Ingen Zanka på lørdag

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN
F.C. København er ubesejret i de seneste 37 hjemmekampe i Superligaen. Det er både klub- og Superligarekord.

F.C. København er ubesejret i de seneste 14 Superligakampe – altså både ude og hjemme – men der er dog et par kampe op til Superligarekorden på 21 kampe i træk uden nederlag. Den rekord deler F.C. København med Brøndby IF.

Hvis F.C. København scorer to mål, vil det 2. mål være Superligamål nummer 100 mod Silkeborg IF.

F.C. København har holdt nullet i de seneste tre Superligakampe mod Silkeborg IF.

Todi Jónsson er – med otte mål – den spiller, der har scoret flest mål i Superligakampene mellem F.C. København og Silkeborg IF.

Der er lavet tre selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og Silkeborg IF. De tre selvmål er lavet af Jacob H. Juhl (Silkeborg IF, 2002), Peter Møller (F.C. København, 2002) og Thomas Olsen (Silkeborg IF, 2006).

Der er uddelt ni røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og Silkeborg IF. Seks af udvisningerne er gået til FCK-spillere, og de seks mand er Martin Johansen, Allan Nielsen, Jesper Sørensen, Thomas Rytter, Thomas Røll Larsen og Lars Jacobsen. Hos Silkeborg IF har Kim Nørholt, Brian Pedersen og Marvin Pourié fået rødt.

Der er scoret på 10 ud af 11 straffespark i Superligakampene mellem F.C. København og Silkeborg IF. Eneste spiller der har misbrugt er Heine Fernandez, og han var iført en Silkeborg-trøje, da han i 1995 misbrugte på Karim Zaza.

Normalt er det 45. og det 90. minut de målrigeste minutter i en Superligakamp, dette grundet at tillægstiden i de to halvlege gør disse to minuttal lidt længere. Det er dog ikke disse to minuttal, der er de farligste i Superligakampene mellem F.C. København og Silkeborg IF, for det 18. og det 39. minut har begge budt på seks mål, henholdsvis tre og to mål mere end det 45. og 90. minut.

Det gule kort Zanka fik i sidste spillerunde – og som sendte ham i karantæne – var Zankas gule kort nummer 25 i Superligaen. I den aktuelle trup er Delaney den eneste FCK-spiller, der har fået flere gule kort end Zanka. Delaney er med 36 gule kort dog et stykke foran Zanka.

DATOEN 15. OKTOBER
F.C. København har blot spillet en Superligakamp på datoen 15. oktober, og man skal helt tilbage til år 2000 for at finde denne kamp. Kampen den 15. oktober 2000 var mod AGF, og kampens første målscorer var ingen ringere end Ståle Solbakken. Efter at Ståle havde indledt målscoringen fulgte Pascal Simpson op med yderligere en scoring inden pausen, og i 2. halvleg scorede Todi Jónsson to gange, og dermed endte det med en stensikker københavnsk 4-0-sejr.

OM DOMMERNE
Dommer: Peter Rasmussen
Linjedommere: Niels Høg og Henrik Sønderby
4. dommer: Michael Johansen
Dommerudvikler: Claus Bo Larsen

Peter Rasmussen får lov til at fejre sin 41 års fødselsdag i Telia Parken på lørdag, og han er da også en af de mest rutinerede dommere i Superligaen.

Peter Rasmussen er i gang med 14. sæson som Superligadommer, og har dømt 165 kampe i landets bedste række. Blot otte dommere har dømt flere Superligakampe end Peter Rasmussen, og mon ikke at Rasmussen snarligt passerer pensionerede Emil Laursens 167 Superligakampe.

Peter Rasmussen har dømt 37 Superligakampe med deltagelse af F.C. København, 24 af dem er vundet, seks endt uafgjort og syv kampe er tabt. Målscoren er 73-29 i F.C. Københavns favør.

En enkelt gang før har Peter Rasmussen dømt F.C. København mod Silkeborg IF i Alka Superligaen. Det var i september 2012 i Telia Parken, og har var der gang i målscoringen. Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen havde begge scoret to gange da kampen var 33 minutter gammel, og i 2. halvleg lukkede og slukkede Martin Vingaard målfesten med en scoring til slutresultatet 5-0.