Hørsholt: Legendernes tid er nu

Vi er heldige i F.C. København. Ikke fordi vi ofte har succes og på 22 år er blevet den mest vindende klub i landets historie sammen med en af vores moderklubber i KB. Den slags kommer ikke af held, men af kvalitet, forudsætninger og store ambitioner. Vi er heldige, fordi vi gennem samtlige år – gode som mindre gode – har haft personligheder på og omkring græsplænen i PARKEN, som vi kunne og kan forholde os til. Masser af folk, som ville vinde og være sig selv på godt og ondt. Mennesker, som har levet op til klubbens værdier og selvforståelse, uanset om andre har hånet eller hyldet dem for det. Folk, som har sørget for, at rejsen mod toppen aldrig har været kedelig eller ligegyldig. Personligheder, som har gjort os til fans af denne klub og det, den står for. De rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt. Og derfor præsenterer vi i dag Legends Club. På samme dag som historiens vingesus i øvrigt rammer PARKEN, når vi markerer den bedste danske rækkes 100-års jubilæum til kampen mod FC Midtjylland.

Legends Club er en hyldest til dem, der gjorde en forskel. Dem, der gjorde det muligt for andre at relatere til F.C. København på og uden for banen i sejrens sødme eller nederlagets frustration. Dem, der havde øje for, at vi skulle være de største og de bedste. Og forsvare den trone, når vi nåede den. Dem, der var, og er, de historier, vi kan dele, når vi snakker om glæden, smerten og de andre stærke følelser, som vi alle forbinder med F.C. København. De historier, som de nye stadig kan lære noget af og blive inspireret af. Det handler om de mennesker, der binder fortid, nutid og fremtid sammen i denne klubs historie. Vi kunne have gjort det tidligere, for tanken har vi haft længe. Men det var vigtigst for os at gøre det ordentligt. Og det mener vi, at vi kan nu.

Legends Club er for de heldige og uheldige helte herinde. De vil nu blive udø- deliggjort med deres navne på ydersiden af PARKEN, så alle kan se, hvem der har gjort en forskel.

Deres tilstedeværelse skal inspirere nuværende og fremtidige generationer. Og deres historier skal huskes. De har alle F.C. København i hjertet. Selv det første kuld, som vi i dette forår skridt for skridt vil optage og byde velkommen i det eksklusive selskab.

Og hvem beder man så være anfører for legendernes klub? Hvem er værdig til det? Der er faktisk kun én, der er berettiget til den tjans. Og det er manden, der om nogen fødte drømmen om Nordens største klub i skabelsen af F.C. København i 1992. Der sad i bestyrelsen helt frem til 2006, og som i dag bærer titlen som æresmedlem. Han har heldigvis takket ja, og derfor er Harald Nielsen protektor for Legends Club.

Tag godt imod de gamle drenge, når de én efter én vil blive præsenteret for os i dette forår. Hyld dem, og del jeres historier og minder om dem igen med sidemanden og -kvinden. På godt og ondt. Fortiden, nutiden og fremtiden i F.C. Københavns historie knyttes sammen af Legends Club, hvis vi tager den til os. Og det har hvert eneste af de kommende medlemmer fortjent.