Hurtigt gensyn med Silkeborg IF

STATS, F.C. KØBENHAVN VS SILKEBORG IF
Kampen på mandag er opgør nummer 60 mod Silkeborg IF, og de første 59 kampe er fordelt på 26 sejre til F.C. København, 11 sejre til Silkeborg IF og 22 kampe er endt uden vinder.

F.C. København kan med to scoringer på mandag runde 100 scorede mål mod Silkeborg IF, hvilket betyder at målscoren inden opgøret lyder 98-71.

I 29 af de 59 kampe har Silkeborg IF har fordel af hjemmebane, og her er fordelingen syv sejre til F.C. København, 14 uafgjorte og otte sejre til Silkeborg IF. Målscoren på udebane er i Silkeborgs favør og lyder 38-46.

SÆSONENS FØRSTE KAMPE ER VUNDET MED SAMMENLAGT 8-1
F.C. København har i sæsonens to første indbyrdes opgør haft krammet på Silkeborg IF, for de to kampe er vundet sammenlagt 8-1.

I det første opgør førte Løverne 3-0 efter 19 minutter og det nåede også at blive 4-0 inden pausen, og i 2. halvleg faldt yderligere en scoring, og dermed blev slutresultatet 5-0. Det er for øvrigt F.C. Københavns største sejr i denne Superligasæson.

Det næste opgør blev spillet den 10. marts i år, og her skulle man helt hen til det 28. minut før Nicolai Jørgensen fik sendt bolden i mål. Kort før pausen øgede Andreas Cornelius til 2-0, og Cornelius gjorde det også til 3-0 et kvarter før tid – her fik han elegant bolden med sig, og udnyttede den efterfølgende friløber til scoring. Det lykkedes for Silkeborgs Jesper Mikkelsen af få pyntet på resultatet på et flot frispark, men silkeborgenserne måtte alligevel tage hjem med et 1-3 nederlag i bagagen.

SILKEBORG IF VARMEDE OP TIL KAMPEN MED STORT NEDERLAG
Sidst de to klubber mødtes lå Silkeborg IF nummer 11 i Superligaen, og denne placering er nu blevet vekslet til en 12. plads, for efter 1-3 nederlaget i PARKEN har Silkeborg IF tabte 0-1 til Randers FC – og i torsdags med hele 0-5 til SønderjyskE, og det endda hjemme i Silkeborg. Nederlaget på 0-5 var Silkeborgs største hjemmebanenederlag, siden de tabte 1-7 til Brøndby IF tilbage i august 2000.

I og med at SønderjyskE var en af Silkeborg IF’s værste konkurrenter i bunden af Superligaen, så gjorde nederlaget meget ondt – og det betyder som sagt, at Silkeborg indtager ligaens sidsteplads, og derfor kunne være på vej med en nedrykning.

Derfor vil Viggo Jensens tropper sikker være meget opsatte på at revanchere sig på mandag – men da Løverne har styr på Silkeborg IF i denne sæson, så skulle det meget gerne ende med tre point til F.C. København – og dermed endnu en uge på 12. pladsen for silkeborgenserne.

MÅL OG CLEAN SHEETS I SILKEBORG IF
Silkeborg IF er noteret for 26 mål i denne Superligasæson, og her har Marvin Pourié scoret 10 af dem. På de efterfølgende pladser på topscorerlisten kommer Jesper Bech (4 mål), Jesper Mikkelsen (3), Dennis Flinta (2) og Kasper Risgård (2). Enderlig har Bjarni Vidarsson, Sune Kiilerich, Martin Svensson, Frank Hansen og den nu pensionerede Henrik 'Tømrer' Pedersen alle scoret et enkelt Superligamål.

Defensivt har Silkeborg IF lukket 53 mål ind - flest af alle i Superligaen - og der skal lægges tidligt pres på Silkeborg IF, for de har lukket lidt flere mål ind i 1. halvleg end i 2. halvleg - fordelingen er 30 mod 23 i de to halvlege.

Silkeborg IF er den klub i Superligaen med færrest clean sheets i denne sæson, for de har blot holdt nullet en enkelt gang (2-0 udesejr over SønderjyskE i 9. spillerunde).