Jens Stage og Viktor Fischer har begge en fortid i IF Lyshøj

IF Lyseng venter i pokalen

Onsdag kl. 19.45 indtræder vi i pokalturneringens 3. runde, når vi møder IF Lyseng på Ceres Park i Aarhus.

Det er første gang siden 2017, at vi er forsvarende titelholdere, efter at vi i foråret slog AaB i finalen i Parken og vandt vores niende pokaltitel. Denne sæsons finale spilles også i Parken på Kristihimmelfartsdag den 9. maj 2024, men der er lang vej endnu.

Denne kamp er i 3. runde, og efter 4. runde (med termin 1. november) er der to kvartfinaler i december og to semifinaler i slutningen af marts og starten af april.

IF Lyseng har kvalificeret sig til 3. runde ved at slå ASA Aarhus 4-2 og Middelfart Boldklub 3-1, mens vi først indtræder i denne runde.

FCK har aldrig mødt Lyseng før, men det er ikke en ukendt klub i FCK-regi, for både Jens Stage og Viktor Fischer har spillet der. Derfor artikelbilledet, som er sammensat til lejligheden af to billeder fra Getty Images.

Fischer var der fra han var fem til ti år - det fortæller klubben om her - mens Stage kom som 13-årig. Det fortalte han bl.a. om i et interview med Lokalavisen Aarhus i foråret 2018:

“Det gav mig glæden ved fodbold og nogle rigtig gode værdier. At man altid skal spille for holdet. Det nytter ikke, at du laver tre mål, hvis holdet taber. Jeg lærte at være én af de bærende på holdet og vigtigheden af at få min sidemand til at præstere.”

Tophold i 3. division
Det er Lysengs tredje sæson i den relativt nye 3. division. I den første sæson (2021-22) kom de i Top 6, men endte på sjettepladsen, og sidste sæson var de i nedrykningsspillet, men kom dog aldrig i nedrykningsfare.

Denne sæson ser det foreløbig lovende ud for Lyseng, som topper tabellen efter blot ét nederlag i de første otte runder.

I de to seneste var det dog tæt på at gå galt, for både ude mod Næsby (2-2) og hjemme mod Young Boys (3-3) udlignede de først i tillægstiden. Senest var de endda bagud 1-3, før det lykkedes at få det ene point.

Før denne sæson ansatte klubben for første gang en sportschef for deres bedste herreseniorhold, den tidligere AGF- og Vibytræner Anders Sloth Juul, og det tilskriver klubben en stor del af æren for den seneste fremgang i divisionen og pokalen.

Klubben har, som de selv udtrykker det, “betalt fodbold, hvis altså klubbens spillere husker at betale kontingent", og det er der heldigvis også mange andre, der gør, for Lyseng IF er Jyllands største fodboldklub med næsten 2.000 medlemmer.

Orange farver
Klubben blev stiftet i Højbjerg i det sydlige Aarhus i 1970 ved en sammeligning af to idrætsforeninger, Holme IF og Kragelund IF.

Indtil da havde de udkæmpet en række drabelige lokalopgør, men kommunalreformen samme år satte gang i drøftelserne om en sammenlægning, og de henholdsvis røde og grønne klubfarver blev erstattet af den nuværende orange trøje, som IF Lyseng også benytter i aften.

Dog ikke på Lyseng Idrætspark i Højbjerg syd for Aarhus, hvor der hverken er lysanlæg eller tribuner. Og det bliver jo mørkt, inden vi er færdige med forlænget spilletid og straffesparks-konkurrence...

Sidste efterår krævede det jo begge dele for at eliminere Hobro i 3. runde, og forlænget spilletid for at eliminere Thisted i 4. runde.

Ca. 300 FCK-fans i Aarhus
Der er kickoff onsdag kl. 19.45, hvor ca. 300 FCK-fans forventes at tage turen til Aarhus (i det sædvanlige udeafsnit i den østlige kurve) - og kampen bliver også vist på TV3+ og Viaplay.