Guldet sikret på første matchbold

I en tæt og intens affære på Brøndby Stadion formåede ingen af de to hold at score, men ligesom sidste søndag mod AGF var det løverne, der var klart tættest på de 3 point. Men i dag var det ene nok til definitivt at sikre det 10. mesterskab!

Der var en aldeles forrygende Derby-stemning fra fansene, da de to hold gik på banen til den første rigtige matchbold, som definitivt kunne sikre løverne endnu et mesterskab, mens hjemmeholdet havde alvorligt brug for hvert eneste point for at holde Silkeborg og Horsens bag sig i bunden af ligaen.

Det blev en hektisk og lidt rodet indledning på kampen, hvor hjemmeholdet nok var de mest aggressive, men hvor gæsterne havde bolden mest og ikke på samme måde havde travlt med at komme ud over stepperne.

Quincy Antipas blev noteret for kampens første afslutning, da han efter små 5 minutter sendte et fladt skud af lige uden for feltet, men det var ikke noget, der voldte Johan Wiland de store problemer. Bolaños stod for københavnernes første forsøg efter ca. 16 minutter, men det tog Michael Falkesgaard i Brøndby-målet sig af.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage, og man skulle hen til midten i halvlegen, før den næste målchance opstod, og det var et FCK-indlæg fra venstre, som Cornelius brysttæmmede og resolut flugtede mod mål, men den sad for tæt på Brøndby-keeperen til at overliste ham.

Hvad kampen ikke havde i skønhed og teknik, havde den til gengæld rigeligt i fight og intensitet, og lidt efter den halve time slog det for alvor gnister, da Lebogang Phiri sparkede Nicolai Jørgensen ned i et kontraløb, og Nicolai lige ville have et par alvorsord med synderen. Inden man fik set sig om, var 10-15 spillere henne og skubbe og råbe i en hvid-gul hob af spillere, men Kenn Hansen havde udmærket styr på det og endte med at dele kort ud til både Phiri, Nicolai og Antipas.

Den næste halve snes minutter dominerede københavnerne kampen en del, og ti minutter før pausen kunne Nicolai have sat trumf på, da et langt Claudemir-indkast fra højre dumpede ned foran ham tæt under mål, men desværre flugtede han bolden lige over mål.

Hen mod slutningen af halvlegen signalerede Nicolai i øvrigt udskiftning, da han blev liggende og tog sig til den ene fod, og stadionspeakeren nåede da også at annoncere, at Santin skulle på banen i stedet, men han endte med at tage overtrækstrøjen på igen, da Nicolai alligevel var klar til at fortsætte.

Claudemir stod for halvlegens sidste farlige forsøg, da han fyrede et godt langskud af, som Falkesgaard ikke helt havde styr på, så bolden gik fra hans handsker ud på ydersiden af stolpen og til hjørne, men tættere på scoring kom man ikke.

Tæt på var det dog fire minutter efter pausen, da Bolaños trykkede af i højre side, men kun fandt sidenettet, og lidt efter var det Nicolai Jørgensens tur til at forsøge sig, men hans flade afslutning blev holdt af Falkesgaard. Men det var et signal om, at gæsterne ikke var kommet for at fedte det ene point hjem, selv om det var nok til at sikre guldet. Og som halvlegen skred frem blev presset tungere og tungere på et Brøndby-mandskab, der efterhånden begyndte at virke lidt trætte.

Kort før der var spillet en time, fik Claudemir en stor skudchance i feltet, da et Bengtsson-hjørne ikke blev clearet ordentligt, men han fik ikke ordentligt træf på bolden. Det fik Nicolai til gengæld midt i halvlegen med et godt, fladt langskud, men igen var Falkesgaard på vagt og afværgede til hjørne.

Med 13 minutter igen kom Daniel Jensen på banen i stedet for Nicolai, og han fik en enkelt mulighed på hovedstød efter et Bengtsson-indlæg fra venstre. Brøndby var sjældne gæster i den anden ende, men havde mod slutningen nogle dødbolde, hvor den store Makienok altid er en trussel, men i dag havde stopperne og TK i forening udmærket styr på den lange Brøndby-spids.

I overtiden stod Bengtsson for kampens sidste afslutning med et fladt langskud, som Falkesgaard også tog sig af, men da Kenn Hansen fløjtede af for den målløse affære var sagen alligevel en kendsgerning: det 10. mesterskab var hjemme!