Hjemmekampene bliver afgørende

Hjemmekampene bliver afgørende

 

- Hjemmekampene er nøglekampe i denne gruppe, hvor alle fire hold ser ud til at være stærkere hjemme end ude, sagde Ståle Solbakken ved aftenens afsluttende træningsseance i PARKEN forud for kampen mod Sparta Prag torsdag aften.

 

 – Vi går 100 % efter en sejr, men vi møder en stærk modstander, der nok er bedre defensivt end offensivt. De har en erfaren keeper og to rigtig stærke centerforsvarere. Sparta var i mine øjne uheldige med ikke at vinde den første kamp mod PSV, der fik udlignet på et straffe i sidste minut. I øvrigt i en kamp, der ligesom vores kamp i Cluj, viste, at det nye 5 dommer-system er umiddelbart er en succes.

 

- Sammenlignet med Cluj er Sparta ikke helt så kreative offensivt, selv om vi skal holde særligt øje med den unge angriber Wilfried, som kan skabe noget selv på egen hånd. Men Sparta har flere stærke personligheder og i det hele taget et godt mix mellem unge og gamle spillere, vurderede Ståle.

 

Der var stort fremmøde af tjekkiske journalister på tirsdagens pressemøde, hvor Ståle sad på podiet sammen med Zdenek Pospech samt en tjekkisk tolk. Den tjekkiske presse var naturligvis nysgerrige efter at høre, hvordan Ståle bedømte deres to landsmænd i København:

 

- Pospech har været fast mand siden han kom og stort set spillet alle kampe. Han har været solid defensivt og desuden scoret en del mål. Sidste sæson var han blandt de allerbedste, mens der har været lidt op og ned i denne sæson. Men han er en spiller, der uden problemer kan spille tre kampe om ugen, og det er vigtigt for os i denne periode, hvor vi er med i tre turneringer, lød Ståles vurdering af Zdenek Pospech.

 

- Libor blev skadet i slutningen af foråret, og skaden kom igen i optakten til sæsonen, og så er det svært at komme tilbage i hans position, og han er endnu ikke helt oppe på sit gamle niveau. Men han har altid været en fremragende og meget professionel ambassadør for F.C. København, og ligesom Pospech er han en af de absolutte fan-favoritter, sagde Ståle.

 

Pospech blev spurgt, om han var glad for at skulle møde sin gamle klub:

 

- Da jeg så lodtrækningen var jeg ked af at skulle møde dem, for jeg har spillet der i 2½ år, men nu er vi modstandere og det er bare kamp som alle andre, lød det nøgternt fra tjekken, der også blankt indrømmede at han havde hjulpet Ståle med tips og fiduser om sin tidligere klub, hvor ¾ af spillerne er de samme som da han spillede der.

 

- Ja, jeg kender holdet udmærket og ser dem også på TV, så selvfølgelig har jeg fortalt hvad jeg ved. Det er helt normalt i den her branche, sagde han.

 

FCK.DK fik som sædvanlig nogle billeder fra træningen, hvor Hjalte Nørregaard i øvrigt var med igen efter at have sidder uden for et stykke tid. Ståle Solbakken vil som sædvanlig ikke ud med holdet før en times tid før kick off, så vi må vente og se til i morgen, om kaptajnen er klar til at kamp. Mathias Zanka trænede ikke med, da han for nylig har gennemgået en mindre knæoperation, og i stedet var Tobias Skovgaard indkaldt til at træne med som midterforsvarer.

 

 

Højt humør ved opvarmningsøvelserne

 

 

Atiba Hutchinson crawler sig frem med bolden

 

 

Cesar Santin med bolden, som både Hutch og N'Doye også gerne vil ha'

 

 

Oscar Wendt dækker op for backkollega Danni Jensen

 

 

 

Mikael Antonsson sender bolden frem, mens Peter Larsson ser til i baggrunden

 

 

 

Cheftræneren dirigerede som sædvanlig aktivt og engageret

 

 

 

Tobias Skovgaard fra 2. holdstruppen trænede med i PARKEN

 

 

 

Tekst og foto: Torkil Fosdal, FCK.DK