AaB venter i Aalborg

Ingen nem opgave på søndag

Byens Hold vandt som bekendt mesterskabet tilbage til København, da de i søndags spillede 0-0 mod Brøndby IF, og dermed kom 10 point foran sidste sæsons mestre fra FC Nordsjælland, og da der kun resterer tre spillerunder, så var det 10. mesterskab dermed en realitet.

Esbjerg fB spillede torsdag eftermiddag finale i DBU-pokalen i PARKEN, og her kunne de efter 90 minutters fodbold lade sig hylde som vindere af pokalturneringen. Esbjerg fB vandt med 1-0 over Randers FC, og det takket være den træffer som Youssef Toutouh sendte i mål efter 55. minutter. Toutouh er forøvrigt ejet af F.C. København, men er i denne sæson lejet ud til esbjergenserne.

Formstærkt mandskab på besøg
Udover at komme til PARKEN som nykårede pokalvindere, så topper Esbjerg fB også forårstabellen i Superligaen, for med 22 point i 10 kampe er de fem point bedre end F.C. København her i foråret.

De eneste kampe som Esbjerg fB har sat point til i, er mod AaB (0-0), SønderjyskE (1-3) og FC Midtjylland (0-1), og så har de ellers slået AGF (2-1), Brøndby IF (1-0), AaB (1-0), AGF (1-0), Randers FC (4-0), Silkeborg IF (1-0) og AC Horsens (1-0), og forårets 22 point har flyttet Esbjerg fB fra en 10. plads før jul og helt op på en 5. plads, hvor de kun er syv point efter Randers FC på 3. pladsen - og teoretisk kan Esbjerg fB derfor stadig nå at vinde bronze.

En af største profiler i den esbjergensiske trup har været keeperen Lukáš Hrádecký, for han har holdt nullet i 15 af Esbjerg fB's 30 Superligakampe i denne sæson - og derfor var det vel også kun meget passende, at han i pokalfinalen fik endnu et clean sheet, og dermed var med til at sikre Esbjerg fB endnu en smal 1-0 sejr.

Fremadrettet har Martin Braithwaite (7 Superligamål) og Jakob Ankersen (6 Superligamål, heraf tre mod F.C. København) været de farligste spillere, og Braithwaite blev da også Esbjergs matchvinder i sidste Superligarunde mod AC Horsens, da han allerede i det 3. minut scorede det mål, der 87 minutter senere skulle vise sig at være kampens eneste. Sejren bragte desuden Esbjerg fB 10 point foran AC Horsens, og dermed var Esbjerg fB helt sikre på at forblive i Superligaen.

Sæsonens to første møder med Esbjerg fB
Tendensen fra sæsonens to første kampe mod Esbjerg fB peger mod et forholdsvist målrigt opgør. F.C København har i begge kampe scoret to gange, mens Esbjerg fB har scoret henholdsvis et og to mål.

I 4. spillerunde tog Esbjerg fB mod F.C. København, og her kunne de 6.507 tilskuere se Martin Vingaard og Andreas Cornelius sikre Løverne en 2-0 føring. Jakob Ankersen fik reduceret til 1-2 med 25 minutter tilbage af opgøret, men tættere på end det kom Esbjerg fB ikke.

Næste kamp mod Esbjerg fB var i starten af oktober i 12. runde. Igen kom Jakob Ankersen på måltavlen, og takket være hans træffer, så gik Esbjerg fB til pause foran 1-0. I 2. halvleg gik der blot 13 minutter før F.C  københavn havde taget føringen, først udlignede Santin på et smukt-smukt mål og tre minutter efter sendte Nicolai Jørgensen Løverne i front med en kølig inderside - og det var lige før, at Nicolais mål endte med at blive sejrsmålet, men desværre fik Jakob Ankersen udlignet til 2-2 blot tre minutter før tid.

Nu venter så sæsonens 3. indbyrdes møde, et opgør der jo nærmest er en form for Super-Cup, da det er de nye mestre mod de nye pokalvindere...