikke noget imod at spille i begge sider," fortæller Elias Jelert i vores seneste podcast fra træningslejren.

>> Hør hele samtalen her

"Jeg foretrækker selvfølgelig højre, fordi jeg er højrebenet, men det åbner jo forskellige muligheder. Som venstre back kan man jo trække ind i banen, men jeg spiller egentlig bare der, hvor Neestrup ønsker det, og det er fint for mig."

"I højre side er det nemmere at lægge sine indlæg," uddyber Elias om forskelle og ligheder på de to back-positioner.

"Men når man kommer op i angrebet som venstre, så kan man jo trække ind og sparke, hvis det ligger til det. I højre er det selvfølgelig lidt nemmere at spille frem i banen og så videre, men ellers er det jo egentlig bare det samme, bare spejlvendt."

Relationer med kanterne
Som både højre og venstre back har Elias lidt flere kantspillere at skulle bygge relationer med, end hvis han spillede fast i den ene side, og her er Diogo Goncalves det nyeste ansigt.

"Jeg har jo nogen relationer med kanterne, det er klart. Roony kender jeg f.eks. fra vi spillede på ungdomsholdene, og Diogo og mig er ved at finde hinanden, og det gik fint som f.eks. mod Hvidovre."

"Jeg siger til dem, hver gang at jeg kommer i overlap, og så styrer I om I spiller mig eller ej, og så kommer relationerne bare med tiden."

"Man skal lære hinanden at kende og vide hvilke træk de har og hvornår de godt kan lide at trække ind i banen og hvornår de kan lide at spille mig og så videre."

Formen er ved at være der
Om to uger bliver det alvor i Silkeborg, og formen er ved at være der for den 19-årige back.

"Jeg synes, det ser godt ud. Jeg spillede 90 minutter mod Elfsborg og fik en masse meter i benene, og jeg var godt nok død de sidste ti minutter. Men det ser godt ud.

"Det var fedt med de mange fysiske dueller i kampen, og jeg var også selv nede og ligge nogle gange, dog hvor der var frispark den ene gang, mener jeg. Vi mødte et godt fysisk hold, men vi trak det længste strå og spillede bedst, synes jeg," sluttede Elias Jelert.

I dag, mandag, er der to træningspas formiddag og eftermiddag, og tirsdag aften kl. 20 går det løs mod norske Viking FK i Portimao - og vi streamer igen kampen her på fck.dk.