Flot fight endte fortjent uafgjort 2-2

Hannover 96 spiller tætte kampe

Siden F.C. København for 14 dage siden fik 2-2 på AWD Arena i Hannover, har torsdagens tyske modstandere været i aktion tre gange. I alle tre opgør er der fundet en vinder, men i alle kampene har der også kun været et måls forskel på det tabende og det vindende hold.

Af Jan Eliassen
Hannover 96 har siden César Santins udlignende scoring den 20. oktober været i aktion tre gange, og alle tre opgør har som sagt været tætte opgør.

Første kamp efter 2-2 opgøret på AWD Arena mod F.C. København var tre dage efter, hvor Hannover 96 på hjemmebane tog imod Bundesligaens førerhold fra Bayern München. Her tog Hannover 96 midt i 1. halvleg føringen, da deres norske topscorer Mohammed Abdellaoue scorede på straffespark. Cirka fem minutter senere blev Hannovers chance for succes forøget, for her blev Boateng fra Bayern udvist.

Det lykkedes også for Hannover at komme foran med to i starten af 2. halvleg – men så var det deres tur til at ”dumme” sig, for med knapt 30 minutter tilbage af kampen, så var det så Hannovers tur til at få et rødt kort. Bayern München fik reduceret med små ti minutter tilbage af opgøret, men tættere på end det kom de ikke – og dermed kunne Hannover 96 glæde sig over en 2-1 sejr over selveste Bayern München.

Men træerne vokser ikke ind i himlen
Siden sejren over Bayern München er Hannover 96 dog kommet en smule ned på jorden, for i sidste uge spillede de hjemme på AWD Arena pokalkamp mod Mainz 05, og her var det gæsterne fra Mainz der snuppede sejren – og dermed også er med i 3. runde af DFB Pokalen. Den ordinære kamp endte 0-0, hvilket betød forlænget spilletid. Her fik Mainz hurtigt bragt sig foran, men Hannover 96 fik den største af alle muligheder for at komme tilbage i opgøret, da de i det 3. tillægsminut af den forlængede spilletid fik tilkendt et straffespark. Men Didier Ya Konan misbrugte forsøget fra 11-meters pletten, hvilket betød et tidligt farvel til Hannover 96 i pokalturneringen.

I den forgangne weekend skulle Hannover 96 så forsøge at rejse sig ovenpå skuffelsen mod Mainz 05, og samtidig få en god optakt til torsdagens kamp i UEFA Europa League, men dette satte Borussia Mönchengladbach en stopper for. Gladbach kom foran midt i 1. halvleg, en føring der dog kun holdt i fire minutter, for så havde forsvareren Emanuel Pogatetz udlignet til 1-1. I starten af 2. halvleg fik Gladbach så atter bragt sig foran, og den føring satte Gladbach ikke over styr, og dermed kommer Hannover 96 altså til København med to friske nederlag i bagagen.

Status for Hannover 96
Status for Hannover 96 er efter de første 11 runder i Bundesligaen, at de har hentet fem sejre, men også tabt tre kampe samt spillet tre gange uafgjort. Målscoren er negativ, og lyder efter denne weekends nederlag til Borussia Mönchengladbach på 14-15.

De indsamlede 18 point placerer Hannover 96 på en 7. plads, hvor de har syv point op til Bayern på 1. pladsen, men også ni point ned til Hamburger SV på den øverste af de tre nedrykningspladser.