Reserveholdskamp mod FC Midtjylland

Hårdt tilkæmpet sejr til reserverne

Det lykkedes til eftermiddag F.C. Københavns reserver at besejre AaBs ditto med 2-1 på udebane. Alle tre mål blev scoret i første halvleg, og for FCK tegnede de to angribere Danny Amankwaa og Andreas Cornelius sig for målene. Trods en del chancer især i anden halvleg til hjemmeholdet, holdt københavnerne stand, og dermed hentede holdet tre vigtige point ind på AaB, der topper rækken. Kun 1 point skiller nu de to hold ad med to kampe tilbage.

Kampen på den noget ujævne og overraskende brede bane i Aalborg fik en livlig start. Blot tre minutter var der spillet førend et langt udspark fra Kim Christensen fandt Amankwaa, der med en friløber - og en rum tid at tænke i - ikke svigtede foran kassen.

Føringen holdt dog kun kort for AaB pressede på, og det gav blot tre minutter efter københavnernes føringsmål en udligning, da en stikning ned gennem forsvarszonen resulterede i et skud, der blev ramt/forlænget af Lasse Lindbjerg.

Med spillere som Marshall, Ronny Schwartz, Patrick Kristensen, Kusk og Rolfes sad hjemmeholdet efterfølgende på kampen, og det blev i det 23. minut til en stor AaB-chance, men friløberen løb ud i sandet.

For FCK holdt især Thomas Delaney godt fat i bolden, og i det 28. minut startede den unge midtbanespiller et fremragende angreb, da han fandt Tim Risvig, der flot sendte Pierre Bengtsson ned ad kanten. Et stærkt indlæg af den svenske back var lige ved at blive mødt af Amankwaa, men i stedet for fik Cornelius bolden taget ned med låret og flugtet bolden smukt i kassen.

2-1 til gæsterne var dermed en realitet, og halvlegen ud kæmpede Løverne godt, selvom det stadig var AaB, der var mest boldbesiddende.

Efter pausen var det igen gæsterne, der var på færde ved Thomas Delaney, der fik lagt bolden flot til Cornelius, men den unge angriber fik sendt sin afslutning i sidenettet.

Efter denne chance stod der AaB på det meste, og især målmand Kim Christensen fik noget at se til, da AaB chancerne kom som perler på en snor. Det gav to friløbere med fire minutters mellemrum, men begge gange var Christensen hurtigt ude af sit bur og fik afværget.

Med et kvarter igen tilspillede AaB sig atter en stor chance og blot fem minutter efter brændte det på ny på foran FCK-kassen.

Men københavnerne slap med skrækken og kæmpede også stenhårdt for sagen. Især Delaney, Kim Christensen og Pierre Bengtsson stod stærkt i billedet.

Mod slutningen af kampen var der dog også mere end stenhårdt arbejde på spil, for her forpagtede københavnerne heldet, da AaB ved to muligheder begge gange ramte træværket.

Ind ville bolden således ikke for hjemmeholdet og dermed red gæsterne stormen af og sikrede sig tre rare point på kontoen.

Næste opgave i reserveholdsregi bliver på tirsdag, når OB lægger græs til sæsonens næstsidste kamp.