Viktor Fischer

Hobro Moments: Tidlige julemænd, guldtømmermænd, snebajere og den første dobbelt-Skov

Det er blot femte gang, vi skal til Hobro, så vi har valgt at lade ”Hobro Moments” omfatte alle de fire første besøg. Tre sejre med clean sheet – og et enkelt nederlag i 2016, hvor mesterskabet var sikret:

26.10.14 Hobro-FCK 0-2
Inden denne kamp i 9. runde lå vi nr. fire og var kun ét point foran Hobros oprykkere, der havde taget Superligaen med storm - og slået os 3-0 i Telia Parken halvanden måned tidligere. Alexander Kacaniklic fik rygproblemer under opvarmningen og blev i sidste øjeblik erstattet af Rurik Gislason, og i forvejen havde vi Pelle Nilsson, Kris Stadsgaard, Christoffer Remmer, Bashkim Kadrii og  Mikkel Wohlgemuth på skadelisten.

Julen faldt tidligt i Hobro det år...

Vi sad totalt på 1. halvleg, hvor Nicolai Jørgensen bombede os foran 1-0 efter 23 minutter, men efter pausen kom hjemmeholdet bedst ud og pressede på. Efter et par forgæves straffeprotester satte vi Christian Poulsen ind til sin anden kamp efter hans comeback, og han skabte den nødvendige ro til at vi kunne dræbe kampen og endda udbygge føringen, da Youssef Toutouh ti minutter før tid headede et Amartey-indlæg ind fra nært hold.

22.05.16 Hobro-FCK 4-2
Seks dage før sikrede vi guldet med 2-0 hjemme mod FCN og derfor fik Robin Olsen, Erik Johansson og Ludwig Augustinsson en lille ekstraferie. Thomas Kaminski fik sin første Superligakamp efter seks pokalkampe (inkl. en finalesejr), og den nuværende Hobro-angriber Julian Kristoffersen fik sit andet superliga-indhop i den sidste halve time.

Ståle Solbakken

"Jeg tager min del af ansvaret for, at forberedelserne til kampen ikke har været gode nok, og vi fik vel også set, at det ikke fungerer godt nok, når spillerne får så frie tøjler, som tilfældet var i 2. halvleg," indrømmede Ståle efter kampen, som Hobro førte 2-0 ved pausen. Efter pausen spillede vi med et tremandsforsvar med Høgli, Zanka og Remmer, men Hobro kom på 3-0, inden Bashkim reducerede, og siden på 4-1, inden Nicolai Jørgensen scorede til slutfacit 4-2.

28.02.18 Hobro-FCK 0-2
Selv om det var i februar, var det vores syvende turneringskamp den måned, hvor vi bl.a. også spillede 1/32-finaler mod Atletico Madrid. Kampen huskes for, at banen var dækket af sne, og kampen måtte afbrydes undervejs, for at de rødmalede streger blev ryddet for sne. Den huskes desværre også for, at Robin blev skulderskadet og dermed risikerede at misse VM-slutrunden med Sverige. På det tidspunkt førte vi allerede 2-0 på mål af Fischer og Falk midt i 1. halvleg, og resten af kampen stod den primært på "snowcruise control".

Der var nogen, der kunne holde varmen...

23.07.18 Hobro-FCK 0-3
"En svale gør ingen sommer, og der er stadig plads til forbedringer i spillet, men vi tog et skridt i den rigtige retning." Sådan konkluderede vi i kampreferatet efter at have indledt sæsonen med 1-2 hjemme mod AC Horsens samt et par ujævne Europa League-kampe mod Kups.

Fischer sendte os på vinderkurs efter en halv times tid med en smuk scoring, og de de sidste tyve minutter af kampen blev Robert Skov dobbelt målscorer for første gang i FCK-trøjen. Men havde man dengang gættet, at han ville gentage kunststykket flere gange (plus et par hattrick) og ende med 29 sæsonmål, så var man nok blevet indlagt med Hobro Ekspressen...

Det blev imidlertid startskuddet til et forrygende efterår, hvor vi også vandt de næste syv kampe og herefter slog Atalanta ud af playoff, and the rest is history...